Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama3mZuzi

Powrot do karmienia piersia

Polecane posty

Gość mama3mZuzi

Dziewczyny moja corcia wlasnie skonczyla 3 miesiace. Od 2,5 miesiaca karmie ja butelka moim odciagnietym mlekiem. Chcialabym powrocic do karmienia cycem, ale czy jest to w ogole mozliwe? Próbuje co jakis czas ja przystawic ale ona w ogole nie kojarzy cycka z mlekiem, nie wie co to jest. Jak jej wpycham do buzi sutka to pluje i placze, albo lekko mietoli jak smoczka, ale nie je. Dzis podczas sciagania laktatorem (ktorego juz mam serdecznie dosyc) znowu sprobowalam ja przystawic i pila z obu piersi po 5 minut i spi teraz juz 2h. Bardzo pragne karmic piersia bo odciaganie mleka jest strasznie meczace. Gdybym mogla cofnac czas jak byla noworodkiem to w zyciu bym sie tak latwo nie poddala i moze dzis karmilabym normalnie cycem. Czy komus sie udalo po takim czasie karmienia butla wrocic do cycusia?

Gość matko ktos spytał ,a wy sie ty
posmaruj sobie sutka mlekiem,zeby mała wiedziała,ze to mleczko z cycka.ja karmie non stop ,bez przerwy,ale mysle,ze jak bardzo bedziesz chciała to uda ci sie z powrotem przekonac małą do cycka.

Gość nie podaje nicku dzis
dla chcącego nic trudnego, jak chcesz a nie potrafisz sama sobie poradzić zadzwon i umów się na wizytę do poradni laktacyjnej, jest w każdym szpitalu, powodzenia:)

Gość wolnaiszczesliwa
pewnie ze dasz rade! ja zrobiłam podobnie ja ty,za szybkos ie poddaąłm i załuję. ale i tak udało mi sie karmic piersią do 4 mies. potem maja juz sie naprawde nie najdala a ja mleka mialam coraz mneij.nie było wyjscia. jednak tez mialam kilkudniowa przerwę a nie powinnam. mi pomagało to ze jak jej dawałam to wyciskałam troche mleka bezposrednio z cycka do jej ust,pare kropelek,tak,zeby załapala. albo jak juz naprawde nic nie pomagało to najpierw dawalam butelke a jak się przyssała to zamieniałam na pierś.tylko trzseba wczesniej wycisnąc troche zeby pobudzić. powodzenia:)

Gość wolnaiszczesliwa
te urzadzenia mi osobiscie nic nie dały,tylko wyrzucenie pieniedzy w błoto.

Gość poorchavva
a jak to ustrojstwo funkcjonuje?

Gość wolnaiszczesliwa
kochana to jest szajs. tylko piersi bola i niepotrzebnie się meczysz i kasa zmarnowana. w tym czasie gdy sciagasz pokarm tym urzadzeniem,-twoje dziecko odzwyczaja się od piersi. jaknajczesciej piers przystawiac,chocby po to zeby dziecko sie przezwyczaiło. pozdrawiam.