Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjjjjjjjjjjjj

dlaczego kobiety o siebie nie dbaja ?

Polecane posty

Gość ojojjjjjjjjjjjjj

mi nie chodzi o to , ze nie wszystkie. Jednak wiekszosc , ktore sa juz po slubie i maja dzieci - wychodza chyba z zalozenia , ze juz sie nie musza podobac , bo sa matkami i zonami. Nic bardziej mylnego ! Wokół mnie mase przykładow. Ja rowniez jestem zona i matka jednak pomimo tego zachowuje podstawy - dbajac o siebie. Nie chodzi tu o jakies mega makijaze ciuchy buty itp. Po prostu mam zadbana skore, wlosy, dlonie stopy ubieram sie skromnie ale czysto i dopasowane zawsze wszystko mam. Wlosy zawsze ladnie ulozone . Pachne i jestem świeża . Gdy wychodze z dzieckiem na spacer rowniez sie przebieram i wygladam po prostu ladnie . A wokol matki zaniedbane, wlosy nieświeże , dlonie okropne i to samo stopy. Ciuchy byle jakie byle byly i na to zarzucona kurtka. Milo mi sie patrzy gdy widze mame z dzieckiem i mama zadbana , dziecko tez. Wozek czysciutki . Pozniej sa pretensje , ze maz sie rozglada za innymi albo nie daj boze zdradza kobiete. Oprocz tego, ze jestesmy matkami i zonami to rowniez jestesmyu nadal mlodymi kobietami . Z reszta mlodymi czy nie kobieta powinna o siebie dbac. Tak samo jak o dziecko. Ale to w wiekszosci dziecko bardziej zadbane niz matka ( to rozumiem). Ale bez przesady by sie nie mozna bylo wykapac , odswiezyc i ladnie ulozyc wlosy, Czy zadbac o paznokcie.

Gość ojojjjjjjjjjjjjj
nie wiem moze to dlatego ze mieszkam na wsi od 2 lat . W miescie to inaczej wyglada jednak rowniez zdarzają sie takie przypadki jak wyzej opisuje.

Gość faqe
mnie się nie chce mąż jakoś szczególnie też o siebie nie dba i chyba przez to straciłam motywację poza tym w domu ciągle cos do zrobienia jest, po co mam malować paznokcie jak za chwile mi lakier odpryśnie po myciu garów.....

Gość niuniek12345
nie wiem skąd jesteś Autorko, ale ja również chodzę na spacery, rozglądam się po ulicy i widzę masę zadbanych kobiet z dziećmi. Wśród moich znajomych również nie zaobserwowałam tego, by ktoś przestał o siebie dbać po ślubie lub urodzeniu dziecka. Mogę również pokusić się o stwierdzenie, że wiele moich koleżanek po urodzeniu dziecka wygląda atrakcyjniej niż wcześniej.

Gość tikal
ja bardziej dobam o siebie od czasu porodu, bo to fajne uczucie, ze jestem mama a jestem taka atrakcyjna - w pracy poatrza na mnie z zazdroscia

Gość krok za krokiem
autorko nudna jestes-idz ulozyc sobie wlosy;)

Gość autorko a Ty
krok za krokiem, dobrze powiedziane :D brawo!!!

Gość mireczkaa
a dajcie spokój, ja też zcasem biegnę po bułki w kurtce narzuconej na piżamę, a włosy myję dopiero po powrocie :) Też ma autorka problem, naprawdę :)

Gość ryba z morza
a mi sie chce.mam 3letnia coreczke. zawsze mam makijaz, uszesane wlosy, lakier na paznokciach, nosze obsasy, ciuchy mam zawsze dopasowane kolorystycznie. sama dla siebie nie chce wygladac na zaniedbana i zmeczona. ostatnio szla przede mna dziewczyna z wozkiem w dresach, bardzo obcislych, mysle, ze za malych. pod spodem za male majtki,ktore sie wpijaly w cialo na posladkach. dresy sliskie i blyszczace podkreslaly caly cellulit jaki miala. no strasznie to wygladalo. ja tez mam pare kg za duzo i nie jestem idealna, ale ubieram sie tak, zeby nikt tego nie zauwazal patrzac na mnie. bo przeciez matka nie przestaje byc kobieta. mozna polaczyc jedno z drugim i to bez wiekszego wysilku.

