Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominowanab

drogie gospodynie - prace domowe

Polecane posty

Gość dominowanab

Macie fioła na punkcie jakich prac domowych ? Co wykonujecie rutynowo i w jakim celu? Ja np. codziennie na noc zalewam domestosem kibelek bo nie lubie smrodu z niego oraz czuje sie bardziej komfortowo siedzac na nim ;) oprocz tego codziennie myje podloge bo wydaje mi sie ona ciagle brudna:/ Z kolei bardzo nie lubie prasowac bo jest to dla mnie meczace i monotonne a moze bardziej mega nudne ;) Oprocz tego nie lubie myc piekarnika i kuchenki bo nie lubie sie babrac w tluszczu. A jak to jest u was drogie mamy i gospodynie ? O co dbacie a od czego byscie najchetniej sie uwolnily?

Gość krok za krokiem
oj ,nudna baba z ciebie...:(

Gość willow28
codziennie domestos? daj spokoj Ja nie mam bzika,sprzatam jak trzeba i tyle Wole zajac sie czyms ciekawszym,nie mam nerwicy;)

Gość czarna bez kofeiny
u mnie maz sprzata:)

Ja mam obsesję sprzatania kuwety kota. Co chwila wyrzucam zbrylony zwirek i go wygładzam. Jak kot widzi, ze jest wygładzony, to włazi do kuwety i robi tam meksyk. :o I tak w kółko. Chyba nie mam ciekawszysch zajęć. :D

Gość Miraculum5
Ja muszę mieć zawsze czysty zlew :D Nie znoszę zacieków, zaschniętej wody itp. :D Robię to po kilka razy dziennie, za każdym razem gdy puszczam wodę np do mycia garów. Nie znoszę też kurzu, śladów palców itp. Ale z tym nie szaleję. Sprzątam ze 2x w tygodniu, teraz pod koniec ciąży znoszę to tydzień i w sobotę pomagam mężowi :) Ja mam mocno pedantyczne zapędy, ale to wynika z tego, że u mnie w rodzinnym domu zawsze był syf, kiła i mogiła, matka miała w dupie sprzątanie, siostra z ojcem też. A jak ja sprzątnęłam, to za chwilę znów było zasrane. A ja nie umiem funkcjonować w syfie.

Obsesje? hmm codziennie odkurzam i myje podłogi no i łazienka tez musi byc czysta :) w ogole codziennie sprzatam to przeciez 30 minut roboty a przynajmniej jest czysto i przyjemnie:)

codziennie odkurzam ,zamiatam i myje naczynia .... mam manie na punkcie ukladania,przekladanie ubran dzieci . zawsze maja tam porzadek .

oo tak, zlew to także moja zmora ;) Poza tym nie zasnę, jeśli są tam jakieś niepozmywane talerze/szklanki. Lubię rano wejść do czyściutkiej kuchni :P Codziennie ścieram kurze, bo mam ciemne meble i niestety od razu to widać. No i średnio 2x dziennie przecieram podłogę. Zajmuje mi to w ciągu dnia jakieś 30 minut.

Gość Lidzia...
mam bzika na punkcie umywalki w łazience...prawie za każdym razem gdy myję ręce to przemywam chociaż samą wodą całą umywalkę... a poza tym to normalnie...codziennie zamiatanie,odkurzanie... hhhhnnnmmmm....i non stop przecieram stół w pokoju,bo ciągle wydaje mi się,że jest brudny...

Gość cos wam powiem
A jeszcze musi mi do 30.

Gość cos wam powiem
Cześć.

Mamy podzial obowiązków. Prasowanie i mycie kuchenki to akurat moja dzialka, ale ja to calkiem lubie ;) Tzn pościeli nie cierpie prasowac, ale prasowanie ubranek dzieci wręcz mnie relaksuje i wycisza :D Lazienka jest męża. Ja tam tylko się kąpie i myje dzieci- on robi calą resztę. Tak samo zmywarka- on ją wlącza, ustawia porzadnie naczynia itd (każdy po sobie wkląda do zmywarki, nawet K już wie jak sie to robi i mu frajdę to sprawia, ale czasem coś jest nie tak i trzeba poustawiać) a ja rano przed śniadaniem tylko ją rozpakowuje ;) Obiady to moja dzialka, a sprzątanie to na spolę. Mąż sprzata w srody i w soboty bo wtedy ma wolne (czyli we wtorek i w niedziele sie nie sprzata więc mi zostaje poniedzialek i czwartek) ogrodem tez sie dzielimy- maz kosi trawe i podlewa kwiatki, ja grabie liście i zajmuje się tępieniem chwastów w rabatkach czego wręcz nie znoszę! No i mycie okien i pranie firank to już tylko i wyłącznie moja branża ;) Ogólnie nie jest źle. Nie lubie sprzątać ale lubie jak jest czysto więc chcąc nie chcac sprzatać musze. Jak mam syf w domu to od razu wpadam w zly nastrój i wszystko mnie irytuje.

