Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wąsata masakra

mam 13 lat i mam wąsy nie wiem co zrobić pomocy. wszyscy sie ze mnie śmieją

Polecane posty

Gość wąsata masakra

wstydze sie rozmawiać prosto w oczy z rowięśnikami bo boje sie ze zauwarza moje wąsy!

Gość zocha7678
Zamiast cierpieć z tego powodu nie łatwiej iść do kosmetyczki i usunąć je woskiem?;)

ma 13 lat wiec moze wstydzi sie isc z tym do kosmetyczki wiec rownie dobrze sama mozesz zrobic to w domu ale lepiej poczytaj jak sama mozesz to zrobic itd

Gość wąsata masakra
no moze i lepiej ale moji rodzice mówią ze jestem nie normalna ze nie mam wąsów a dobrze wiedzą ze mam. ja gdybym mogła sama zdecydować dawno bym to zrobiła

Gość wąsata masakra
chociaż appo... ma troche racji lekka siara

Gość zocha7678
Rozumiem wstyd, ale lepiej to jednak zrobić pierwszy raz u profesjonalisty. Z własnego doświadczenia wiem, że gdy miałam 16 lat i chciałam wydepilować nogi plastrami z woskiem..coś poszło nie tak i przez rok miałam na nodze czerwony prostokąt...Najpierw specjalista, a potem domowa praktyka - moim zdaniem. Jeśli jesteś bardzo zdesperowana zawsze możesz uzyć maszynki do golenia ale wtedy efekt będzie krótszy. ;)

Gość dziunia125.
Teraz wiem,że jesteś dziewczyną,bo na początku to nie bylo określone. ;)

Gość wąsata masakra
tak jestem dziwczynką.... do kosmetyczki nie pójde... wole sama ale i tak sie strasznie boje i wstydze

Gość wąsata masakra
wiem ze maszynką nie.. niechce wyglądać jak mój tata... tylko ze ja nie wiem gdzie jest ten sklep...

mozesz jeszcze delikatnie przemywac 2-3% woda utleniona i cytryna, sa jakies szanse ze zjasnieja i beda slabsze

Gość wąsata masakra
appo wiem ze mam nie golic tylko poprosze siostre

Gość wąsata masakra
dzieki za porady

Gość zamiast do kosmetyczki
idź do ginekologa endokrynologa i niech ci zbada hormony, bo prawdopodobnie z nimi jest kłopot

ona ma 13 lat sa o wiele starsze osoby i maja tez taki problem. trzeba jej poradzic cos takiego zeby nie musiala gdzies chodzic i sie wstydzic. jestem osoba wstydliwa i wiem ze jest jej ciezko o tym rozmawiac gdyby wstydliwa nie byla to by juz dawno sama gdzies pszla usunela ale wyraznie napisala ze baaardzo sie wstydzi. poczytaj moze na innych stronach co jest napisane na ten temat bo szczerze ja nie mialam z tym problemu i nie wiem jak pomoc ogladalam kiedys filmik ma yt jak kobieta jakas mowila ze odkad pamieta to ma z tym problemy i sama woskiem je usuwa zeby nigdzie nie musiala chodzic. zeby nie kupowac nie sprawdzonych preparatow wiem o tym ze samemu mozna taki wosk do depilacji ZROBIC.

Gość simian raticus bingalaszatanu
Ogol wąsy i włoski na wzgórku łonowym oraz jajeczkach najlepiej!

Gość postronny obserwer
weź pęsetę i wyrwij albo nie mów nikomu i idź do kosmetyczki

jak zawsze ludzie doradza nie przejmuj sie takimi tekstami. na yt sa nawet filmiki o depilacji obejrzyj. mozna domowymi spsobami zrobic paste cukrowa do depilacji to co ci napisze to wyjdzie tego duzo 2 szklanki cukru, jedna czwarta szklanki soku z cytryny i jedna czwarta szklanki wody i gotuj na ogniu tak by cukier sie rozpuscil.

Gość kupp sobie
plastry do depilacji twarzy. kosztuja okolo 6 zl , starrcza na kilka zabiegow.

Gość kupp sobie
plastry kupisz w kazdym kosmetycznym sklepie, czy w marketach np

Gość wąsata masakra
nie chciało mi sie czekać na siostre i sama to zrobiłam nie jest to takie trudne... i jeszcze raz dzieki potrzebowałam pare słow motywacyjnych dzieki

Gość kupp sobie
czym zrobilas? peseta, plastrami?

Gość Mam ten sam problem co ty
Autorko, wiem co czujesz. U mnie wąsiki pojawiły się, gdy byłam dzieckiem. Miałam 9 lat i już je miałam, nie pamiętam, kiedy się pojawiły. W szkole też zawsze się ze mnie śmiali. Czasem rysowali baby z wąsami i wiem jak to jest. O dziwo w wieku 16 lat znalazłam chłopaka, który na te wąsy nie zwracał uwagi. Kiedyś szłam z siostrą i usłyszałam jak jeden przypadkowy chłopak do mnie mówił: "Ładna, ale szkoda, że ma te wąsy". Dodam, że mam jasną karnację, ciemnoblond włosy, a wąsiki to rzadkie ciemne i białe włoski. W wieku 17 lat postanowiłam, że odważę się jej usunąć i usunęłam je dobrą pęsetą. W liceum ludzie zapomnieli, że dwa razy w tygodniu wyrywam te włoski. Robię to już od 9 lat i czasem zapominam, że mam z tym problem. Włoski nie odrastają w tym samym czasie i wydaje mi się, że tych ciemnych ubywa. Dodam, że mam brwi dość cienkie, gęste włosy. Nie wiem jakie ty masz te wąsiki, ale spróbuj pęsetą.

Gość wąsata masakra
zrobiłam plastrami... troche bolalo ale dałam rade... ja mam zadkie i ciemne wlosy ale wąsy były dosyć gęste i naprawde rzucały sie w oczy... i mozecie mysleć czemu dopiero teraz to zrobiłam bo nie wiedziałam czy napewno to zrobić czy jak to zrobie nie zrobią sie gestrze czy cos ale wy m,owicie ze nie to wam wierz dzieki:*

Gość gość
Ja mam 14 lat i też mam taki głupi wąsik. Jestem brunetką i w tym problem , bo są widoczne , wyglądają jak u chłopaków. Jest też problem, bo moja mama też ma taki wąsik i mi mówiła , że jakbym zgoliła to do usranej śmierci musiałabym to robić. Nie polecam :) Sama chciałabym go usunąć :( Jak będę mieć chłopaka to dopiero będę depilować , bo przy całowaniu byłby wstyd :(

Gość gość
Jak ma się taki wąsik jak u chłopaka to idzie się do endokrynologa lub ginekologa, bo to problem z hormonami - za dużo testosteronu zapewne. To może być dziedziczne. To może powodować zaburzenia płodności, więc raczej trzeba zdiagnozować przyczynę, a nie tylko usuwać skutek, czyli wąsik.