Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wie

Czy taka metoda dbania o włosy jest ok

Polecane posty

Gość ktos wie

Wiem ze zaraz jak wam opisze jak susze wlosy i czym sie wspomagam przy tym to chyba zostane zlinczowana. Otoz codziennie susze włosy, wiem ze do tego potrzebny mi jest jakis preparat chroniocy wlosy przed wysoką temperaturą. Kiedys uzywałam bardzo o dobrego produktu , który niestety wycofano. Od tej pory gdy kupuje tego typu preparaty zaden nie dziłą jak powinnien. Cały czas mam zbyt obciazone wlosy. Ostatnio jednak wpadłam na taki pomysl, kupiłam sobie odzywke w sprayu bez spłukiwania, a z tego co wiem odzywka zeby wchlonoac dobrze we wlosy najlepiej jak jest poddana wyzzesz temperaturze bo wtedy otwieraja sie luski włosa. NO i aplikuje sobie taka odzywke przed suszeniem i tak susze wlosy, nie ma moze super spektakularnego efektu, ale zdecydowanie jest lepiej niz po tych preparatach. Co myslice o takim tymczasowym rozwiazaniu?

nie najgoerszy pomysl, a moze kupu keratyne, kolagen i jedwab hydrolizowane, zrob z nich ozdywke i po umyciu nakladaj na wlosy. Przed umyciem warto czasami oliwic wlosy, naloz np. na pol godziny przed myciem mieszanke ulubionych olei (mozesz kupic np, na allegro) a potem umyj wlosy. Napewno beda Ci wdzieczne i poprawisz ich kondycje. keratyna jest najwazniekszym skaldnikiem w reparatch odzywcych da wlosow, to bialko to podstawowy budelec wlosow.