Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młotkiem go młotkiem

Krzyż w instytucjach publicznych

Polecane posty

Czy w Polsce nie ma już większych problemów do dyskusji jak problem krzyża w instytucjach publicznych? Wracam wczoraj z pracy włączam TV i na większości kanaół jedno i to samo w kółko. "Czy krzyż powinien wisieć w sejmi, szpitalu, szkole, urzędzie". CZy w Polsce nie ma większych problemów? Kurva kryzys się pogłębia, gospodarka zdycha śmiercia naturalną, ludzie żyją na skraju ubóstwa a oni nie mają o czym debatować tylko o krzyżu. Jest mi wszytsko jedno czy wisi na scianie czy też nie, ale mam wrażenie, że media robią szum wokół tej sprawy, żeby coś ważniejszego zwykłemu szaraczkowi umknęło.

Gość tobie tempa pauo jest
obojętne a mi nie :classic_cool:

Temat zastępczy bo wkrótce podwyżki VAT, akcyzy, prądu oraz kataster. PO musi jakoś zadymić te niewygodne tematy, żeby ludzie w końcu na ulicę nie wyszli z tego dobrobytu. By żyło się lepiej!

No, ok. ROzumiem, ze komuś nie jest to obojętne, ale czy faktycznie nie ma juz większych prbolemów?

Mnie krzyż ani w oczy nie kłuje ani nie jest potrzebny. Przyznam szczerze, ze nie zwracam na to uwagi. Ważne natomiast dla mnie jest to, zeby jakoś się żyło. A żyje się co raz gorzej.

Gość argument, że coś jest
ważniejsze i teraz nie czas się krzyżem zajmować to stara śpiewka narodowego katolskiego oszołomstwa, w taki sposób nigdy nie będzie właściwego czasu :classic_cool:

Gość powoli, powoli państwo
będzie uwalniane od kościoła, co cieszy i pozwala z optymizmem patrzeć w przyszłość a katolskiej pychy będzie coraz mniej :classic_cool:

Gość Pedalska dupa 3
Teraz widzicie do czego zdolni są pedzie

Nie wiecie, że to co jest w TV to zawsze tylko przykrywka? Jeżdzą po Palikocie, żeby zamaskować swoje machlojki. A wg mnie, jeżeli już ktoś jest katolikiem to sam powinien ściągnąć krzyż. Przecież widać co się dzieje w urzędach itp, a to nie ma nic wpolnego z chrześcijaństwem.

krzyż w placówkach publicznych - świeckich to pogwałcenie konstytucyjnej wolności wyznania - należy go usunąć z urzędów,szkół itp i nie jest to kwestia wiary tylko szacunku dla innych religii, których wyznawcy także żyją w polsce. nie wydaje mi się żeby tak sprawa miała jakikolwiek związek z PO. dopiero były wybory a wy już cudów żądacie - co to? pierwsze wybory były? jeszcze ze 2-3 mc minie zanim cokolwiek się ruszy na poważnie, a palikot wykorzystuje tą niszę czasową aby pokazać wyborcom że coś robi i nie oddali na niego pustego głosu

Gość Pedalska dupa 3
To było dobre: PO za trzy miechy zacznie działać , czyli jeszcze tylk trzy miechy pozyjemy normalnie , na Grecje będzie trzeba z piec miliardów wyjebac

Agrument, że coś jest ważniejsze -> Wyobraź sobie, że jestem osobą niewierzącą, niechrzczona, a kościół znam tylko ze swiat bozego narodzenia, gdzie chodzę czesto kolęd posłuchać, co generalnie równa sie dla mie z pójściem na koncert do filharmonii, więc nie jest to dla mnie zadna spiewka. I owszem są dla mnie rzeczy ważniejsze, bo z tego co widzę walczycie o zdjecie krzyza i w końcu jak go zdejmą to bedziecie żyć w państwie gdzie gospodarka zdechła....

