Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balabalabu

START!!! DUKAN! OD DZIŚ!!!

Polecane posty

Gość ajjjjjjjejej
jesli jestescie mlode zdrowe to stosujcie ta diete. ale!!!!!! ja chcialam was ostrzec ze nie ma gorszej diety ze wzgledu na bardzo szybka mozliwosc odwapnienia kosci - a jak wiecie osteoporoza jest bardzo ciazko choroba.. dieta jest skuteczna na pewno ale za to niesamowicie niebezpieczna ze wzdlegow zdrowotnych:( zycze powodzenia i tracenia kg bez ubytkow na zdrowiu...

Bułeczek nigdy nie robiłam, bo mam jakiś taki stary piekarnik i bałabym się co z tego wyjdzie :D Robiłam za to placuchy, wlewałam ciasto do tostera i wychodziły idealnie i bez grama tłuszczu :)

Gość balabalabu
hmmm :) brzmi bardzo ciekawie z tym tosterem :) a z czego ciasto zrobiłaś?

omg, czy Wy rozumiecie słowo pisane? Cukier zakazany w KAŻDEJ formie (to właśnie są węglowodany), I faza bez urozmaiceń (inaczej nie ma sensu), dużo wody, zero alkoholu i nie głodzić się. Poza tym najlepiej poprosić lekarza o skierowanie na podstawowe badania (krew i mocz), a potem pilnować kolejnych badań. W razie jakiegokolwiek złego samopoczucia natychmiast przewać. I na początku nie wysilać się za bardzo, bo organizm musi się przestawić na czerpanie energii z białek zamiast węglowodanów. Efekty są dość szybkie pod warunkiem przestrzegania zasad. Jak komuś to nie pasuje, to lepoiej w ogóle nie zaczynać, bo tylko się rozwala organizm. I wiem co mówię (patrz stopka) Powodzenia:)

Przepisy na placuchy nie pamiętam, bo to było z rok temu :) W oryginale trzeba było robić na patelni, ale mi za cholerę nie chciały wyjść bez tłuszczu. Rwały się i były takie, no plaskate :D A w tosterze ciasto fajnie rośnie, są puchate i nic się nie przypala. Będę kombinować z przepisami, jak dojdę do podobnego smaku, to tu napiszę :)

Gość balabalabu
elin - czekam na razie zrobiłam z przepisu koleżanki ;) zobaczymy co wyjdzie ;)

Gość balabalabu
2-gi dzień przeżyty :D oby dalej było tak jak dziś :)

Elin- ja robię je tak: wersja słodka: 1 jajko, 3 łyżki otrąb owsianych, 1 łyżka jogurtu, olejek śmietankowy,słodzik w proszku,szczypta proszku do pieczenia. Wymieszać, wlewać do kieszonek w tosterze, piec 5 minut. wersja do kanapki-- skład podobny, tylko już otręby pszenne i owsiane, bez olejku i zamiast słodzika, dodać sól lub przyprawy.

witam was:) ja dzisiaj zaczynam :) wczoraj zaopatrzylam sie w belisse, zeby moje paznokcie nie ucierpialy za bardzo zrbilam wczoraj wieczorem placki z otreb, po kilka lyzek otrebow, 3jajka i cynamon, i na patelnie teflonowa

Gość ulaulaiallala
Hej, czy na Dukanie można jeść kabanosy drobiowe? Dziś mój pierwszy dzień i wzięłam do pracy takie jedzonko a nie wiem czy to jest zgodne z dietą? Pozdrawiam

Gość balabalabu
Agnieszka - super! powodzenia! ulaulaiallala - wiesz co? wydaje mi się, że będzie ok, ale poczekaj na głos innych dziewczyn, bo na 100% nie jestem pewna u mnie dziś 3 dzień 1 fazy, jak myślicie ile jeszcze ją pociągnąć??

ja zrobilam sobie ten test co jedna z dziewczyn tutaj linka podala :) mi wyszlo ze mam robic 5dni, wiec tyle moja pierwsza faza bedzie trwac :) w domu mam makrele, wczoraj kupilam jeszcze udka z kurczaka, serki wiejskie, twarog jakos to bedzie :) aha i zaczne od dzisiaj brac chrom, zeby mnie czasem do slodyczy nie ciagnelo! ja sie boje troche o swoje zdrowie generalnie bo nie jestem bulimiczka ale mam takie napady glodu czasami, potrafie zjesc caly chleb, paczke platkow do mleka, czipsy i ciastka w ciagu pol godziny mam z tym problem wiec mam nadzieje ze dieta mi pomoze tego sie pozbyc bo tutaj moge jesc wszystkie produkty i tyle ile chce

Gość balabalabu
no mi wyszło, że mam być 3 dni, ale idzie mi całkiem nieźle i zastanawiam się czy nie przedłużyć o jeszcze 1 dzień :)

elin pelin ja się dziś zwazyłam i ważę 66,5 kg więc startujemy prawie z tej samej wagi, mam nadzieję że będziemy się wspierać i razem damy radę - ja dziś już zjadłam mały danone bez cukru z otrębami a teraz wcunam twarożek z yogórtem, dziewczyny piszcie co u was jak tam postepy i wogóle o wszystki o nam forum umrze...

mi kiedys jeden przepis podala jedna z forumowiczek twarog chudy, zoltko, slodzik i cynamon wszystko wymieszac, slodkie i smakuje jak twarog do pierogow :D ja sie tym bede ratowac jak bede miec ochote na cos slodkiego bo to szybko sie robi i smaczne :)

Gość white chocolate mocha
hej:) u mnie 3 dzien kapusta. Wiem, ze nie pasuje do tego topiku, ale jeszcze tylko kilka dni. A wiem z doswiadczenia, ze jak sie nie pisalo od poczatku to ciezko potem sie "wbic" w topik, gdzie dziewczyny "znaja" sie od poczatku.

