Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopdopdodp

Allegro, problem z kupującym

Polecane posty

Gość dopdopdodp

Witam, przepraszam ze tak dlugo ale szczegoły sa wazne w tej sprawie. wystawiłam na aukcję torebke ktora dostałam w prezencie pare lat temu. Jest ona znanej firmy z wyzszej połki ale poniewaz dostałam ją bez rachunku nie potrafie na 100 procent ocenic czy jest oryginalna. Postanowiłam ja sprzedac, wiec wystawiłam na allegro. Napisałam proste ogłoszenie ze chce sprzedac skorzana torebke nigdzie nie napisałam ze jest to oryginal i pytanie prosze kierowac na maila. Pewna Pani zapytała czy mam rachunek czy jakies zaswiadczenie stwierdzajace oryginalnosc torebki. Odpisałam ze nic takiego nie posiadam mimo tego ta Pani złożyła oferte. Aukcja sie skonczyla ta Pani wygrała. Dostałam jednak wczoraj maila w ktorym pisze ze ona jednak dowiedziala sie iz ta torebka nie jest oryginalna i chce zwrotu kasy ( ja nawet nie dostałam od niej przelewu). I moje pytanie jest takie. Skoro wiedziała ze nie mam zadnych zaswiadczen, na aukcji nie bylo wzmianki na temat oryginalnosci a mimo tego licytowala to czy ma szanse na wygrana? Bo powiem szczerze ze mnie wku**yla

Gość rudy rudy wkurwiający rydz
skoro nie pisałaś nic o oryginalności torebki, nie ma możliwości żeby ona wygrała.

Gość dyrketore nie wiem gdzie
jasne, napisz do centrum sporow, racja jest po twojej srronie

Gość dopdopdodp
własnie, nawet jej napisałam ze nie posiadam ze tak powiem zadnych dokumentow potwierdzajacych autetnycznosc. A tak na prawde niewiem czy jest oryginalna. Wiem tyle ze była kupiona we Francji

Gość rudy rudy wkurwiający rydz
Ale to nie jest teraz ważne, czy torebka jest podróbą czy oryginałem. Nie pisałaś jej, że Twoim zdaniem np jest oryginalna, nie masz dokumentu potwierdzającego oryginalność, ona WIEDZIAŁA TO a ją kupila więc niczym się nie martw, nie ma możliwości żebyś to przegrała.

Gość dsfghjkdfghjkdfghjkls
przede wszystkim zrobilas blad juz z emailowaniem z ta pania na samym poczatku powinnas byla napisac dokladnie ze nie jestes pewna ze torebka jest oryginalan albo kurwa mac sprawdz sama jaki produkt sprezdajesz-powinnas chyba wiedziec co sprzedajesz no nie? teraz jak nie dostalas przelewu to poczekaj na przelew ale zwroc peiniadze dopeiwro po otrzymaniu torebki z powrotem http://www.youtube.com/watch?v=6g2I8yzktZE

Gość dopdopdodp
dziekuje bardzo bo powiem ze sie zdenerwowałam. Nigdy nikogo nie oszukalam i nie probowalam. Aukcja zakonczyła sie w niedziele a wczoraj dostałam maila ze ona dowiedziala sie ze to podrobka i chce kase spowrotem bo inaczej zrobi mi problemy. A kasy nawet nie zobaczylam

Gość sprzedająca z długim stażem:)
skoro nie pisałaś, że torebka jest firmy takiej a takiej, to może Cię w d... pocałować, a skoro nawet kasy nie przesłała, to co masz jej zwracać?

Gość white chocolate mocha
a jaka to torebka? Sorry, ze pytam ale szukam czegos fajnego.

jeżeli nie otrzymała torebki, to jakim cudem dowiedziała się, że to niby poróbka?

Gość dopdopdodp
do dsfghjkdfghjkdfghjkls masz racje ze moze powinnam jej tak napisac ale pytalam czy mam zaswiadczenie. Napisałam ze nie. Torebke dostałam w prezencie i komptetnie nie w moim guscie. Dlatego chcialam sie jej pozbyc. i nie wystawilam jej za Bog wie jakie pieniadze. A torebka jest w stanie idealnym, ze skory licowej. Nawet srodek jest wyłożony skora.

