Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młotkiem go młotkiem

Krzyż w instytucjach publicznych

Polecane posty

A czy ja chociaż przez moment obwiniałam kościół za rzeczy, które ty wymieniasz? Nie, więc nie wkładaj mi tego w usta. Wiem jaki jest dług, ale temat nie był o długu, a o krzyżach, a więc też katolicyźmie. Na ten temat się wypowiadam. I nie mów, że to nie są małe pieniądze. W tych czasach Polska powinna myśleć o każdych pieniądzach. O różnych źródłach skąd te pieniądze uzyskać. Nie mówiłam tu o zusie. Wiem, że jest problem, ale nie o tym był temat

I dlaczego w Polsce niemcy sprzedają nam prąd? Mieści ci się to w głowie? To są realne tematy do przemyślenia, ale wy oczywiście tego nawet nie próbujecie poruszać. Krzyż. Precz z religią. Demoralizacja i edukacja seksualna już w przedszkolach. Eutanazja staruchów. Aborcja na życzenie. Wy "postępowe" gówno, zakało naszej cywilizacji... pieprzeni różowi liberałowie.

no nie wiem kto ci zabiera 50% bo mi tylko 18:] idz i zabij tych esbeków... no idz i powystrzelaj. nawet matole jak prawo teraz się zmieni - dzisiaj - za 5 min o i tak wielkie H z tego bo prawo nie działa wstecz... myśl człowieku. poza tym tak żal mi tych paru stówek na kogoś kto kradnie. bo to nie jest jedna osoba - w każdej szkole jest co najmniej jeden taki. a nie pomyślałeś o tym że z tych twoich 50 % jakaś część też idzie na kościół? a komisja majątkowa? ile zagrabili? i to podobno legalnie.

Wy kurwa nawet słowa nie umiecie napisać i podjąć dyskusji jak się rzuci parę argumentów. Hołota która tylko ujadać i slogany z FiM powtarzać potrafi. Zero myślenia, TVN i GW we łbach. Aż się obudzicie z palcem w nocniku pewnego dnia.

Kretynie. Każda wypłata netto to drugie tyle składek ZUS które pracodawca odprowadza za ciebie do tego kibla. Nawet tego nie wiesz, że jak masz na rękę 1500zł to tak naprawdę masz 3000zł tylko że państwo przymusowo zabiera ci połowę.

buahahahahahaha..... normalnie babeczki aż mi łzy ze śmiechu popłyneły:D:D:D:D lady chocolate racja - temat był o krzyżu a nie o zusie czy esbeckich emeryturach

Tak jesteśmy idiotami, bo szukamy przyczyn u różnych źródeł. Jesteśmy idiotami, bo chcemy żyć godnie. Jesteśmy idiotami, bo chcemy rozgraniczyć sprawy kościoła, od spraw państwa, dzięki czemu polityka zajmie się gospodarką, a nie religia. Jesteśmy idiotami, bo używamy siły argumentów, a nie siły oszczerstw i rzucania kłód pod nogi. Jak tam to mogę być idiotką, czemu nie

Po 50 latach starczy ci tego na parę latek głodowej emeryturki i do piachu. A gdyby nie ZUS to miałbyś grube setki tysięcy na koncie. I tak się ludzi w chuja robi, a wy tu pierdolicie o krzyżu jak psychopaci.

buahahaha.... tak się składa że każdy kto dostaje tzw pasek wie jaka część jego wypłaty na co idzie i na pewno nie jest to 50 %. no chyba że masz własną działalnośc i coś ci sie popierdolilo... może ty im od paru lat za dużo dajesz?? i dlatego taki zacofany złośnik z ciebie??:D:D:D:D:D

Palancie. O co walczysz? O kilkaset milionów dla kościoła? Masz pojęcie, że tyle to na same samoloty wydają posłowie rocznie? Ty się zajmij ich pensjami może - pierdzą w fotele za 8 tys. miesięcznie i drugie tyle na utrzymanie biur.

Gość bnmbnm
ofileczka sory ale jestes tempakiem nawet nie wiesz ile kasy placi pracodawca. szok

Gość bnmbnm
pedalski liberal= rozowy liberal

Temat jest o krzyżu. I na ten temat chcieliśmy dyskutować. Załóż temat o zusie. Wtedy pogadamy tam o zusie. Jeste ś bardzo monotematycznym człowiekiem skoro uważasz, że ktoś kto potrafi rozmawiać na inne tematy niż zus jest idiotą

O 900 miliardach długu którego Tusk narobił nie wspominam. Za cztery lata będzie tego lekko 1.5 biliona, a same odsetki pochłoną 3/4 naszego PKB. A ty dalej walcz z kościołem, troglodyto. To jest żer dla takich ludzi bez mózgu jak ty.

