Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_synka

Kaszka ryżowa, kukurydziana czy zbożowa dla 7-miesięcznego niemowlaka?

Polecane posty

Gość Mama_synka

Drogie mamy która kaszka jest w tym wieku nabardziej odpowiednia do podawania? Dodam że mój synek lubi każdą.

Gość pomożcie mi wybrać
ja dawałam rano zbożową, potem kukurydzianą - potem obiadek, deserek i na noc ryżową - a i dawałam rożnych firm - jak jedna nestle to druga bobovita

najlepiej kazdej po trochu :) podawac na zmiane lub tak jak osoba wyzej podala :) musisz tez wyczuc czy nei pojawia sie zaparcia bo po ryzowej nie powinno byc ale juz po kukurydzianej moga podobnie po zbozach

Gość Mama_synka
To czyli można dawać każdą po trochu. Ja jak narazie dawałam ryzowa i kukurydzianą teraz chcę zacząć wprowadzać zbożową, dziś dałam troszkę to małemu posmakowała:)

Gość Batikasa
Moja mama mówie że po ryżowej może miec twarde kupy Bo za dużo ryżu to zaparcia. Ja dawałam na zmiane wielozbożowe,z lipy,kukurydzianą,żytnią,mannę,ryżową,pszenną itd.

Gość Mama_synka
dzięki mamusie za rady:)

Gość mnie się wydaje..............
To prawda, ryż zatwardza więc trzeba uważać. Ja pojej 7 miesięcznej córce podaję jaglaną, gryczaną , i taką z 7 zbóż (wszystkie firmy Hipp) Na samym początku podawałam jej jaglaną i ryżowo-kukurydzianą wedle porad pediatry.

ja kiedyś dawałam małemu kleik kukurydziany, ale chwilę po podaniu zwracał posiłek w którym był kleik więc przestałam dawać.Teraz daję 1 raz dziennie kaszkę mleczno ryżową rózne smaki z Bobovity.Czasami podaję mu na noc,na początku miał lekkie zatwardzenia, ale teraz kupa się unormowała.

Gość Tyrionka
jest taka kaszka Holle 3 zboża i tam są własnie 3 mąki kukurydziazna, jaglana i ryżowa. wszystko eko,u nas się sprawdziło.

Gość xuleta
nie tylko 3 zboża! od Holle jest mnóstwo kaszek mlecznych i bezmlecznych, jest w czym wybierac. najlepsza firma pod słoncem, zwłaszcza dla alergikow!:)))