pedalska dupo 3 - trzeba było opowiedzieć się za nie wejściem polski do ue:] sprawy międzynarodowe to chyba nie jest twoja mocna strona:D:D:D bo na pewno nie polska wyłoży tą kasę (może jakieś grosze które i tak nam wrócą jako państwu rozwijającemu się) poza tym co ma wspólnego ue z początkiem obecnej kadencji?? przecież prezydencja trwa i skład jej członków nie zmieni się:D

Od chooya ważna. dla tych debili (wszytskich, nieważne czy PO, PIS palikto czy co tam jeszcze jest) Powinno być najważniejsze to żeby sie wszytskim godnie zyło, żeby pobudzić w jakiś sposób tą konajacą gospodarkę a nie czy ściagać czy zostawiać cos na scianach. Dla mnie to tak jakby debatować nad tym czy kolor ścian w urzedach powinien być zielony czy jaskrawo pomarańczowy. A co coduów zaraz po wyborach. A co się takiego zmieniło na wiejskiej? Nic, PO wygrała, PiS na drugim miejscu, No dobra Palikot wskoczył (chociaż juz był) i mniej jest SLd. I co sie zmieniło? Nic.

A czy prawo nie mówi o tym, ze człowiek ma prawo do godnego zycia? A jakie to jest życie skoro większość żyje na skraju ubóstwa? Czy prawo nie mówi o wolności? A jaką mam wolność w chwili kiedy zastanawiam sie czy pod koniec miesiaca mam za co życ czy nie.

Gość dla ateisty krzyz nie istnie
tak sam jak b bóg jezeli widzi krzyz a nie dwie skrzyżowane deski to co jest z nim nie tak i nie jest ateista ale szatanista bo walczy z bogiem szatan wiezy i walczy z bogiem

Gość wszyscy sie smieja z palikota
Kto walczy z Krzyżem? Przecież z Krzyżem nie walczą ateiści dla nich Krzyż nie istnieje, nie istnieje Bóg, więc nie istnieje problem. Z Krzyżem walczą ci, którzy się boją Krzyża, którzy się boją Chrystusa. Żeby walczyć z czymś, czego nie ma trzeba być niespełna rozumu, a to jednak jest walka z określonym wrogiem. Tak więc, biorąc pod uwagę sam fakt walki, przeciwnicy zakładają że Pan Bóg istnieje, że istnieje Chrystus, więc trzeba go zwalczyć, ponieważ jego hasła są nie do pogodzenia z myślą szatana

Krzyż przeszkadza jedynie ateistom (dla ktorych powinien być obojętny) i przeciwnikom KK Jak wynika z różnych sondaży dla wyznawców innych wiar w niczym on nie przeszkadza Polska jako jeden z niewielu krajów UE jest uznawany za kraj katolicki I co to za pomysł z narzucaniem religii?Czy ktoś karze komuś klękać przed tym krzyżem???Ja w urzedzie zalatwiam sprawy a nie rozgladam sie po scianach Tyle waznych problemów w kraju a wymyslili sobie krucjate przeciw KK

ale mnie denerwują takie wypowiedzi - NIE PASI ŻYCIE JAKIE PROWADZISZ TO JE ZMIEŃ!! co ci państwo zabrania godnie żyć?? rozkazuje ci "pracuj w kamieniołomach magistrze za 1zl za godzinę" a jak nie masz pracy to się przekwalifikuj albo wyjedz za granice! o godnym życiu trzeba było myśleć jak miałeś 13 lat a nie pluć na chodnik pod blokiem. sam jesteś sobie winien więc teraz nie wypisuj tu jaki ty to biedny i poszkodowany przez system jesteś! co do "upadającej gospodarki" to skoro nie upadła w czasach kiedy upadały inne to może warto pomyśleć że teraz też nie upadnie zamiast biadolić jaki to rząd jest nieudolny - nie pasuje? idz do polityki i zajmij się tą upadającą gospodarką! takie głąby jak ty potrafią tylko biadolić, stękać i narzekać. az mi się rzygać chce. normalnie jak w radiu maryja

Jestem ateistą i tak jak napisałam krzyż jest mi obojętny. traktuje go tak samo jak obraz na ścianie.

a ja jestem katoliczką i uważam że krzyż nie powinien być obecny w urzędach, a to z tego względu że jakbym była powiedzmy muzułmanką to by mnie to poniżało i na każdym miejscu pokazywało że moja religia jest nic nie warta dla społeczeństwa. to nie jest kwestia wiary tylko szacunku do innych religii.

