Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arszenika*

Duzy brzuszek w 14 tc??????

Polecane posty

Hej laski. Mam takie pytanie. Czy któraś z was miała już widoczny brzuszek w 14 tc? Ja i koleżanka z pracy jesteśmy na tym samym etapie i u niej nic nie widać a po mnie jakbym nie wiem conajmniej na początku 5 była... Normalne spodnie juz odłożyłam na ółkę i zaczęłam chodzic w ci.ążowych... Wiem,ze każda kobieta jest inna. Nie przytyłam duzo. W sumie to 3 kg. Ok rzuciłam palenie przed samą ciążą. Ale brzuch żeby tak urósł???

Gość nudziaraaaa
ja jestem w 27 i widac go ale po luxnym pąłszczem nawet nie. Myślę,ze to zalezy od anatomi Twojej, ja mam dość pełne biodra więc dzidzia poprostu siedzi gdzies głebiej. A brzuch mi widac mocniej wieczorem.

mi też bardzo szybko się zaokrąglił brzuszek, i to pierwsza ciaża. nic sie nie przejmuj, maluszek ma wiecej miejsca i bedzie lepszy widok na usg niż jak ktoś nie ma brzucha :P

TYlko jedno;-) Jestem już po n-tym usg i widać jedno. Nie przejmuję się wielkościa;-) Ale ciekawi mnie czyt któras z was kochane też tak miała. Dodam, ze to moja pierwsza ciąża.

TYlko jedno;-) Jestem już po n-tym usg i widać jedno. Nie przejmuję się wielkościa;-) Ale ciekawi mnie czyt któras z was kochane też tak miała. Dodam, ze to moja pierwsza ciąża.

Gość ja miałam poród
ja jestem w drugiej ciąży, też aktualnie 14 tydzień, brzuch zaczyna mi się zaokraglać, pod ciuchami go nie widać, jednak w moje ulubione ciasne dżiny już się nie dopinam, chodzę w spodniach z elastycznym pasem od kilku dni a w pierwszej ciąży??? hmm, chyba długo nie było po mnie widać, gdzieś około 20-21 tygodnia zaczęło mi z lekka brzuch wywalać ale jak wkładałam cos luźnego to zupełnie nikt się nie orientował że jestem w odmiennym stanie, potem stopniowo rósł ale też niewiele, na dobre brzuch wyskoczył mi dopiero po 32 tyg.

Mojego brzucha nie bylo widać do 20tc a i teraz 30tc nie jest jakiś dramatyczny... ale lekarz powiedzial że dlatego że jestem dość wysoka i mam naturalnie szerokie biodra i wszystko idzie w bok a nie do przodu :P

Gość Od 9 tc
miałam już brzuszek, nie dopinałam się w spodnie, szybko musiałam kupić ciążówki. To też moja pierwsza ciążą, nikt w rodzinie nie miał takiego brzuszka jak ja. Od połowy ciąży przestałam się porównywać bo tylko się martwiłam. Teraz jestem w 29 tc ale powiem szczerze że tak od 2 miesięcy nie rośnie mi brzuch tylko robi się cięższy. Na szkołę rodzenia chodzi ze mną dziewczyna co ma termin na 02.02 i w ogóle nie ma jeszcze brzuszka. Także to jest sprawa bardzo indywidualna.

Gość ja miałam poród
ARSZENIKA ciesz się że brzuch od początku ci rośnie, stopniowo, mi jak wywaliło po 32 tygodniu w pierwszej to nie wyrabiałam, maskarycznie sie czułam, skóra swędziała, cud że mam dwa blade rozstepy jedynie po tym wszystkim, długo nie mogłam brzucha wyprasowac po porodzie, tak się skóra naciągneła:(

Gość Ewaff
U mnie w 9 TC był już lekko zaokraglony, a w 14 TC był już bardzo widoczny :) Nie martw się, widocznie jesteś z tych kobiet, które mają duże brzuszki ciążowe. Pozdrawiam, Ewa http://ewalazinska.blogspot.com/

No hejka, ja bardzo wcześnie zaczęłam mieć okrągły brzuszek. Jestem w 14tym tygodniu a mniej więcej od 3 tygodni już chodzę w spodniach typowo ciążowych. Przytyłam tylko 1 kg a nie da się ukryć że będzie dzidziuś. Na usg wyszedł tylko jeden. Dodam, ze jestem też wysoka ale widać taka anatomia moja.