Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regretgr

CO MI MOZE BYC?

Polecane posty

Gość regretgr

- zaparcia (czasami biegunki) - kolki w lewym boku - czesto uczucie3 pełności w żołądku i mdłości Jak myslicie co to moze byc? zespół jelita wrazliwego?

Gość ja mam tez taki problem ale
kiedys czytalam ze czeste kolki w lewym boku plus biegunki/zaparcia na zmiane (nie masz krwi w kale?) moga byc pierwszym objawem wrzodziejącego zapalenia jelita grubego

nielubie niedziel moze byc tez choroba crohna, moze byc wrzodziejace jelito grube, moze byc jelito drazliwe. jest duzo innych chorob

Gość regretgr
bie mam krwi w kale, ale meczy mnie to wszystko, bo np. taka kolka łapie w najmniejspodziewanym momencie... teraz doszły jeszcze czasem biegunki, a kiedys zaparcia i zaparcia

Gość powiedz dzień dobry wszystkim
mozliwe że masz przeciążoną wątrobę, zrób sobie badania a tymczasem lekka dieta i ziółka na trawienie

Gość regretgr
miałam badania np, na nerki i jajniki i wszytko ok, czyli jakby wszystko od jelit pochodziło;/ poza tym mam 22 lata , jestem szczupła wiec sie dziwie sama skad u mnie takie problemy

Gość mam tak samo :(
lubię też sobie mocno piernąć i beknąć

to niestety moze byc wrzodziejące zapalenie :( idź jak najszybciej do lekarza, zrób kolonoskopie. im szybciej zaczniesz to leczyć, tym lepiej dla ciebie. zreszta jakakolwiek choroba by to nie była, im szybciej sie leczy tym lepiej. charakterystyczne dla wrzodziejacego jest to, ze nbardzo czesto osoby ktore na to zachorowuja cale lata maja problemy z zaparciami, pozniej dochodza wlasnie biegunki i zaparcia na zmiane.

Gość regretgr
chodze tez ciagle zmeczona i te dolegliwosci zołądkowe:( studiuje dziennie i bardzo mi to przeszkadza:( obiady staram sie normalnie jesc, nie zywie sie fast foodami

no i dodatkowo te kłucia w lewym boku. tak bardziej na dole, prawda? stres w tej chorobie nie jest wskazany, jak w zadnej wlasciwie. pocieszeniem jest to, ze palenie papierosow lagodzi objawy, wiec jak jestes palaczka to nei bedziesz musiala rzucac palenia (gdzie w innych chorobach jest to wysoce wskazane)

czy zauwazylas nasilenie problemu po produktach mącznych, jajkach? po jogurtach?

Gość regretgr
no te kłucia w lewym boku to tak na wysokosci pepka są. stresuje sie cały czas, boje sie czy uda mi sie skonczyc rozpoczete studia, wiec stres tez robi swoje..

no tak, już diagonoza przez net :O idź do lekarza, dziewczyno, po co się męczysz?

Gość regretgr
nie, nie zauważyłam nic takiego, ale w zasadzie nie obserwowałam tak

Gość regretgr
pójdę do lekarza

"powiedz dzień dobry wszystkim no tak, już diagonoza przez net idź do lekarza, dziewczyno, po co się męczysz?" czy ja jej napisałam że to na pewno to i lekarz niepotrzebny? :O:O mialam stycznosc z ta choroba bo bliska mi osoba na to choruje, stad nzam objawy i pasuja do tego co ona pisze, chyba moge napisac, ze te objawy tu pasuja? :O:O gdzie napisalam ze ma sluchac tylko mnie i nie isc do lekarza? :O wrecz przeciwnie, napisalam jej zeby jak najszybciej poszla :O

poza tym skoro pyta CO MI MOZE BYC?, to jej odpisuje co to moze byc 🖐️

dobrze już dobrze:0 nie denerwuj się, przepraszam sama wiesz, że nerwy na choroby trawienne bardzo szkodzą

Gość regretgr
hej, nie kłóćice sie:) czasami dobrze pogadac z obcymi ludzmi, kazdy jakies doswiadczenia ma, jestem wdzieczna za odpowiedzi:)

to ona ma wiekszy problem. ja zreszta tez mam dzisiaj problem ale z zoladkiem, ide do lekarza pozniej :(