Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusieńka..

Egipt z półtorarocznym dzieckiem?? zimą??

Polecane posty

Gość mamusieńka..

Co o ty myślicie??? Maz ma po świętach tydzień wolnego i tak się zastanawiamy czy nie wyjechać do Egiptu na sylwestra. Czy w grudniu w Egipcie jest na tyle ciepło że można się poopalać??? Czy teraz wykupić wycieczkę czy czekać na last minute?? Czym kierować się w wyborze hotelu??? jakieś specjalnie wymagana dla dziecka??/ Korzystaliście kiedykolwiek z opiekunki hotelowej??/

ja bym z takim małym nie pojechała ni do egiptu ani Tunezji. bo: - zemsta faraona na takie male zadziala bardzo zle szkoda dziecka a i ty sie nie pobawisz - jest ok 25 st, da sie poopalac natomiast wieczory sa strasznie zimne - sa burze piaskowe w ciagu dnia i ogolnie jest wietrznie - lepiej juz pojedzcie w nasze gory, chociaz dziecko pooddycha swiezym powietrzem -z takim malym to ani nie pozwiedzasz ani nie wypoczniesz

W grudniu temp jest przyjemna,ale noce bardzo chłodne..najlepszy czas to okolice marca..ale to moje subiektywne odczucia;) Hotel koniecznie 5 gwiazdek,bo to niestety inne kryteria oceniania a i 5 gwiazdek wcale jakis wypas to nie jest...nie powinno byc wtedy mrówek wszedzie..hotel 3 gwiazdki to mrówy gwarantowane;) Ja jestem zwolenniczka zabierania dzieci na wakacje i ja bym takie zabrała juz w te strony...mój ma 8 m-cy wiec jeszcze za wczesnie..Pewnie sie odezwa zaraz ze po co targac taki kawał...ale to nieco ponad 3 godz lotu...

O tej porze roku bedzie wiosenna pogoda. Byc moze beda dni, gdzie bedzie mozna sie opalac, ale ja bym na to bardzo nie liczyla - cieplo bedzie, ale raczej z chlodnym wiatrem. Moja siostra byla o tej porze roku i mowila, ze mozna sie bylo na plazy rozebrac, ale wieczorem bylo pieronsko zimno. Przy wyborze hotelu trzeba sie kierowac wlasnymi preferencjami- nie brac hotelu 3-gwiazdkowego, bo 3 gwiazdki w Egipcie to miernota. Dobrze by bylo, zeby hotel byl przyjazny dzieciom- ocieplany brodzik, jakis plac zabaw. My zwykle przy wyborze hotelu czytamy krytyki w internecie - ludzie oceniaja hotele, w ktorych byli i opisuja faktyczny stan. Mozesz zajrzec na holidaycheck - strona niemiecka, ale z kilkoma wpisami w jezyku polskim i innych jezykach europejskich.

zemsty da sie uniknac,bez przesady...wystarczy nie dawac dziecku tamtejszych owocow a wody uzywac tylko mineralnej..jakos mnostwo osob zabiera takie maluchy a nawet i młodsze..tylko Polacy wiecznie narzekac potrafia

W dobrym hotelu zadnej "zemsty" nie ma. Nam nigdy nie zdarzyly sie zadne sensacje zoladkowe. Owoce mozna dziecku obierac.

to prawda,koniecznie poczytaj opinie o danym hotelu.. jesli chodzi o basen to bylismy kiedys w lutym i woda była zdecydowanie zimna...wiec pewnie w grudniu tez tak bedzie,bo jak juz dziewczyny pisały-noce są zimne,bardzo.

Gość mamusieńka..
no własnie tak myślałam żeby jedzenie i picie zabrać z domu. Ciężko mi podjąć decyzje bo a okresie sylwestrowym wycieczki są droższe a jak jeszcze ma nie być ciepło to szkoda lecieć

i nie rozumiem argumentu,że jest 25 st a noce zimne jako przeciwskazanie do wyjazdu...Chyba lepsze 25 niz 35-uwierz. A u nas w Polsce beda pewnie masakryczne mrozy..moim zdaniem super pomysł na wypad i chociaz tydzień wiosennej pogody.