Gość matka 4 miesiecznej dziewczynk
a wiec w domu tez chodze jakos normalnie ubrana czy sie uchlapie czy mala wlasnie na mnie uleje , wiele jest do zrobienia wiec nie widze bym miala chodzi w domu w tapecie i w eleganckich strojach :D aleeee uwielbiam jak wychodze ladnie wygladac :D wlosy ubior buty dziecko tez jest czyste :) zawsze slysze komplementy ze dziecko takie ladniutke i czysciutke:P a mama tez ladna i taka sexi :D fajnie sie czuje , rola matki gospodyni ale rowniez ladnej kobiety :)=

ahhh a nie chcialybyscie widziec kobiet matek w niemczech to dopiero tragedia :O

Gość mireczkaa
a ja tam nie patrzę jak wyglądają babki, które pchają wózki :) Co mnie to??? Sama dbam o siebie, zresztą nawet praca mnie do tego zobowiązuje. Ale rozumiem jak ktoś ma taki okres, że mu się nie chce. Nic mi do tego.

Gość kokoszkaoh
to jak dbacie o siebie? Na co zwracacie przede wszystkim uwage w swoim wygladzie

Kolejny temat o tym jak kogos kole w oczy cudzy wygląd. Czy naprawde musimy zyc w czasach kiedy wychodząc na dwór jestesmy poddawani cenzurze? Jesli kobiecie nie przeszkadza ze ma nieumyte włosy to dlaczego Tobie ma przeszkadzac. Dbasz o siebie - super ale robisz to dla siebie a nie dla otoczenia. Prawdopodobnie mało kto zauwaza te twoje wypielęgnowane stopy czy dlonie. Ludzie przyzwyczajaja sie do wizerunku osoby i nawet jesli odbiega on od pewnych standardow to przylega do osoby i nie razi. Ja mam 29 lat. Wczoraj nie miałam czasu umyc i ulozyc włosów bo moje 5 miesieczne dziecko darło sie niesamowicie bo chciało na ręce a ja w tym czasie musiałam ubrac i uczesac starszą córke do przedszkola. Wiec wlosy troche podtaopirowalam by nie bylo widac ze sa mega tłuste i zwiazałam w kucyk. Do tego włozylam dzimsy, sweter. bralam wrzeszczacego bartka i jazda do przedszkola !!! Jasne - jak mam więcej czasu to sie stroje ale czy z powodu nieumytych włosów mam dziecka niezawiezc do przedszkola??? I w tym momencie pojawia sie pachnąca autorka - widzi mnie i kiwa głową z politowaniem ze taka niezadbana jestem !!! A ja mam Cie w .... i twoje zdanie i twoją litosc nade mna. Jestem szczęsliwa nawet z brudnymi wlosami !!! A argument o tym ze trzeba dbac o siebie bo mąż nas opusci dla innej kobiety to sobie schowaj bo zal mi kobiety ktora o faceta, meza musi zabiegac codziennie ulozonymi wlosami i perfekcyjnym makijazem. Mnie maz kocha nawet w brudnych wlosach, a jesli znajdzie sobie inną kobiete i wierz mi ze nawet staranna fryzura go nie zatrzyma !!! Wspólczucie dla ciebie za krótkowzrocznosc !!!

zawsze slysze komplementy ze dziecko takie ladniutke i czysciutke a mama tez ladna i taka sexi koorwa co to za dzieciństwo??:O Ja najlepiej wspominam czasy kiedy z innymi dziecmi z sąsiedztwa całe dnie biegalismy po podwórku smolac sie od stóp po czubki włosów :P

Gość dekolo
Gość autorko a Ty
bella , super :) bardzo dobrze pwoiedziane

Gość mireczkaa
bella- zgadzam sie w 100% :)

Ta dziewczyna pisze prawdę ja jak patrzę na mlode mamusie z dziećmi to też się zastanawiam czy z łożyskiem w trakcie porodu wypadła im uroda ? Włosy albo krótkie albo kitka i jest super .