Gość dobra matka
olifeczka--- poczekaj ... upadnie wkrótce :D:D oczywiście gospodarka. Rozejrzyj się wokoł, popytaj PRODUCENTÓW jak przędą i wyrob sobie własne zdanie.

Słuchajcie, czy ja napisałam gdziekolwiek, że nie mam za co życ? NIe. Napisałam jedynie, ze połowa polskiego społeczeństwa żyje na skraju ubóstwa. I to nie jest wolność. Jeżeli chodzi o mnie to owszem, przez ostatnie lata standard życia pogorszył się- galopująca inflacja a pensja tylko lekko wzrosła, ale nie jest źle. Tylko piszę tłumoki jechane, ze są kurva sprawy ważniejsze niz obrazek czy dwie skrzyżowane deski. ROzumiecie barany czy nie? Piszę to do wszytskich, którzy walczą o zdjecie, bądź zostawienie na ścianach czegoś tam. Zaraz zaczniecie walczyc o to zeby ściany w urzędach zostały białe, albo były kolorowe. Kurva co za głupi naród. Dotarł przekaz?

poza tym spójrzcie na sprawę szerzej. wszyscy chcemy państwa świeckiego w którym politycy będą zajmować się polityką a księża kościołem, wszyscy chcemy żeby za siebie płacili tak jak ludzie świeccy, żeby rozliczyć komisje majątkową, pozbyć się ojca rydzyka, zlikwidować religie w szkołach a nikt już nie pomyśli o tym że nie od razu rzym zbudowano. od czegoś trzeba zacząć i moim zdaniem krzyż w sejmie a potem w innych instytucjach państwowych to dobry początek. młotkiem - a co do patrzenia na krzyż jak na obraz na ścianie to zgadzam się bo sama nie zwracam na to uwagi, ale jakbym była innego wyznania to pewnie by mi to przeszkadzało.

Matko. Te katofoby to naprawdę chorzy ludzie. Rano wstaje taki esbek i pierwsze co to plucie nt. krzyża. Zeżre coś i dalej. I tak do wieczora o księżach pedofilach i krzyżach w urzędach. Ale że państwo rozkradzione, a my na te esbeckie emerytury płacimy to im nie przeszkadza. Jakby nie Mazowiecki to byście pod mostem siedzieli bez grosza. I szczekacie póki żyjecie. No ale tyle możecie jak zwykle.

heh dotarł dotarł:D:D:D tylko kto ma się zając ważnymi sprawami? może pis? na który głosują mohery? żeby w państwie było lepiej trzeba wybrać lepszy rząd, żeby rząd był lepszy ludzie muszą na niego zagłosować, żeby normalni ludzie poszli głosować trzeba oddzielić pewne sprawy od polityki, miedzy innymi kościół "idźcie wierni moi i głosujcie na jarka bo tak wam rozkazuję ja - proboszcz waszej parafii" i nie mów że tak nie jest bo tak właśnie jest w większości kościołów.

Gość wszyscy sie smieja z palikota
a ja jestem katoliczką i uważam że krzyż nie powinien być obecny w urzędach, a to z tego względu że jakbym była powiedzmy muzułmanką to by mnie to poniżało i na każdym miejscu pokazywało że moja religia jest nic nie warta dla społeczeństwa. to nie jest kwestia wiary tylko szacunku do innych religii. jestes heretyczka a nie katoliczka . ww państwach muzułmanskich nie ma krzyz a sa katolicy a pozatym pierdolisz głupoty