Napisz do allegro, że sprzedająca odmówiła zakupu, nie zapłaciła, a chce wyłudzić zwrot, ona będzie musiała im udowodnić wpłatę, wysłać potwierdzenie przelewu itp.

Gość dopdopdodp
Torebki nawet nie wyslalam bo po 1 nie otrzymalam pieniedzy a po drugie od razu napisala ze to podrobka. Tak poza tym po ch**j licytuje czegos czego nie chce

Jesli nie napisalas na Allegro np. Louis Vuitton (bez slowa oryginalny, ale sugerujac, ze to oryginalne) - wal negatywa: Klient usiluje wyludzic ode mnie pieniadze. Nie zaplacila za aukcje, a zada zwrotu pieniedzy, gdyz torebka ktorej nie widziala jest wg niej nieoryginalna (nie sugerowalam ze jest oryginalna, a na pytanie czy mam certyfikat odpowiedzialam zgodnie z prawda ze nie)

Gość dopdopdodp
Narazie czekam na ten przelew co go niby wysłala. Z jednej strony nie chce sobie psuc konta ale niewiem nawet czy mimo tego ze jej kase zwroce czy nie strzeli negatywa. Po drugi po prostu mnie wkurzyla takim zachowaniem

może się przeliczyła z kasą i po prostu nie ma, żeby zapłacić, albo chce wyłudzić zwrot gotówki...

sluchaj dam ci jedna rade w sytuacji trudnych kleintow- lepiej jesy spierdolic pare zlotych niz konto -w nic sie nie mieszaj grzecznie przepros i daj znac ze zwrocisz pieniadze po otrzymaniu torebki z powrotem (koszt przesylki kleinta) byc moze ona zatrzma torebke albo ja zdecyduje sie zwrocic i ty wtedy ja znow sprzedasz naucz sie detalowych opisow swojego towaru i zawsze spardz co sprzedajesz

tzn ona placi za pzresylke jak chce przeslac torebke z powrotem po otrzymaniu torebki zwroc kase i tyle badz bardzo mila itp najczesciej kleint po pristu zakocha sie w towarze i tyle -po klopocie twoj blad to nie opisanie dokladne oraz nie spardzanie towarow

Gość dopdopdodp
do dsfghjkdfghjkdfghjkls dzieki za rady. Masz racje ze szkoda psuc se konto. Torebki jej nie wyslalam poniewaz była tylko opcja przedplata. Czekam tylko na przelew ktory niby zrobiła. w kazdym razie ja jeszcze go nie mam. tylko zastanawiam sie czy jezeli to taki typ czlowieka to czy i tak nie wystawi negatywa.

napiszesz jaka to torebka?

jak sprezdajesz towar dodaj w opisie ze kileint ma tydzien na zwrot ze zwrot kasy po otrzymaniu towaru ze pzresylka zwrotna na klienta itp zanim cos sprzedasz poznaj dokladnie i opisz w detalach swoj towar bo to juz podstawa

Nie przejmuj się aż tak bardzo negatywami :) wiadomo że na to patrzy sie z przymrużeniem oka bo nigdy nie wiadomo dlaczego ktoś taki negatyw wystawił tak naprawdę.

negatywy wystawiaja ci z ktorymi sie nie kontaktujesz- jak jestes bardzo mila i w stalym kontakcie z klientem wszystko jej/jemu tlumaczysz to sie to zdaraza bardzo bardzo rzadko-musisz jej dac cos w stylu przepraszam itp-zawsez sprawdzaj emaile dwa razy dziennie przynajmniej i wogole miej kontrole nad swoim businessem ale badz bardzo mila

ok, dzieki, a ona jest z kategorii malych czy moze wiekszych? Po zdjeciu ciezko ocenic

Gość dopdopdodp
maly format nie mieszczacy a4.

fajne zdjecie na dobym tle! czasami pomaga tez postawienie kolo torebki czegos uniwersalnego jak jakis pieniazek czy bilet do metra w stylu ze to pokazuje wielkosc torebki bo nektrzy klienci nie czytaja i potem zaskakuje ich wielkosc towaru

Gość dopdopdodp
dodałam na aukcje 6 albo 7 zdjec aby mozna bylo obejrzec ja z kazdej strony