Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b ębenekw

waga w ciaży/woda?

Polecane posty

Gość b ębenekw

jestem w 26 tyg ciaży, przytyłam 16 kg, zawsze byłam mozcnej budowy ale nie gruba. JAk to mozliwe, ze tyle przytyłam a tego nie widac, kazdy sie dziwi jak mówie, ze 16 kg. zaczynam sie zastanawiac czy to moze woda zatrzymana ile jest w stanie zatrzymac kobieta wody??? dodam, ze brzuch mam mały.

za wczesnie na zatrzymywanie wody.... pewnie jesz za duzo i masz efekty 16kilo a jeszcze przed toba 14 tygodni gdzie sie przybiera najwiecej na wadze:O wspolczuje:O dobijesz do 30kg-zapewniam:O

Gość b ębenekw
no to gdzie to mam? ostatnio widziała mnie mama i mówi, że poza piersiami nie widzi bym utyła. Poza tym, od 2 mcy nosze te same spodnie ciażowe i jakos tak samo luźne. z innymi ubraniami tez, wiec to nie tłuszcz. jesli chodzi o jedzenie, to ja duzo jadłam tak do 4 miesiąca , moze nie duzo a czesto. a teraz normalnie jem, tak jak przed ciążą. wiec skąd te kilogramy to nie wiem. rano budze sie z opuchnietymi dłońmi.

guzik prawda. Moja siostra przytyła w ciązy 35 kg. Nigdy nie należała do super szczupłych a w ciązy przeszła samą siebie. Po porodzie w 2 miesiące wszystko z niej zeszło pomimo ze nie karmiła piersią. Na wizycie kontrolnej gin powiedział jej ze to musiała być woda ( zatrzymana w organizmie) bo tak łatwo by tego nie zrzuciła. I dodam że zaczęła tak konkretnie tyc od początku ciązy- systematycznie...

Gość a jak ciśnienie?
bo przy nadciśnieniu organizm zatrzymuje wodę. a nadciśnienie w ciąży wymaga leczenia

Gość b ębenekw
cisnienie mam 140--130/90 zaraz po wejsciu do labu idąc po schodach, i czasem jestem poddenerwowana z okazji wizyty. no ja niew wiem, nie objadam się naprawde, normalne sniadanie, jakis owoc, potem obiad, kolacja, czasem kawka +kawałek slodycza i to wszystko. a jka tylko wyjde na dwór, łapy spuchniete, nie bardzo ale czuje.

Ja Ci powiem na swoim przykladzie. Teraz jestem w 35tc. Przytylam 11 kg, jednak startowalam z duza waga. Lekarka powiedziala ze mam mniej pic i zalecila diete. Wiec to bardzo mozliwe ze woda zatrzymuje sie w organizmie

Gość z tego co znalazłam wynika
u mnie na finiszu było plus 20kg. Jednak miałam wysokie ciśnienie i obrzęki -o dziwo nie było zatrucia ciążowego. Gdy urodziłam to po 2tyg. od porodu ważyłam tyle samo co przed ciażą. Wszystko samo zeszło. Teraz jestem w 30tc i póki co ok. 9kg na plusie -z tego co widzę to sporo może być od wody (lekkie obrzęki nóg) .

Gość b ębenekw
hmmm, ja tez podejrzewam wodę, lekarz tez sie mnie nie czepia wiec...

Moja mama w ciązy przytyła aż 30 kg, ważyła 90kg w dniu porodu, a nie była gruba, tylko brzuch (widziałam zdjecia). Ona sama mówi ze nie wie co to było, jak wychodziła ze szpitala tych 30kg już nie było

Gość b ębenekw
to zeby tak było i w moim przypadku!

Gość resursy292
16 kilo? o kuffa,ja przez cala ciaze przytylam 9:O ile teraz wazysz?

Gość b ębenekw
ale szok!! nie przesadzaj, czytałam posty dziewczyn co tyły i po 30 a po ciaży ani widu ani słychu. wiem co jem i jaki tryb zycia prowadze wiec, nie uwazam sie za leniwą objadającą sie fokę!

Gość b ębenekw
cisnienie mam ok, wyniki tez, czuje sie wysmienicie, wiec chyba to najwazniejsze.

Gość resursy292
jezuu wyluzuj kobieto jak chcesz to i 50sobie przytyj zapytalam ile teraz wazysz bo jest roznica jak teraz wazysz np 65 a inaczej sprawa wyglada jak wazysz juz np 88:O