Gość balabalabu
dzień dobry ja dziś trochę przeziębiona jestem :( i nawet jeść mi się za bardzo nie chce... co u Was? jak motywacja

Gość balabalabu
halo??? jest tu jeszcze ktoś?

I trzeci dzień za mną . Niby w teście wyszło, że mam być 3 dni, ale może będę 5. Jutro zdecyduję . Waga nawet nie drgnęła, ale wiem, że czasami tak jest.

Gość balabalabu
witam serdecznie :) ja dziś obudziłam się z mega zawalonym gardłem, więc pewnie znów mi się nie będzie chciało jeść. i na pewno dziś zostanę jeszcze na 1 fazie, a jutro rano się zważę i się zobaczy, czy jeszcze piątek pociągnąć czy już przejść na 2... Prooteeinnka - a Ty zostajesz do piątku na 1 fazie??? mojej koleżance np. nic nie poszło w 1 etapie, dopiero później zaczęła tracić

Gość pchatka2011
u mnie waga w dół 3 dni minęły i straciłam ponad 0,5 kg, muszę się przemuc żeby znów po kilku dniach diety nie zaprzepaścić wszystkiego, bo już kilka razy w ostatnim czasie zaczynałam dukana i jak schudłam 203 kg i spodnie zaczęły robić się luxniejsze to znów rzucałam się na jedzenie .... dziewczyny piszcie co u was bo ostatnio cicho się robi na tym forum ....

Hej. Dziewczyny, zostałam jednak jeszcze na 2 dni. Dobrze się czuję , to niech tam. Od soboty dzień warzywny, to odbije sobie :) I upiekę sernik, a co mi tam. Ważę na swojej wadze 66, na mamy 68 i weź tu bądź mądry człowieku. Ale już będę trzymała się tej swojej. Gdy zjem te bułeczki z przepisu, który dałam na górze, nie czuję głodu chyba z 5 godzin, dlatego jem je na śniadanie.

Gość balabalabu
hey ja dziś dalej na białkach :) daję radę. jutro rano się zważę i zobaczę czy jeszcze jeden dzień przetrzymać na 1 fazie :) tylko przeziębienie mnie rozkłada coraz bardziej :(

Gość balabalabu
ja już sie troszkę lepiej czuję, chociaż głowa pęka :( właśnie moje bułeczki są w piekarniku (jak dobrze, że je odkryłam :))) Proteinka - waż się na swojej wadze - Twoja lepsza ;) Puchatka - gratuluję zrzucenia pierwszych kilogramów ;) oby tak dalej trzymaj się i nie daj się :))) ja zaraz zjem "buleczki" i jajecznice :) a tu straszna cisza dziewczyny odzywajcie się

W pracy miałam straszny sajgon, a w domu problemy z netem i nie miałam kiedy wejść na kafe. Ale diety oczywiście dalej się trzymam :) Gratuluję pierwszych sukcesów 🌼 prooteeinnka > przepis miałam podobny, dzięki, jutro zrobię sobie placuchy na kolację :) Uwielbiam je :) Też planuję 1szą fazę przez 5 dni, tak więc już w sobotę na śniadanie jemy jajecznicę z pomidorkiem :D Trzymajcie się i powodzonka w dalszym odchudzaniu :)

Jeszcze jutro wytrzymać i będzie super. Mam teraz gorzej, bo do końca listopada jestem jeszcze w domu. W pracy nie myślę o jedzeniu i szybciej płynie czas :)

Elin, chcesz schudnąć do 55,wcześniej miałam taką wagę, ale wyglądałam jak anorektyczka, ogólnie jestem "cienkiej kości". Wszyscy pytali męża, czy jestem ciężko chora. Nawet schudnąć nie można :) Zobaczę, jak będę wyglądała z tą zamierzona wagą.

Gość balabalabu
dobry :) ja dziś po ważeniu - 0.7kg nie jest źle i zawsze to do przodu, ale mogłoby być lepiej... no nic "przeczekam" jeszcze jeden dzień na białku i od soboty wezmę się za warzywka... chociaż weekend też w pracy, więc zobaczymy jak to będzie prooteeinnka - faktycznie, jak się do pracy chodzi to się mniej myśli o jedzeniu, bo zajmujesz się czymś innym. w domu mi też zawsze trudniej Elin - a ile Ty masz wzrostu? ja mam 167 i chcę ważyć jakieś 57. chyba będzie ok? pozdrawiam

balabalabu > wzrost mam podobny, gdzieś 166-167 (w dowodzie 171, bo mnie poniosło :D) I te docelowe 55 kg to tak bardziej orientacyjnie, przy 58 czułam się nawet rześko, więc i 57 dobre będzie. No, ale to wszystko zależy od budowy. Najgorsze, że cycki spadną 😭 To jedyna rzecz, która mi się podoba w mojej grubszej wersji :) No i balabalabu, nie przejmuj się, że mało na wadze spadło :) Ja czuję po sobie, że brzuch mi się zrobił mniejszy i spodnie troszkę luźniejsze. Czasami waga wariuje, zależy od cyklu. Najważniejsze, żeby wyglądać i czuć się lepiej :)