Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przemek_1993

Mam pewien problem.

Polecane posty

przyuczenie do twojej pracy mozesz dostac normalnie przyjac mozna w sumie glupio mi pytac przy czym bys chcial pracowac. nie znam Ci i trudno mi mowic z jednej strony co kolwiek. bo moglibysmy pisac i pisac o tym.

hmmm przypomniala mi sie jedna historia dziewczyny ktora chciala pracowac i uczyc sie nie bede opowiadac dokladnie tej historii tylko w skrocie i wyjechala za granice mimo nie znajac jezyka to mozna bo i za granica mieszkaja polacy prawda? a do szkoly chodzila przez .... internet ;) raz na pol roku sa tylko spotkania w szkole a tak to uczysz sie przez internet, poczytaj o tym na jakiejs stronie o tym. moze ci sie przyda ta szkola przez internet i praca

Gość Przemek_1993
LittleMee - psycholog odpada - to młody gówniarz prosto po studiach. Chodzę do technikum kształcącym w zawodzie - Kucharz. Gotowanie to moja pasja. Mieszkam 5km od 35.ooo tys. osobowego miasta w którym się uczę.

w jakims barze,restauracji malej,pizzerii napewno znajdziesz cos dla siebie ale siedzac w domu to niestety nie znajdziesz nic.moze znasz jakiedos znajomego ktory moze ciebie wkrecic.

Gość Przemku a moze sprobuj
poszukac pracy na produkcji w jakiejs firmie? zawsze jakis grosz Ci wpadnie a no i bys moze jakis pokoj wynajal Powodzenia:)🌻

Gość Przemek_1993
appo292 A Ty gdzieś pracujesz podczas nauki jeśli to niezbyt osobiste pytanie?

Gość Przemek_1993
LittleMee Jest w mieście internat i są wolne miejsca. Tak, mieszkam na wsi.

Gość Przemek_1993
appo2992 Niezłe osiągnięcia jak na 18 - latkę.

nigdy nie mialam z gorki a zycie toczy sie dalej wolalam wyjechac niz patrzec na to wszystko ogolnie jestem przez moje przezycia slaba i boje sie wszystkiego kazde slowo zle bardzo mnie rani. i uwiez mi wole tak zyc niz wyladowac w psychiatryku. nie narzekam. ale jak nie ryzykujesz to mozesz pozniej zalowac tego bo kto wie co te ryzyko ci przyniesie? ;) ja zaryzykowalam powiedzialam ze raz sie zyje,trudno i pamietaj kazdy ma swoje prawa.

Gość Przemek_1993
appo2992 - dzięki :)

Poczytaj o stypendiach dla uczniów z terenów wiejskich (unijne chyba). Wiem, że moi znajomi dostawali takie, a wcale nie pochodzili z biednych rodzin. Ewentualnie zapytaj w sekretariacie jakie są szanse na dofinansowanie do internatu.

duzo czytalam i dowiadywalam sie co mi sie nalezy dlatego moze i tak staram sie podsunac tobie jakis pomysl w sumie podobne sytuacje. Ale mowi sie ze mezczyzna jest twardy a kobieta to juz rady sobie nie da. jestem dowodem na to ze tak nie jest czasami leca lzy bo sa chwile kiedy odechciewa sie wszystkiego ale walcz bo pamietaj kiedys moze bedziesz mial rodzine czy nie nie wiem co planujesz to przyda ci sie takie doswiadczenie.

jesli rodzina nie jest wstanie oplacac internat to jak to powiedziec w skrocie panstwo placi w internatach jest wyzywienie i jesli masz trudna sytuacje to oni oplacaja.

Gość Przemek_1993
NIestety państwo nie dopłaci. U mnie zarabia tylko matka. Mamy także ponad 1 ha przeliczeniowy na jedną osobę i to nas dyskwalifikuje do zapomogi. Jednak żadnego zysku z ziemi nie mamy bo nikt na niej nic nie robi.

Gość Przemek_1993
No niby już część sprzedali, ale zainwestowali w mieszkanie w bloku i komuś wynajmują.

z jednej strony to wiesz bedziesz mial 18 lat to pogadaj o tym ze chcialbys sie usamodzielnic czy mogliby Ci pomoc troche. a z czasem prace znajdziesz odrazu przeciez Warszawy nie zbudowali wiec odrazu zarabiac milionow nie bedziesz. podgaduj mame pewnym tekstami oczywiscie nie kloc sie ale ona po jakis czasie zrozumie ze jestes juz prawie dorosly i ze moze lepiej jakbys sie usamodzielnil

Gość Przemek_1993
Moja matka to taki charakter który zakręci człowiekiem byle tylko wyszło na to jak ona chce. :/

tez tak mialam ale jak zobaczyla ze pakuje swoje ciuchy to zmiekla i usiadla bo kolana jej sie ugiely