Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paletka994

czy to oznaka zbliżającego się porodu??

Polecane posty

Gość Paletka994

Hej jutro zaczynam 40 tydzień ciąży. Od paru dni mam skurcze nieregularne i ból jak na @ no a na wkładce pare dni temu zauważyłam dużo białego śluzu..czy to są objawy zbliżającego się porodu?? czy jeszcze moge pochodzić tak nawet i ze dwa tygodnie??

Gość hgtf
głupia jesteś?za dwa tygodnie to ty będziesz miała zielone wody skurcze owszem ale idź na ktg 40 tydzień powinnaś już rodzić

Gość ta wyżej
Co Ty za pierdoły opowiadasz? Spokojnie można 42 tygodnie chodzić. Potem dopiero może być źle. Ten śluz to pewnie czop, a skurcze to takie przepowiadające. Gwarantuję, że gdyby to były skurcze porodowe to byś się zorientowała i ostatnie, o czym byś wtedy myślała to pisanie na kafe :)

Biały ślub, to nie jest czop - jak sama nazwa wskazuje, czop jest to galaretowata wydzielina, która robi za korek podtrzymując wody :) Moj czop nie był biały a żółtawo krwisty, zoltawo zapewnie dlatego, ze zostal zmieszany z krwią. W 40 tygodniu miałam skurcze, ale jak są nie regularne, nie wyglupiaj sie bo nie bedziesz jeszcze rodzic. DO porodu są potrzebne skurcze regularne i boleć też czasem boli w krzyżu. Ja w dzien porodu jeszcze na zakupach byłam :) z dzieckiem na placu zabaw, a gdy mialam juz straszne skurcze, poszlam pod prysznic i 4h pozniej urodzilam :)

A tak w ogole skoro zaczynasz 40 tc dopiero jutro to pełne 40 tygodni będziesz miec za tydzien :) spokojnie, jeszcze masz czas. I tu się powtorze... jesli nie masz regularnych skurczy, nie jedz do szpitala bo szkoda marnowac czasu. Pobiegaj po schodach, ruszaj się częściej, postaraj sie by ten tydzien był tygodniem aktywnym dla Ciebie. Proces porodu, to nie taka szybka sprawa :) są przypadki gdzie po odejsciu wód, zaczyna sie akcja porodowa i wtedy mozna nie zdazyc do szpitala, ale to rzadko, natomiast tak jak mi, wody nie odeszły, bo po odejsciu czopa, główka dziecka przytkała ujscie wod plodowych ktore robiło za "koreczek" :D Przy jednej mi przebijali worek płodowy, przy drugiej juz nie, w dobrym momencie przyjechalam, wody odeszly i urodzilam :))) Nie stresuj sie, ja nie mialam znieczulenia, tylko ten gas, ktory ponoc nie pomagał. Mnie on tak znieczulił, ze reką ruszyc nie moglam, bo za duzo go bralam a zamiast języka w ustach miałam kołek hihi i zęby mi zdretwialy, zajebista sprawa :) mogla bym rodzic co tydzien :P