Gość kornikolenka
no oczywiscie, ze gdy maz znajdzie inna, to nie zatrzyma go fryzura czy makijaz. tylko, ze wtedy pojawiaja sie posty typu :jestem brzydka, gruba i sama. jezeli od ladnej kobiety odejdzie maz, to ma ona wieksze szanse na znalezienie nowego partnera.

zawsze slysze komplementy ze dziecko takie ladniutke i czysciutke a mama tez ladna i taka sexi no tak bo dziecko zawsze czyste jest a z tym ze mama tez ladna itd to jak gdzies wychodzimy to sie ladnie ubieram , makijaz itd :) codzien nie mam na to czasu ale napewno jak mala podrosnie i pojdziemy na plac zabaw to nie zaloze szpilek itd tylko dres dzinsy , nie wazne co byleby bylo schuldnie i czysto

bella- oczywiście masz rację możesz się nie myć i być szczęśliwa tylko ja mam w pracy taką szczęśliwą koleżankę :) piszesz tak bo u cienie to jest sporadycznie a nie stale

Gość dekolo
kiedy mi kumple meza mowia ze kobieta im sie kojarzy z tym ze ladnie pachnie oraz z tym ze nie mozna sie dopukać do lazienki poniewaz siedzi tam godzine i mowia to z usmiechem i zadowoleniem coraz bardziej zastanawiam sie jak mozna sie zapuscic tak jak niektore. grube, z bokami, odrosty na glowie, wlosy w kite niedomyte typowa kura domowa

Gość mireczkaa
wy piszecie o urodzie czy o tłustych włosach bo się pogubiłam ;P

Gość dekolo
ja pisze o tym ze kobiety sie zapuszczaja to czy ladna czy brzydka - moim zdaniem to nie zalezy od ilosci wypitego wina tylko od braku checi

Mireczka tłusty łeb to taki ogólnik do zaniedbania , i jeszcze każda gada że to po porodzie jej tak dupa urosła

Ba .... kazda mama chciałaby wygladac dobrze ale czy wiesz ile czasu te dziewczyny po prawej poswieciły na taki efekt? Ja nie mam na to czasu. idac dzisiaj po dziecko do przedszkola tez będę juz piękna, bo miałam czas umyc włosy, umalowac sie (rano tylko puder) ubrac sie ładnie i juz odbierając dziecko jestem cudowna, zadbana mamą !!! Rano zalezy mi na ubraniu i wyprawiemniu córki do przedszkola. A nie na super wyglądzie. Kiedy miałam jedno dziecko i nie chodziło do przedszkola, kiedy miałasmy full czasu na przygotowanie sie do wyjscia, kiedy czas nie naglil ani wrzaski mlodszego rodzenstwa - tez wychodzilysmy super wyszykowane i wystrojone !!! A teraz nie zawsze mam czas. A kiedy jeszcze zaczne pracowac to juz wogo9le chyba malowac sie i układac fryzure będę dopiero na światłach w drodze do pracy. I nie piszcie ze nie jestem zorganizowana - bo jestem super zorganizowana ale czasami tego czasu jest ciut za malo i ja wole aby zabraklo mi go na dopraciowanie fryzury niz dla dziecka.

Gość zxzxczxczxcxcxcxccvcvcv
ojooojjj nie masz sie co cieszyc, bo takie piekne zadbane i tak są zdradzane przez mężow. a te brzydkie niezadbane mają czasem jednego faceta do konca zycia i szczesliwy związek, wiec nie oceniaj bo roznie moze z tym byc