Autorko zimno nie bedzie,na pewno...a nocami nikt wam nie kaze sie włoczyć..zreszta macie małe dziecko wiec pewnie to i tak odpada..Moim zdaniem pomysł fajny. Z checia bysmy sie wybrali ale jednak czekamy na kwiecieć kiedy to nasz bedzie troszke starszy..teraz okres zabkowania,jest ciezko wiec nie chce dodatkowych wrazen mu dostarczac.

Gość do autorki...
y bylismy w Egipcie juz 4 razy..1 raz z 6 miesiecznym synem i w ostanie swieta bozego narodzenia jak mlody mial juz prawie laz...pogoda do plywania i opalania byla..fakt wiatr..ale jaki szok jak wyszlismy z samolotu w kurtkach a ludzie w krotkich rekawkach..i to slonce..tez bym chciala w tym roku na boze narodzenie do egiptu....ale jakie ceny sa to szok.......

ja byłam w 5 gwiazdkowym hotelu, który byl czynny niecałe pół roku.Byl super sliczny i czysty. nie jadlam surowizny ani miesa, pilam tylko wode ng . zeby mylam tez woda ng a jednak zemsta i mnie dopadla. wiec nie ma reguly,zrobisz jak zechcesz autorko.Ja bym dziecka nie ryzykowala. moze pomysł o wyspach kanaryjskich?? a jesli juz wybierasz Egipt to: - 5 gwizdek musi byc, reszta to ponoc syf i brud i okropne jedzenie. - musi byc przyjazny dzieciom - nie wybieraj sie do Makadi Bay - bo tam bardzo wieje - nie wybieraj hotelu w samym centrum bo jest bardzo glosno - wez cieple ubrania na wieczor

Gość do autorki...15.57
ale zemsta to nic innego jak sraczka....niektorzy pija cherbatki z senesem inni jada do egiptu....ludzie....

Gość EGIPT "=!"
Jedziesz TYLKO DO EGIPU.....nie na malediwy czy madagaskar....3h lotu...boze c za ciemnota..

rotawirusy to tez nic innego jak sraczka tz grypa jelitow, a jednak doroslego przeczysci a male laduja w szpitalu

Gość EGIPTz dzieckiem
taaaa

Gość ej ale chyba
zemsta faraona to po pierwsze nie jest taka zwykła sraczka. Moj znajomy juz jedna nogą od tego byl na tamtym swiecie. Nie mozesz jechac do jakiegos normalnego kraju? Tam jest brud i syf. Nie polecam.

Gość Konrad30_xs
Male dzieci zle znosza jakikolwiek lot, bez znaczenia na dlugosc. Zawsze sie znajda jacys ludzi, ktorym malutkie bobaski krzycza przy starcie i opadaniu, kiedy jest nieprzyjemnie z powodu zmian cisnienia. takze ja nie polecam tak malego dziecka na wycieczke. pogoda: bylismy z zona tuz po sylwku, w styczniu 2010. Pogoda super. w dzien do 30 stopni. woda w morzu 22-23 stopnie - ciepla :), w basenie woda miala wiecej, ponad 25 na pewno. wieczory, ktore zaczynaja sie tuz po 17 chlodne, ale bez przesady - na moje okolo bylo z 15 stopnie na pewno, nosilem grubsza bluze lub cienka kurtke.

Gość gość
Moim zdaniem zdecydowanie Egipt – jest cieplej, milej i przyjemniej. Mam takie wrażenie, że bardziej korzystnie wychodzi też cenowo. Tak więc ja bym tak wybrał. Rok temu byłem w lutym z http://www.zory.expertwakacje.pl/ i bardzo mi się podobało.