Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gola1234

Kto płaci za testy DNA?

Polecane posty

Gość Gola1234

WItam mam pytanie czy kobieta która wnioskuje o testy na ojcostwo tuż po narodzinach dziecka coś płaci? Chcę założyć sprawę sądową byłemu partnerowi, który wypiera się synka. Czy to ja najpierw musiałabym zapłacić za te testy jeżeli odbędzie się to przez sąd czy wszystko sąd podliczy na koniec sprawy i ten kto przegra płaci?

Gość płaci zleceniodawca niestety
:(

Gość ueoueoidoak
mamusia kubusia A czemu niestety?? Skoro okaże się że facet nie jest ojcem to jeszcze powinni mu odszkodowanie płacić, za to że chce się go zrobić w cudze dziecko!!

zapłącisz - ale jeżeli wygrasz sprawę to w zasądzeniu za koszty zapłaci przegrywający ;) czyli ten kto przegra - także jak jesteś pewna wygranej :classic_cool: to nie ma się czym przejmować :)

Załóż sprawę o alimenty i już. To on jeżeli będzie chciał udowodnić, że dziecko nie jest jego musi zażądać testów i zapłacić za nie. Jeśli wyjdzie, że nie jest ojcem, to będziesz musiała mu tę kasę zwrócić, a jak wyjdzie, że jest, to nie.

Gość Gola1234
tu chodzi o to że, coś mojemu byłemu odwaliło i nagle to nie jego dziecko, po prostu chce się ze mną bawić przed sądami aby mnie poniżać, dlatego pytam czy jeżeli sąd zleci badania czy ja najpierw muszę za to zapłacić.

myślę, że sąd nie zleci... i przyjmie TWOJĄ wersję - masz tutaj większą siłę dowodową :) to facet jeśli zaprzeczy będzie musiał się starać o test :) także możesz być spokojna... więc wyluzuj i poczekaj do pierwszej rozprawy

Gość Gola1234
Czyli mam czekać jak on na rozprawie sie będzie wypierał? będzie najlepiej?

DZIUNIA - jak BOGA na rany..... przeciwko niemu działa domniemanie ojcostwa - musiałby się w ogóle wyprzeć, że się bzykaliście..... co z tego że się będzie wypierał- tylko Cię straszy żebyś odpuściła :O :O :O swoją drogą - gratuluję wyboru faceta :O : O:O :O :O 🖐️ poczytaj trochę kodeks rodzinny to coś będziesz wiedzieć - bo Twój poziom wiedzy o świecie jest zatrważający aż się dziwię, że wiedziałaś skąd się biorą dzieci :classic_cool:

Gość Gola1234
Spokojnie, tylko się zapytałam. Myślałam, zę jak któras z Was była w takiej sytuacji to by powiedziała co i jak. Ale jeśli to problem i mam być poniżana przez osoby którym pewnie sie udało w życiu i nie mają takich problemów.to juz pytać nie bedę. dziękuję za wszystkie wypowiedzi.

Sorry... może faktycznie za ostro... ale trzeba TObą potrząsnąć, bo inaczej nigdy z tego szklanego akwarium nie wyjdziesz 🖐️