nie zasnę dopóki nie zmyje naczyń :O mam fiola na punkcie kranu od umywalki--za każdym razem jak myje dłonie muszę go umyć :O co kilka dni myje okna-- uwielbiam to :D kocham prasować ❤️ wszystkie rzeczy w polkach są złożone 30 \30 cm :P:D nie lubię wycierać kurzy --- nie robię tego --robi to mój partner. podobnie jak mycie podłóg :O mycie mikrofali to dla mnie kara :O lubię gotować :D ❤️ nie lubię prac ---bo muszę poper*** do pralni :O -----chyba wszystko ;)

Gość Mama małego Urwisa
Ja większe sprzątanie z myciem podłóg i dokładnym odkurzaniem mam dwa razy w tygodniu ale codziennie muszę umyć cif-em wannę po kąpieli, bo ciągle wydaje się być brudna, a tak to robię to co akurat trzeba, czasami z Małym opóźnieniem, bo dziecko nie chce współpracować.

Gość cos wam powiem
Ewenutalnie

Ja nie mogę mieć zalegającego prania. Choćby nie wiem jaka było pogoda,muszę wyprać w określone dni. ;) I codziennie musi być obiad z dwóch dań. Nie wiem co by się musiało dziać, żebym odpuściła ;)

o quis zapraszam do mnie na oka :D Ja myję 2-3 razy do roku i rozklądam to na kilka dni bo za jednym razem nie ma szans wszystkiego pomyć. W zeszlym tyg zaliczylam okna na strychu. teraz czas bedzie na piwnicę i wracamy do częsci mieszkalnej żeby przed świetami się wyrobić, a po świetach znowu strych, piwnica... :D

Gość Dziewczyny to już choroba
chyba w waszym przypadku, bo normalne odruchy to nie są. Rutynowo to uwalam się z jedzeniem na sofę przed BBC Lifestyle, albo z jakimś kolorowym magazynem o wnętrzach. W jakim celu? Dla dobrego samopoczucia.

Ja dla dobrego samopoczucia muszę mieć przede wszystkim czysto :P Potem też mogę się uwalić na sofę i pół dnia czytać jakąś dobrą książkę. Mycie okien to dla mnie katorga. Myję średnio co 3 miesiące i to z przymusu :P A w szafce z ubraniami... mam artystyczny nieład :D

Gość Dziewczyny to już choroba
A ci co lubią sofę to myślisz, że w brudzie żyją? Większość czynności robi dziś AGD. Resztę przeciera się gotowymi mokrymi ścierkami, a do okien i ciężkich prac raz na jakiś czas bierze się pomoc, która jest naprawdę tania jak się człowiek dobrze rozejrzy (na przykład z UA).

Gość cos wam powiem
Fajnie by było gdyby nagle dyrektorka odwołała lekcje bo mnie nie ma.

quis zawżemy uklad ty pomyjesz okna ja ci w zamian poprasuje ;) Ja mam seryjnego swira na punkcie prasowania. Mam zorganizowany kącik do prasowania, specjalna woda do zelazka, rózne zapaszki, żelazko też mam wypaśne i no deska jak w platnej pralni :D:D Ale od malego mnie to bawi. Pamietam jak zawsze prosilam babcie zeby mi dala poprasowac chusteczki, a potem je specjalnie mielam i prasowalam od nowa :D Potem jako nastolatka sobie dorabialam prasując ciuchy, w domu tez zawsze ja prasowalam ;) radio zelazko, zamknięte drzwi i można się odstresować. Teraz dokładnie tak samo. Wieczór przy zelazku- niezastąpiony :D:D:D:D

Gość a ja to mam w dupie....
sram pod siebie i leje na sciany

Gość do wiosennej
ty sie dobrze czujesz? zamiast prasowac trzeba bylo skonczyc studia i zarabiac jak czlowiek a nie ciuchy prasowac aaa studia prasownicze moze masz? to przepraszam ;)