Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaaaaaaa

Problemy ze skóra w młodym wieku..

Polecane posty

Gość smutnaaaaaaaaaa

Mam dopiero 16 lat... Bardzo szybko przybieram na wadze, moje nogi są grube, a brzuch wyglada jakbym byla w ciązy... Mam okolo 165 cm wzrostu, a waze na pewno ponad 70 kg. Oprocz tego na moich nogach i piersiach pojawily sie czerwono-fioletowe widoczne żyłki... Moja skóra nie ma blasku, ma niezdrowy wygląd, jest szorstka. Na całym ciele mam ciemne włoski, nawet na plecach. Moje cialo 'zdobi' mnóstwo blizn po trądziku. Mam cellulit na udach. Nie radzę sobie sama ze soba...Mam mysli samobójcze przez moje brzydkie ciało. Czy mozecie mi cos poradzic do kazdego z tych moich problemów? Nie moge na siebie patrzec!!

Gość lola bb
No i to, że zbyt szybko przybrałaś na wadze spowodowało powstanie rozstępów. Ale ten problem nie jest czymś strasznym. Nie martw się rozstępy ma coraz więcej osób. Nawet szczupli, zgrabni i zadbani mają ten problem estetyczny. Na szczęście rozstępy to nie wyrok. Dowiedz się, jaka jest przyczyna rozstępów i poznaj metody skutecznego zwalczania tego problemu. Rozstępy można pokonać. Jest na to wiele sposobów. Dobry krem na rozstępy pomoże ci uporać się z problemem. Polecanym specyfikiem jest Revitol Stretch Mark. To delikatny krem, który niesamowicie dobrze się wchłania, redukujący rozstępy. Formuła kremu gwarantuje szybszą produkcję kolagenu i elastyny, co jest wybitnie ważne jeśli chodzi o zarówno pozbywanie się kłopotliwych oznak na skórze jak i profilaktykę. Jest to produkt przeznaczony szczególnie dla osób, które nabawiły się rozstępów, bądź w czasie gdy przybywało im kilogramów i skóra się rozciągała, bądź wtedy, gdy są w czasie intensywnego odchudzania. A więcej informacji na temat rozstępów i metod ich likwidacji znajdziesz na http://rozstepy.info.pl/2011/10/12/rozstepy-co-je-powoduje-i-jak-sie-ich-pozbyc/

Gość kak
Może lepiej zmień jadłospis. Nie da się ukryć, że to, co jemy znacząco wpływa na kondycję skóry. Oznacza to zatem, że nasz codzienny jadłospis może mieć znaczenie w walce z rozstępami. Podstawą jest więc dieta, która obfituje w odpowiednie witaminy i minerały. Tylko w ten sposób uda się nam utrzymać skórę w dobrej kondycji, wspomagając jednocześnie jej regenerację i odnowę komórkową. W walce z rozstępami najważniejsze są witaminy E, A i C. Są to witaminy, które należą do grupy silnych przeciwutleniaczy (antyoksydantów) zwalczające wolne rodniki. Te zaś przyczyniają się do przyspieszenia procesów starzenia się skóry. Witamina E ma szczególne znaczenie w procesach regeneracyjnych. Nazywana witaminą młodości potrafi wpłynąć bardzo korzystnie na poprawę kondycji skóry, dzięki czemu odzyskuje ona zdrowy wygląd. Zajrzyj też na http://rozstepyusuwanie.info.pl/2011/10/04/witaminy-w-walce-z-rozstepami/ a dowiesz się więcej na temat rozstępów.

Gość jhskdnysngfuyxsnhjxhdjsxyhdszh
jak za dużo żresz i się nie ruszasz przy tym to oczywiste ze tyjesz i robią ci się cellulit i rozstępy. zacznij sie zdrowo odżywiać i jedz ok. 2000kcal, a do tego uprawiaj sport - basen, spacery. nikt za ciebie tego nie zrobi, więc nie użalaj się nad sobą. twoje koleżanki nie są tłuste, bo sie nie objadają, więc ty też możesz sobie kromkę chleba odjąć od ust i nie zdechniesz z głodu od tego. na trądzik regularne mycie i brevoxyl lub benzacne - maści, sprawdź w googlach. jak to nie pomoże to idź do dermatologa, jesteś na tyle duża, ze mogłabyś sie sama tego domyślić. co do włosków to możesz po prostu zbyt na nie zwracać uwagę i przesadzać - jak jesteś pewna że nie to idź do lekarza, to też chyba oczywiste że w takim razie masz problemy z hormonami, potrzebujesz skierowania do endokrynologa i trzeba to leczyć. jak ktoś o siebie nie zba to tak wygląda. myślisz że te wszystkie wylaszczone sunie są takie piękne, a nic w tym kierunku nie robią? gdyby tak marudziły i jęczały jak ty to byście wszystkie takie same były i nie miałabyś kompleksów, ze o siebie nie dbasz.