Gość bnmbnm
babeczki zobaczysz w koncu ten film???

buahahaha ludzie puknijcie się zamiast nazywać mnie tępakiem lepiej zastanówcie się gdzie jest tak że mogą mi upieprzyć tylko 18% od wypłaty. a to ile mój pracodawca płaci (już nie z mojej pensji to nie mój problem). :D:D:D:D:D

Gość ptasiek nastroszony
Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie . Krzyż przenieść z sali sejmowej w godne Mu miejsce. Krzyzowi obecnośc złodzieji, oszustów, glupków i zboczeńców bedąch na sali sejmowej uwłacza

Gość kingool
mi krzyz przeszkadza,aczkolwiek uwazam ze powinni go sciagnac bez szumu i tych wszystkich ceregieli...mają nas za baranów i krzyżem głowe zaprzataja...w dupie mam ten krzyż...

Umiesz czytać? To wątek o krzyżu, a nie o długu. Cały czas ci tłumaczymy to. To nie znaczy, że nie widzimy co się dzieje i skupiamy się na kościele. Tylko ty tak myslisz

"I 3/4 forum nadal nie rozumie mojego pytania. Czy w Polsce nie ma ważniejszych spraw???? Ponad połowo odpowiada, że krzyz powinien wisieć, albo nie wisieć. Kurva ludzie po raz kolejny : to czy państwo jest taki czy siaki mnie nie interesuje." Jak zwykle, nie znalazł się jeszcze nikt, kto prawidłowo sformułowałby ten problem. O nieprzestrzeganiu konstytucyjnej zasady bezstronności władz publicznych w Rzeczypospolitej Polskiej w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, autonomii państwa w tych sprawach i autonomii państwa w stanowieniu prawa, art.25 Konstytucji, nie świadczy krzyż w sali sejmowej, a rzeczywiste działania państwa, których policzalnym prawie co do złotówki dowodem jest właśnie fundusz kościelny, religia w szkołach, której nauczanie jest opłacane z budżetu państwa, kapelani w wojsku, policji i gdzie indziej i cały szereg innych kosztów, które państwo ponosi w związku z funkcjonowaniem kościoła. Problem tkwi w tym, że istnieje zdecydowana sprzeczność między stanowionym prawem a światopoglądem, filozofią, tzw. "prawem naturalnym" wyrażanym i ustanawianym przez kościół. Przykładowym tylko dowodem tej sprzeczności jest całkowicie odmienny stosunek do choćby rozwodów, zapłodnienia "in vitro", aborcji, antykoncepcji, związków partnerskich, związków homoseksualnych, podatków, i wielu innych spraw, problemów, zjawisk. Patologią nie jest istnienie tej sprzeczności. Patologią jest finansowanie przez państwo instytucji, która za pieniądze państwa, za pieniądze podatników, głosi światopogląd odmienny, wręcz przeciwstawny, odmienną filozofię, za pieniądze państwa wywiera nieformalny i nieuprawniony nacisk na działanie instytucji państwowych, wywiera wpływ na proces stanowienia prawa i jego kształt. Inaczej mówiąc, państwo i obywatele sami sobie finansują funkcjonowanie swego ideologicznego, światopoglądowego, doktrynalnego oponenta, przeciwnika, wroga, można wybrać indywidualnie pasujące każdemu określenie.

A co jeszcze chciałeś dodać o krzyżu? Że cię w oczy kole? Że kto chce krzyża jest prymitywem, staruchem albo moherem? A ty jesteś postępowym paliciotkiem walczącym o świeckie państwo? Powiedziałeś to raz i wystarczy. Ale tacy jak ty prowokacyjnie każdego dnia zakładają te same tematy i pierdolą te same smuty. Ile można? Jeszcze raz powtarzam: krzyża nikt nie ruszy i szkoda czasu na wasze wysiłki.

Oczywiście że są inne problemy, ale jak zwykle kościół swoim wpieprzaniem sie w politykę sprawia, że za dyskusją o krzyżykach przepchnie sie niezauważenie parę innych niewygodnych ustaw jak juz kilka razy było.

i czy to nie jest powód żeby zacząć z walczyć z tą "nie-paptologią" poprzez np zdjęcie symboli religijnych z budynków użyteczności publicznej a w dalszej kolejności z całą resztą.

Gość bnmbnm
no bardzo cenny bo palikot przyznaje sie do tego ze gurgijew jest jego wzorem, i wykorzystuje jego metody w zyciu, palikto to satanista http://wiadomosci.wp.pl/kat,38200,title,Czy-Palikot-jest-satanista,wid,12748808,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1d3a2 ale nie taki zwykly jak nergal tylko duzo gorszy

Gość bnmbnm
kto popiera palikmiota popiera zlo. to jakby podpisanie cyrografu