Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fankaanka

Problemy ze szczeniakiem

Polecane posty

Gość fankaanka

Witam! Mam pytanie do posiadaczy psów: czy to normalne u szczeniaka (mieszaniec), że mniej więcej raz w miesiącu (ma niecałe 5 miesięcy) coś dzieje mu się z łapkami? Dokładniej pisząc - piszczy i kuśtyka biedak przez 1-2 dni. Byłam już u trzech różnych weterynarzy i po takich zajściach każdy mówił mi, że to normalne, że to ani złamanie, ani zwichnięcie tylko 'nadwichnięcie' jak u człowieka kiedy źle stanie. Martwię się o malucha bo robi sobie takie 'nadwichnięcia' przy takich codziennych czynnościach jak tarzanie się w liściach czy szarpanie zabawek. Łącznie zdarzyło mu się to już 3 razy i 2 razy dostał zastrzyk przeciwbólowy i raz tabletkę. Czy Wasze szczeniaki/dorosłe psy sobie też robią takie coś? Czy mój maluch ma coś z kośćmi? Za każdym razem była to inna łapka.

Gość vb gf fg
moj piesek akurat nie ma takich problemow/za to ma inne/, ale pies mojej cioci- owczarek niemiecki, suczka, co jakis czas kuleje na przednia lape bo czasem zle stanie. w kazdym razie zawszy ma problemy tylko z ta jedna lapa. ciocia daje jej jakies tabletki albo kropelki przeciwbolowe i na tym koniec leczenia. moze po prostu twoj piesek to po prostu fajtłapa- doslownie w tym wypadku :)

Gość olaboga123
a jest to spory psiak? może być tak że za szybko rośnie i po prostu bolą Go od tego stawy. To częste jak psy szybko rosną. tak samo jest u ludzi. To co piszesz też może być prawdą jeśli dużo się rusza, dlatego trzeba dawkować ruch po troszeczku. Czyli nie godzinny spacerek w ciągłym ruchu. Co kilka minut odpoczynek.

Gość fankaanka
Może rzeczywiście gamoń :) tak jak w przypadku psa Twojej cioci - po środku przeciwbólowym mu przechodzi i chodzi i biega normalnie. Troszkę się uspokoiłam! Dzięki za odpowiedź!

Gość fankaanka
olaboga - dzięki za odpisanie. Rzeczywiście szybko bardzo rośnie, szczególnie właśnie łapki. Wygląda teraz wręcz komicznie - długie, chude łapki i taka baryłka szczenięca w tułowiu :) (podobno jest połączeniem labradora z jamnikiem chociaż nie potrafię sobie tego wyobrazić:P). Uważamy bardzo na niego, żeby nie skakał na krzesła, łóżka itd. ale jak to szczeniak - nie sposób go często powstrzymać od ruchu :)