Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrinna

nieregularne branie tabletek anty

Polecane posty

Gość marrinna

Witam! a więc tak: od czerwca do końca września brałam tabletki anty, w tym roku zdałam maturę i dostałam się na studia więc świętowaliśmy to przez całe wakacje ze znajomymi i z nowymi znajomymi. Tabletki brałam tak asekuracyjnie jakby jakaś przygoda się trafiła :) Nie pytam jednak o to czy jestem w ciąży bo żaden seks się nie zdazył. Ale podczas tego świętowania jak się domyślacie piłam dużo alkoholu więc zdarzało mi się, że zapominałam o tabletce. Po prostu ją pomijałam i tak było kilka razy w każdym z tych 4 miesięcy. Teraz sobie uświadomiłam czy takie coś może mieć jakiś negatywny skutek i odbić się na zdrowiu ? Głupia jestem, dopiero teraz zaczęłam się tym martwić i tą głupotą którą zrobiłam :(

raczej nie bardzo, nic Ci się od tego nie stanie, dobrze jednak że żadna "przygoda" Ci sie nie trafiła bo przy takim braniu to byłoby troche kiepsko ;) ale tak poza tym na zdrowiu Ci się to nie odbije, jedyne co to możesz mieć jakies plamienia w takcie brania tabletek, ale to minie i jeśli bedziesz brała już regularnie to bedzie ok

a sory, juz doczytałam, że brałaś tabsy do końca września, nie masz sie czym przejmować nic sie nie stanie

Gość marrinna
Dzięki Moniak za odpowiedź :) W sumie to zaczęłam się nad tym zastanawiać i martwić się ponieważ w pazdzierniku miałam już @ ale przez cały tydzień przed miałam takie brązowawe plamienia, a nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam! Więc domyśliłam się, że to pewnie wina tego nieregularnego brania tabletek :((

wiesz, po odstawieniu tabletek organizm musi wrócić do normy, przez ten czas co brałaś tabsy Twoje jajniki były uśpione, miałaś sztuczny cykl, wiec teraz mogą być jakieś dziwne rzeczy typu plamienia, nabrzmiałe cycki, nieregularne miesiączki, przez pierwsze miesiące po odstawieniu tabletek, także luzik

Gość marie angel
dzięki Moniak, jak ten objaw bedzie sie powtarzać to po prostu udam się do lekarza.

Gość marie angel
enfant terrible no ale własnie jaki może byc ten skutek zdrowotny? rozumiem, że te plamienia przed @ to wlasnie przez tą moją glupote...

w sumie krótko brałaś te tabletki, fakt, takie zapominanie co i rusz robi troche zamieszanie w organizmie, ale teraz już tabsów nie bierzesz, z miesiąc, dwa i wszystko Ci się na powrót unormuje i większych problemów mieć nie bedzies