Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dido89

pigulki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość dido89

HEJ:) mam takie pytanie. Zaczełam 5 dni tematu brac tabletki moje pierwsze ale źle to "rozegrałam" i wziełam pierwsza o 21. I teraz chcialabym to zmienić i brać rano lub kolo poludnia żeby wieczorami spokojnie chodzić na imprezy i pić alkohol. Czy jak wezme kolejna tabletke np. rano i potem i juz ciagle bd brac rano to cos sie stanie? Czy jakos inaczej mam to zmienic. Nie wiem co robic bo nie chce by cos poszlo nie tak. Biore lesinelle. I jeszcze mam takie pytanko. Czy w czasie 7 dniowej przerwy tez jest zapewniona ochrona przed ciążą? I jak te tabletki reagują z innymi lekami typu: tabletki do ssania na gardlo, pyralgina, fervex itp bo tego nie pisze w ulotce a ja byla troche u lekarza zestresowana i nie spytałam o takie podstawowe rzeczy. I są to skuteczne tabletki czy któraś z was biorąc je wpadła?

1. Żadne tabsy (ani inne zabezpieczenie) nie mają 100% skuteczności. 2. Możesz zmienić godzinę przyjmowania, ale na wszelki wypadek przez kilka dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie. 3. Tak, podczas przerwy masz zapewnione zabezpieczenie. 4. Nie mam pojęcia jak te tabsy bierze się z innymi lekami czy suplementami - jeżeli nie masz info w ulotce najlepiej zapytać lekarza. Podejrzewam (ale tylko tyle),że leki przeziębieniowe nie mają wpływu na działanie.Co innego jakieś antydepresanty, antybiotyki itp.

Przed następną wizytą u gina proponuję usiąść i zapisać na kartce pytania, wątpliwości - lekarz jest od tego, by ci pomógł, wytłumaczył co trzeba.

Gość dido89
wiem ze nie daja 100% pewnosci poprostu chce wiedziec czy mozna sobie zmieniac pory bo w koncu mamy je przyjmowac co 24 h

wiesz co z tą zmianą na rano to ja Ci radze zrobić tak żeby brac po prostu coraz póżniej, jak teraz bierzesz o 21 to weź raz o północy, następnego dnia o 6 rano, potem o 8 i tak stopniowo sobie przejdziesz

Sądze , że wystarczy jak przeczytasz ulotkę , w niej pisze jakich tabletek nie można brać lub z jakich substancji nie mogą się składać. A i tak przy okazji , nie wiem czy miałaś to w szkole , ale dzień płodny u kobiety trwatylko jeden dzień , to plemniki te najwytrwalsze żyją aż do 1 tygodnia w macicy. Pozdrawiam