Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana ;((

Pomocy! cała sie trzęsę jak mam odpowiadać na ćwiczeniach na studiach :(:(

Polecane posty

Gość znerwicowana ;((

dzisiaj była taka sytuacja, że musiałam zabrać głos przed cała grupą na środku. myślalam że zemdleję ! CaŁA dosłownie cala zaczełam się trząść! Nawet głowa:( nie moglam nad soba zapanowac. Taki wstyd, niektorzy sie smiali :( co robic? jakies leki? alkohol?:(:( pomocy, w środę znowu bede musiala zabrać glos . strasznie się boję ;/;/

Gość a jaki to kierunek
jeśli mozna spytać ?

Gość mow jaki kierunek
to wazne;)

Gość lepszyk toksyk niż zyeb
nieważne chyba jaki kierunek ale powiedz jak Ci poszlo ? trząsł sie głos ? jąkałaś sie? powiedziałas co chciałas powiedziec? mam ten sam problem... ale alkohol pomaga ;) (środki uspakajające też ale otumaniają:)

Gość znerwicowana ;((
z humanistyką związany. Duzo się mowi ;/

Gość a ty z drzewa dopiero
zeszłaś? :-O

Gość a jaki to kierunek
kierunek ważny, bo jezeli wiąże się z wystapieniami przed ludźmi to takie zachowanie pokazuje, ze kierunek został źle wybrany

Gość znerwicowana ;((
podszyw ! Teologia :(

Gość mow jaki kierunek
filologia? socjologia? mow bo ja tez chcialam isc na humanistyczny kierunek i mam podobny problem do Twojego

Gość znerwicowana ;((
Zarządzanie psychologią w rybactwie śródlądowym :(

Gość lepszyk toksyk niż zyeb
ja też jestem na humanistycznym ale nie trzeba dużo mówić na szczescie...tylko 2 prezentacje na 2 semestry

Gość znerwicowana ;((
to podszywy ;/;/ to co mi radzicie?;/

Gość znerwicowana ;((
politologia..chce być krasomówcą i politykiem...może premierem ?

Gość add44
tez tak mam:( na cwiczeniach z psychologii jak trzeba robic jakies zadania w grupach albo sie wypowiadac, to cala sie trzese, i nawet po cwiczeniach to nie mija..

Gość bezsenna tudzież znużona
Rozumiem Cię doskonale, miałam identycznie na studiach humanistycznych. Przy fobii społecznej niemożliwe jest przebrnąć z sukcesem przez takie sytuacje. Studenccy lekarze przepisywali mi leki uspokajające na receptę - na wypadek takich wystąpień. Są już tak nowoczesne leki, że nie otumanią a pomogą na kilka godzin opanować KAŻDY stres. Ja się udałam do lekarza i cieszę się, bo to jest cierpienie nie do zniesienia, nie zrozumie go nikt, kto nie ma tego przekleństwa "fobia społeczna". A z alkoholem nie warto próbować, tylko ryzykujesz ośmieszenie się a może nawet jakieś konsekwencje, gdy ktoś wyczuje od Ciebie alkohol. Powodzenia i nie załamuj się, warto zapisać się na jakieś forum dla fobików społecznych. Jestem z Tobą :)

Gość znerwicowana ;((
Chyba dam mu zada to zdam egzaminy . . .

Gość znerwicowana ;((
podszyw. dzięki za wsparcie :)

Gość bezsenna w powiedz proszę
jakie leki brałaś? Muszą być na receptę? ja w emocjach zawsze jestem cała czerowna jak purak nad burakami, ciśnienie mi skacze w kosmos i to strasznie mi utrudnia życie, a wcale nieśmiała nie jestem :-( jestem przeciwna lekom, ale będę miała to albo schrzanione życie

Gość bezsenna w powiedz proszę
do kogo się lepiej wybrac w takiej sytuacji psycholog? psychiatra?

Gość znerwicowana ;((
no własnie..jakie leki??;/;/

Gość fgdfdffgfgghghf
wspolczuje ci, mialam to samo, dobrze ze juz skonczylam studia. niestety jestem bez pracy, bo wlasnie tez mam lęki...

Gość wyrwa
Hej, proponuje propranolol. Nalezy wyprubowac wczesniej aby dobrze dobrac dawke, nie uzalezniajocy jak benzodiazepiny ktorych radze nie probowac ani antydepresanty na efekt których trzeba czekac miesiac i wiecej. Poza tym antydepresanty fobikom zadko pomagajo. Widac ze masz okropna fobie spoleczna znerwicowana. Ja tez tako mam. Propranolol jest wlasnie stosowany do takich prezentacji. Przestajesz sie trzasc, to lek obnizajocy cisnienie ale powoduje tez zanik objawów zewnetrznych jak drzenie rak/ciala. Ja bralam konskie dawki po to tylko zeby wyjsc do sklepu i sie nie telepac. Moze psychoterapia pomoze? Radze tez oswajac leki/fobie. Wychodzic jak najwiecej, spotykac sie z ludzmi. Ogólnie kochana zamiast siedziec w knigach radzilabym wiecej przebywac z ludzmi. Bo nic Ci po studiach jesli nie dasz rady wyjsc z domu z powodu fobii spolecznej. Ja mam skonczone studia ale nie mam za to zycia/ pracy, bo przesiedzialam mlodosc w ksiozkach i odosobnieniu zamiast wychodzic do ludzi i uczyc sie jak reagowac na stress i róznego typu sytuacje.

Gość wyrwa
ups, ten temat bylo rozpoczety jakies 2 lata temu, nie zauwazylam, no ale moze pomoge innym