Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

czy wolno jeść wątróbkę przy karmieniu piersią?

Polecane posty

Gość calineczkacelina

smażoną

Gość hhkjkjnkjhkjnj
nie wolno nic smażonego, możesz np. wątróbke kurzą ale gotowaną

Gość hhkjkjnkjhkjnj
unikasz wszystkiego co ciężkostrawne, m.in. smażone, ale i wzdymające - tj. kapusta, groch, fasola etc. i unikasz gazowanego

Gość D.BillI
jak jadałaś taką w ciązy to i teraz nie powinna zaszkodzić, byle nie za dużo

Gość a ja.....
co Wy za bzdury piszecie? Pewnie, że można wszystko jeść. Zjedz troszkę, ale bez przesady z tym duszeniem

Gość kilkaliterdlapseudo
możesz, ale z umiarem. można jeść wszystko jeśli nie szkodzi dziecku. mój synek ma kolki i powinnam teoretycznie być na diecie lekkostrawnej ale jak na takiej byłam nic mu nie pomagała (a mnie mało nie wykończyła) i dostałam zezwolenie na jedzenie czego chce. oczywiście w granicach rozsądku.

Gość calineczkacelina
no wlasnie wciazy nie jadlam bo lekarz powiedzial ze ma za duzo wit a. teraz po cesarce mam anemie i za mało żelaza. i watróbka poprawilaby mi wyniki

Gość calineczkacelina
dzięki. na buraczki patrzec nie moge bo wciąz tylko buraki i marchewka gotowana:( ale reszta ok

Gość D.BillI
miałam lekką anemię po porodzie i założyłam, że zjem trzy porcje dań z listy dziennie i szybko mi przeszła...a potem sobie plułam w brodę, bo wraz z anemią przeszedł brak apetytu;) ale powodzenia!

Gość odradzam smażenie
gdy już wydawało mi się, że dziecko wyszło z kolek postanowiłam ZJEŚĆ COŚ DLA LUDZI;) zrobiłam sobie rybę smażoną... synek tak niemiłosiernie płakał w nocy i zwijał się z bólu, że chcieliśmy pogotowie wzywać, bo nic nie było w stanie go uspokoić:O trwało to kilka godzin:O po prostu masakra:O miał wtedy 3 miesiące następny raz coś smażonego zjadłam, gdy już przestałam karmić piersią, wolałam nie ryzykować

Jeśli dziecko nie reaguje źle na konkretne potrawy to nie ma powodu sobie odmawiać... no chyba że wiesz że coś jest bardzo niezdrowe, ale wątróbki to nie dotyczy. Ja jadłam.