Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość White CofII

ZUpka dla DZIECKA które SKOŃCZYŁO PÓŁ ROKU.

Polecane posty

Gość White CofII

Narazie korzystam z gotowych zupek,czekalam az dziecko zacznie zjadac jeden duzy sloiczek na raz ,i mysle ze powinnam zaczac sama robic zupki,jednak chcialabym Was prosic o dobry przepis na nia zeby miała przyjemny smak dla dziecka ( bez dodatku soli oczywiscie).Jednoczesnie pytam,czy robicie dziecku codziennia ta sama zupke czy zmieniacie skladniki,Bede wdzieczna za pomoc.

Gość do miraculum
ugotuj i zmiksuj takie składniki jak masz w słoiczku

Gość matko ktos spytał ,a wy sie ty
ja ugotowałam duza ilosc warzyw,zmieliłam blenderem na gladko,zamrozilam kazde osobno i teraz moge np do rosołku(mam na mysli tylko wywar bez warzyw)wrzucac zawsze inne warzywka jak rowniez miesko.jest ogromny wybor warzyw,wiec mozna fajnie zmieniac smaki.dodana pietruszka zielona lub koperek tez fajnie zmienia smak i zpach zupki.

Gość poorchavva
Różne rodzaje sie robi, sama byś tez przeciez nie chciała jesć dzień w dzień np. krupniku.

Zmieniam składniki co dwa dni, bo gotuję dwie porcje na raz. U mnie to raczej papki niż zupki. Ostatnio- rosołek, włoszczyzna (wszystkiego po kawałeczku, sporo marchewki) gotowana z mięsem z piersi indyka, z makaronem. Albo rybka z ziemniakiem, marchewką i porem. Indyk z marchewką z groszkiem (polecam mrożone mieszanki warzyw, można powybierać co trzeba) i pomidorami. Różne takie, doprawiam ziołami- koperek, tymianek, pietruszka... Dodaję troszkę tłuszczu (masło, oliwa z oliwek) bo jest potrzebny. Synek wcina wszystko chętnie ;) Z samych warzywnych (rzadko)- ziemniaki z burakiem i marchewką, ziemniaki ze szpinakiem.