Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojekontoweczko

żenujące oczepiny

Polecane posty

Gość marmur,.
Kurcze z kad wy jestescie bo z tego co czytam to tylko współczuje co poniektórym braku jakiejkolwiek dystansu i plastikowych wesel, moze lepiej zaczac zastanawiasc się nad sobą, nie chcesz nie idz i tyle. Proste.

Gość TakaONA89
Po pierwsze nie jestem z żadnej dziury, po drugie mentalność ma się w sobie nie zależnie od miejsca zamieszkania, po trzecie to raczej Tobie brakuje inteligencji skoro wysnuwasz nie wiadomo skąd wnioski że brak mi edukacji ? No racja studia prawnicze to nie edukacja masz rację :)

Gość ze wsi
TakaONA89. W twoim przypadku żadne studia rozumu cie nie nauczą smarkulo skoro sama myslisz prymitywmie i prostacko przez określenie "wiocha" A w czym jesteś lepsza od tej wiochy??? Wstyd sie! A jednak edukacja wychowania i inteligencji jest ci obca.

Gość TakaONA89
Naucz się pisać poprawnie i składnie to porozmawiamy, a skoro tak Cię zbulwersowało określenie " wiocha" to widać jest Ci ono bardzo bliskie. Poza tym nie wiesz ile mam lat żeby do mnie pisać 'smarkulo". Właśnie teraz pokazałaś ile w Tobie jest kultury. Wstydzić to powinnaś się Ty.

kiedys uczestniczylam w takiej zenujacej zabawie, bukietu mozna nie zlapac ale bylo takie cos ze wybrali jednego faceta i potem laski musialy w kolku przy nim tanczyc i on z zakrytymi oczami musial zatrzymac jedna, oczywiscie padlo na mnie a potem ten sam delikwent kleczal przede mna na kolanach i wyznawal mi milosc i prosil o reke i jeszcze kazali nam sie pocalowac co bylo juz kompletnie zenujace a to wszystko na oczach jego dziewczyny ktora do konca wesela miala za to focha a kolesiowi sie wyjatkowo spodobalo bo potem zagadywal do mnie nie raz, tylko ze ja przy tym czulam sie glupio jak nigdy. moje wesele za rok i bez tych wszystkich glupot bo chyba bym sie pod ziemie zapadla gdybym skazywala swoich gosci na takie zenujace sytuacje.

Gość kuytka
takaona to nie prywatny twoj folwark ze kazesz ludziom spadać z forum. A co na weselu podasz swoim gosciom weselnym bo schabowy moze zaszkodzic i mozesz sie udławic przeciez on jest z wiochy, taka wykształcona i nie wie?

Gość TakaONA89
Założę się że jesteś tą samą osobą co Pani " ze wsi" - daruj sobie. Ja swoje zdanie powiedziałam na ten temat i nie mam zamiaru dłużej ciągnąć tej bezsensownej wymiany zdań. Też mogę się podszyć pod inny nick i bronić swojej osoby ale po co? Żegnam.

Gość ja tez z wiochy
TakaONA89. to ze jestes zakompleksiona to juz widać ,ale nie pokazuj swojej glupoty publicznie. Radze zajac sie czyms pozytecznym np. zbieraniem papierków.

Gość ja na 500kcal przez 2 tygodnie
jak ktoś nie chc, to jego wola ale dla mnie wesela z roku na rok są coraz bardziej sztywne i przypominają dretwe spektakle niż prawdziwe święta młodej pary, jak kiedyś. Oczywiście nie mówię o jakimś przekładaniu jajka, bo to niesmaczne, ale oczepiny są głęboko zakorzenione w tradycji, pokazuja moment przemiany zycia kobiety. Dzisiaj oczywiście życie przed ślubem i ti po ślubie nie różni się tak, jak kiedyś, granica jest bardziej umowna, ale co szkodzi pielęgnować zwyczaj? To jest nasze bogactwo, że mamy taką rozbudowaną kulturę obrzedowości. Po co na siłę pozbawiać się dorobku pokoleń? Kojarzycie mi się z takimi dzieciakami ode mnie z sąsiedztwa. Nie założą białej bluzki, bo w takiej przecież ich rodzice chodzą. Wstyd słuchać starego rocka, to dobre dla rodziców. Itp. Jak coś stare, to złe, niech żyje sztywna, zimna nowoczesność.

Gość ale plotkary
Te konkursy sami sobie czesto wybieracie , a potem sami je krytykujecie. Jak sie nie podoba to w ogole nie chodzcie na wesela plotkary jedne.