Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakczoj25

Dostalam zamiast nowego pierscionka, pierscionek po jego babci

Polecane posty

Gość Bakczoj25

I strasznie mi smutno z tego powodu, bo pokazywalam mu w internecie jakie mi sie podobaja, zreszta nosic po kims to jakos dziwnie bym sie czula :( A on mi dale taki :(

Gość duszona przez życie
Ty się ciesz ,że w ogóle chce Ci dać.

Gość ()()()()()
dżizas, facet jej dał rodzinną pamiątkę, która chyba więcej znaczy niż nowy pierścionek ze sklepu, a ta jeszcze wybrzydza! :O :O :O

Gość Bakczoj25
Acha pewnie, moze jeszcze mam mu dziekowac na kolanach za takie ochlap :-O Bo wlasnie za ochlam uwazam taki pierscionek po kims, noszony, wytarty, bez zadnej wartosci!!!

Gość ()()()()()
"bez żadnej wartości" :O a chodzi ci tylko o wartość materialną? może taki pierścionek ma dużą wartość sentymentalną? Ile masz lat? strasznie płytko patrzysz na sprawę.

Tępa baba :o:o:o Ja dostałam też po jego babci, ciesz się że dali Ci pamiątkę przekazywaną z pokolenia na pokolenie :o

Gość kruczoczarna dziewczyna 1
a chodzi ci tylko o wartość materialną? może taki pierścionek ma dużą wartość sentymentalną? Ile masz lat? strasznie płytko patrzysz na sprawę. ---------> skoro tak, to niech sam go nosi, przecież to nie była jej babcia!

Gość slumka 001
matko, straszny jest:( schowałabym na dno szafy i nigdy nie wyciągała, o noszeniu nie wspomnę

Gość duszona przez życie
czy Ty normalna jesteś???facet dal Ci coś co dla niego i jego rodziny ma ogromną wartość.widocznie powinien się poważnie zastanowić czy sobie innej narzeczonej nie poszukać.... z takim myśleniem...Boże widzisz i piorunami nie walisz! jak nie umiesz go teraz docenić i zrozumieć-to potem tym bardziej się nie dogadacie.

Gość ajajajar
a ja ją rozumiem, kazda kobieta chce sie czuć wyjatkowo potraktowana przez swojego faceta, bo ktoz inny jak nie on ma ja tak traktowac? i czemu jego babcia mogla czuc sie wyjatkowo i dostac od dziadka ten jeden jedyny pierscionek i nosic go przez cale zycie, a ona zamiast swojego, nowego ma dostac po babci? ten po babci jest symbolem BABCI związku i z ich historią nie jej. Na Twoim miejscu pogadalabym z chlopakiem i w sposob taktowny i kulturalnie wytłumaczyla, ze taki symbol jest rzeczą wartościową i piękną ale dla BABCI nie dla Ciebie:)

Gość ja bym chciała dostać taki
pierścionek :) naprawdę, taki z pokolenia na pokolenie :) Chociażby był bardzo stary i niemodny to bardzo bym się ucieszyła. Niestety mój nie ma babci, jego matka nie miała pierścionka zaręczynowego więc dostałam nowy, kupiony u jubilera. Nie przykładam do pierścionków większej wagi bo to tylko kawałek blachy, najważniejsze jest dalsze wspólne życie a nie jakaś ozdoba na palcu. Ale fajnie tak dostać coś co jest rodzinną pamiątką, później możesz przekazać to córce lub synowi dla jego przyszłej żony ;)

Gość kapi tolll
jeszcze rozumiem złoty z dużym kamieniem, mam taki rodowy od mamy, nie noszę ale mam:) ale ten srebrny chłam jest straszny

Gość ()()()()()
w niektórych rodzinach szlacheckich dawno temu podczas zaręczyn narzeczony dawał narzeczonej pierścionek dziedziczony w jego rodzinie, w ten sposób przyszła żona była niejako włączana do rodziny swojego przyszłego męża. Stare kobiety (babcie, ciotki) przekazywały pierścionki męskim potomkom właśnie w takim celu - dla przyszłych narzeczonych. Brak znajomości tradycji skutkuje właśnie takimi reakcjami jak autorki topiku. Smutne to trochę.

Gość mireczkaa
głupia jesteś autorko, tyle w temacie. Szkoda, że Twój chłopak chce się związać z taka pustą lalą....

Gość janka dereń
nie wmawiajcie jej, że jest niewdzięczna i powinna się cieszyć! nie ma z czego, naprawdę, jaki sentyment? skoro to po jego babci? poza tym wyglada jak ze śmietnika wyjęty, zdecydowanie wolałabym pisać własną historię i otrzymać od niego coś wyjątkowego co kiedyś można przekazać np. swojej córce

Gość ja86sia
smutne to, że tak zareagowałaś... Twojemu facetowi byłoby na pewno bardzo przykro gdyby wiedział, że taka z Ciebie materialistka... A dobry jest na Ciebie? możesz mu powiedzieć, że nie pasuje, może wtedy kupi Ci nowy, który będzie miał wartość dla Ciebie...

ależ to piękne.. ciesz się babo, że Ci się taki facet trafił.. boże, a ja mam bele co od jubilera, phi.. i co z tego że złoto że brylancik.. Twój to prawdziwy brylant, świadek przeżyć jego babci.. szczęść i nieszczęść. To naprawę wiele więcej warte niż Ci się wydaje.

Gość ajajajar
i skończcie z tym materializmem, jaki materializm ja bym wolala dostać tani ale NOWY MOJ a nie po KIMŚ i CZYJS, który tak naprawde nigdy nie bedzie moj jeden, jedyny, wyjątkowy, własny i cudowny bla bla bla

Gość udana udana udana
w niektórych rodzinach szlacheckich dawno temu podczas zaręczyn narzeczony dawał narzeczonej pierścionek dziedziczony w jego rodzinie, w ten sposób przyszła żona była niejako włączana do rodziny swojego przyszłego męża. Stare kobiety (babcie, ciotki) przekazywały pierścionki męskim potomkom właśnie w takim celu - dla przyszłych narzeczonych. Brak znajomości tradycji skutkuje właśnie takimi reakcjami jak autorki topiku. Smutne to trochę------------> chyba cię pogięło, wiesz, który mamy wiek? i na pewno nie były to srebrne buble!

Gość ajajajar
albo najlepiej to powiedz chlopakowi, ze ten od babci ma dla Ciebie tak ogromną wartosccc, ze boisz sie go nosic, bo mozesz go zgubic i co wtedy:D

tez uwazam ze autorka nie wie co mowi. przeciez to piekne ze jej facet przekazal jej rodzinna pamiatke, rzecz ktora w jego rodzinie jest bardzo wazna. taki pierscionek przekazywany z pokolenia na pokolenia jest duzo wiekszym dowodem milosci niz nowa blyskotka od jubilera za 20.000zl. widocznie autorka leci na kaske i nie licza sie dla niej starania jej chlopaka. na jego miejscu poszukalabym innej. dziewczynO! masz to o czym marzy wiele wiele kobiet i tego nie doceniasz