Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anula:-)

biegunka z krwią

Polecane posty

witam serdecznie! mój synek w piątek dostał bardzo wysoką gorączkę - tj 40stopni... pojechaliśmy z nim do lekarza, który stwierdził,że mały ma anginę. Przepisał mu VERCEF i LAKCID... następnego dnia dostał ostrej biegunki z domieszką krwi i śluzu... trzymał się wciąż za brzuszek i dalej gorączkował - 38stopni..... pojechaliśmy tego samego dnia powtórnie do lekarza.Ten zdeklarował,że to po antybiotyku VERCEF i ma brac smectę oraz NIFUROKSAZYD... nie było żadnych zmian dlatego w poniedział znow wizyta u lekarza-dostal zastrzyk osłonowy....nie ma brac nic oprocz leku LAKCID dzis wtorek a biegunka nie ustępuje... zaznaczam ze kazdy lekarza uspokaja i mowi ze to przejdzie samo,poniewaz to reakcja na antybiotyk vercef...nie ma powodow do nerwow... a tu zadnych zmian...nie wiem juz co robić? pomóżcie. udac sie znow do innego lekarza???? zrobic badania kału???? nie wiem sama

Gość dokładnie jak osoba
ja pojechałabym do szpitala na izbę bo jak widać leczenie nie daje efektów.

Gość motorolka30
Mój synek tez kilka razy dostał biegunki po antybiotykach ale zaraz po odstawieniu go i zamianie na inny wszystko było ok Na pewno nie możesz czekać ,powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza innego i zobaczyć co on powie ,ja przynajmniej bym tak zrobiła a po tym antybiotyku ,moj synek dostał pleśniawek na języku -vercew to okropne gówno , nigdy go juz nie podam dziecku Pozdrawiam i trzymaj się ciepło, daj znać co z małym

Gość wiolaaaaa234w
a ja polecam Ci sprawdzony produkt przy biegunce po antybiotyku Di erol, u nas biegunka nawet ta ze sluzem ustępuje odrazu wraz z polączeniem smecty. a uwierz mi zawsze mamy biegunke przy antybiotyku, dlatego tez zawsze mam di erol i smecte,chyba ze to jakis powazniejszy problem.

Gość wiolaaaaa234w
vercef!!!! o matko!!!! jak slysze vercef, klacid i bactrim odrazu odmawiam! najgorsze lekarstwa jakie mogą byc!

Gość wiolaaaaa234w
Możliwe skutki uboczne: Zaburzenia żołądkowo-jelitowe (biegunka, nudności, bóle brzucha), niekiedy rzekomobłoniaste zapalenie jelit, reakcje nadwrażliwości, zmiany składu krwi, drgawki. Przy długotrwałym stosowaniu nadkażenia drożdżakami. W przypadku wystąpienia objawów alergicznych należy skontaktować się z lekarzem. i już wiadomo! u nas o ile pamietam mały budzil sie w nocy i cały się trząsł,myslalam ze to gorączka,ale niee, więc może zły sen-nie! po prostu drgawki.odstawilam i było dobrze.

SAMA BOJĘ SIĘ JUŻ PODAWAĆ COKOLWIEK... BY NIE ZASZKODZIC MAŁEMU... PEWNIE POCZEKAMY Z MEZEM DO JUTRA I UDAMY SIE DO INNEGO LEKARZA... JESLI TEN POWIE TO CO POPRZEDNICY UDAMY SIĘ DO SZPITALA... NA CO TU CZEKAC....?! PRZED CHWILA MALY SIE OBUDZIL I ZROBIL KUPKE TWARDSZA LECZ NADAL Z DOMIESZKA KRWI... DZIEKUJE ZA TE ODPOWIEDZI... NAPISZE JUTRO CO DALEJ .... I ZMYKAM DO MALEGO...

Gość KrystynaJ7388
Uzywaliscie leku o nazwie Vercef? No bo wyszukiwalam danych na temat tego leku i postanowilam Was zapytac. Moze mozecie cokolwiek opowiedziec mi o tym leku? Oplaca sie go uzywac, probowaliscie jakichs zamiennikow? Tu przeczytalam troche danych o Vercef: http://www.listalekow.pl/vercef/ - uwazacie, ze to sprawdzone informacje? Nie w smak mi sie i zmarnowac bezsensownie kaske, dlatego pytam Was. Dzieki za wszelkie porady.