Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co kamandbdgdrt

CZY NA STUDIACH WYSTARCZY SIE UCZYC TYLKO PRZED KOLOKWIAMI?

Polecane posty

bo nie mam czasu inaczej ;/

Gość kartkogierka
Haha, to zależy... Ja jestem na 5 roku i zawsze uczyłam się tylko przed egzaminami i zdawałam :) Oczywiście gdybym uczyła się wcześniej to pewnie dostawałabym wyższe oceny...Ale nie każdy ma do tego "dar", ja jestem dosyć zdolna i szybko się uczę, więc dla mnie zazwyczaj wystarczyło coś raz przeczytać zeby umiec.

Gość kartkogierka
Ewa 33 - ale jesteś tępa :) Ja studiowałam 3 lata dziennie ale dostałam szansę świetnej pracy i przeniosłam się na zaoczne- nauki jest tyle samo, a nawet ciężej się nauczyć mając pełnoetatową pracę. Na pewno są uczelnie na których wystarczy płacić żeby zdać, ale nie gadaj że wszystkie. Chyba masz kompleksy :)

Ewa 33- właśnie mysle o przejsciu na zaoczne :)

Gość kartkogierka
Ja się przekonałam, że warto się przenieść :) Jestem na 5 roku a już mam bardzo dobrą pracę w zawodzie, studia kończę tylko dla zasady. Śmiać mi się chce z moich kolegów, którzy zaczną dopiero szukac pracy po magistrze :D:D:D

Gość do Ewa 33
jezeli myslisz ze na zaoczynch wystarczy tylko zaplacic to sie myslisz

zakuc, zdac, zapomniec;D poza kolokwiami i wgazaminami, mialam laboratoria, cwieczenia - zeby na nie wejsc trzeba bylo zaliczyc wejsciowke (czyli odpowiedziec na kilka pytan) - wiec i tak trzeba bylo sie uczyc;)

Gość nonameeee000
na zaocznych nie wystarczy ZAPŁACIĆ, studiowałaś kiedyś w tym trybie? Jeżeli tak, to co? Ja studiowałam FP, miałam czytania od ch. nauki zawsze multum. Wybacz, ale bardziej szanuje studentów zaocznych. Oni muszą pogodzić studia z pracą, a nie tak jak dzienni siedzą całymi dniami i chleją, a kasa na konto wpływa im co miesiąc od rodziców.

Gość nonameeee000
na zaocznych NIE wystarczy ZAPŁACIĆ, studiowałaś kiedyś w tym trybie? Jeżeli tak, to co? Ja studiowałam FP, miałam czytania od ch. nauki zawsze multum. Wybacz, ale bardziej szanuje studentów zaocznych. Oni muszą pogodzić studia z pracą, a nie tak jak dzienni siedzą całymi dniami i chleją, a kasa na konto wpływa im co miesiąc od rodziców. Lepiej uczyć się systematycznie, bo potem jest tego od nasrania. Oczywiście jeżeli zależy ci na ocenie pozytywnej. Ucząc się na ost. chwilę nie wróże ci więcej niż 3 ;) chociaż to też zależy, co, gdzie i jak. Różni wykładowcy są...

Gość kkkiiikkkaaa
taaaa, na zaocznych zapłacić...dobre sobie:o Ja mam zjazdy co tydzień, a nauki tyle, że chodzę spać codziennie grubo po 2.00 w nocy. Rano do pracy, a potem znowu nauka po nocach. Na każdych zajęciach pytają lub robią kartkówki, więc nie ma wyjścia... A studenci dzienni z mojego bloku non stop imprezują, wiem bo słyszę:)

Gość gość
Zapisałam się do Tomasza Zalewskiego na język niemiecki. Już 4 miesiące minęły, ale myślę o przedłużeniu, bo warto. Wiele się nauczyłam w krótkim czasie, a chcę dalej kontynuować przygodę. Już powoli zaczynam tłumaczyć proste teksty. To jego strona https://zalewskitomasz.pl/. Człowiek, który lubi swoją pracę, zdecydowanie.