Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość infrontof

Architektura studia

Polecane posty

Gość infrontof

Hej mam pytanie chcę studiować arch. na polibudzie w Poznaniu i pytam się was (najlepiej studentów tego kierunku) czy łatwo się dostać. -na jakim poziomie trzeba umieć rysować -ile trzeba mieć % z rozszerzonej matmy -czy duża jest konkurencja -czy polecacie tą politechnikę -jakie były tematy z ubiegłych lat (jak jest na stronie to podajcie link bo nie mogę znaleźć ) Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie :)

Nie jest łatwo się dostać. W tym roku było ok. 1000 chętnych. Jeżeli myślisz poważnie o tym kierunku to warto zapisać się na jakiś kurs, żeby poznać zasady rządzące rysunkiem architektonicznym. Jeżeli chodzi o maturę z matmy, to wiadomo, że fajnie byłoby mieć ją zdaną na wysoki procent, ale w niektórych przypadkach wystarczy nawet dobry wynik z podstawy (aczkolwiek nie polecam rezygnowania z rozszerzenia). Dodatkowo można pokusić się o zdawanie języka na poziomie rozszerzonym, bo to też daje jakieś punkty. Jeżeli chodzi o tematy to były naprawdę różne, w tym roku np. martwa natura, przenikanie brył i rysowanie dworku z wyobraźni na podstawie fragmentu "Pana Tadeusza". Na wszelakich kursach tematy z poprzednich lat są omawiane i przerabiane.