Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczennica.

Ciąża przeszkadza mi w nauce.

Polecane posty

Gość Uczennica.
NieLubieNiedziel - a jak myślisz po jakie zwolnienie? :/ Sądzę, że ''ciężarne'' powinny być zwolnione z zajęć wysiłkowych, mam na uwadze wf.

Gość karczochy
A xo nie ma prawa miec mdlosci? Tylko dorosle ciezarne moga? A jak ma mdlosci, tu już len i nie chcę jej się uczyc? Autorko, szkole musisz skonczyc, to bardzo wazne. Jak bedziesz się starac, to na pewno nauczyciele pojda ci na reke. A mdlosci szybko mijaja, @od koniec listopada już bedziesz się znowu dobrze czula, to ledwie meisiac

Gość Uczennica.
z malej literki - tylko mówię. mi to jest niepotrzebne, bo i tak mam daleko do domu ze szkoły.

Gość Uczennica.
karczochy - mam nadzieję, chociaż myślę, że dziecko czerpie moją energię do rozwoju i tak będzie dłużej niż przez miesiąc.

Gość Uczennica.
Na wf-ie nie ćwiczę, ale przydałoby się zwolnienie, bo posypią się jedynki nie sądzisz? :/

Gość Uczennica.
Bo chciałabym mieć wystarczająco pieniędzy na dziecko gdy się urodzi.

Gość Uczennica.
jesteś tu od tego żeby mi doradzić, a nie coś wmówić!

Gość DziewczynaZLiceum
Powiem ci ze tez wstaje o 5:30 jade do szkoły godzine mam lekcje od 8 do 16 (zajęcia pozalekcyjne przygotowujące do matury) jestem w domu o 18, cierpie na chorobę niedokrwienną i anemie wiec juz z dojazdami sie tak nie uzalaj Do pracy cie nie przyjmą bo jestes małoletnia i żaden pracodawca nie przyjmie uczennicy w ciazy by za 3 msc mu odeszła na L4. Poza tym skoro nie masz czasu i jestes zmęczona to kiedy chcesz pracowac? Zadnych przerw dla karmiących nie ma. Wiem bo moja kolezanka urodziła we wrzesniu wrocila tydzien po porodzie i zadnych takich pierdol nie ma. Zamiast brac całkowite zwolnienie z wf porozmawiał z nauczycielem o gimnastyce dla ciężarnych. Kumpela taką miala i ja tez mam cos podobnego bo normalnie ćwiczyć nie moge. Jak sobie poscielilas tak sie musisz wyspać przykro mi.

nie przesadzajcie z tymi cwiczeniami. Tym bardziej, ze wf jest najczesciej na pierwszych lub ostatnich lekcjach - tym bardziej mlodej matce sie przyda godzina snu wiecej lub wczesniejszy powrot do domu. cwiczenia i tak wkrotce miec bedzie w szkole rodzenia. Jest mloda, nawet zbyt mloda na ciaze, wiec niekoniecznie musi sie czuc dobrze w tym okresie. Nie robmy z niej supermanki. Nich sie tylko uczy, by roku nie stracic. A kase bedzie miec z alimentow. Na pewno wiecej sama nie zarobi. Nie teraz, nie w jej stanie. Rodzice jedni i drudzy pomoga, a jej rola sie teraz dbac o siebie i dziecko. A to oznacza rowniez dalsze ksztalcenie sie... Nie widze innej drogi.

Gość Uczennica.
Alimentów nie będę miała, bo chłopak mnie nie zostawił. i nie zostawi. mam pewność.

Gość Uczennica.
DziewczynaZLiceum - mogłabyś być trochę milsza to jest raz, a dwa ''cierpie na chorobę niedokrwienną i anemie wiec juz z dojazdami sie tak nie uzalaj'' - a ty się chwalisz czy żalisz?

dziewczyno, Twoj chlopak ma obowiazek lozyc na dziecko. A jesli nie jest w stanie to prawo przechodzi na jego rodzicow. Albo bedzie wspomagal Cie finansowo dobrowolnie (i oby tak bylo), wspomagal w wychowaniu itd, albo - jesli jednak sytuacja go przerosnie - wystepujesz do sadu o alimenty. Tak, czy siak - koszty utrzymania malenstwa dzielisz na pol z ojcem dziecka. Wiec nie pisz glupot, ze musisz zrezygnowac ze szkoly i pojsc do pracy. To najglupsze co teraz mozesz zrobic. Po gimnazjum do jakiej pracy chesz pojsc? I to jeszcze w ciazy? Pomysl...

Gość Uczennica.
..i z każdym spałaś. ;D

nawet jeśli spałam to przynajmniej teraz mogę sobie spokojnie studiować a nie bawić dzieci i nawinie myśleć, że znajdę pracę mając bachorka w domu :D jak cię facet nie zostawi to bardzo fajnie i tak się zdarza, ale wiedz, że bardzo rzadko w tym wieku :D żebyś się z ręką w gównie przypadkiem nie obudziła.

i nie dawałam du.py jak miałam 16 lat, bo wtedy to myślałam, czy najpierw wziąć się za polski czy za matmę :D:D:D więc nie wiem, która z nas to ta " gorsza " :D

Gość jak coś palnie to
Uczennica., dziecko kochane nawet jak spała to sobie dziecka w wieku 16 lat nie robiła ;) trzeba się umieć bawić

Gość edgfswgersgsgsgsw
przenies się do lo dla dorosłych - jest łatwiej, wiem bo sama kończyłam, akurat z innych powodow nie idź do pracy, lepiej odpoczywaj w ciązy, ja sie urodzilam w 6 miesiacu, bo mama się przeziebila wiec wiem co to znaczy

Gość DziewczynaZLiceum
Ja nie jestem niemiła-ja tylko podalam fakty. Napiasalas o dojazdach jakbys codziennie przynajmniej do Afganistanu jeździła wiec chciałam ci pokazać ze nie tylko ty musisz ruszyc tyłek Poza tym masz odrobine rozszczeniową postawę co jest denerwujące. Dalas dupy podwójnie: raz dosłownie drugi raz ze sie nie zabezpieczalas i nie mozesz przyjąć do wiadomości ze pracy nie znajdziesz.