Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

do ilu lat dziecko powinno pic mm i ile dla 2,5 roczniaka?

Polecane posty

Gość do iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ile dziennie powinien pic mm dwulatek? pije nan ha

Gość podnoszęeeee
vrvrtvr

Gość dumnna mama:-)
chodzi o mleko bo też nie rozumiem :-)

Gość dumnna mama:-)
aaa chodzi o mleko NAN H :-) wybacz nie skumałam ... dokładnie to trudno mi powiedzieć bo moj mały ma 4 lata i do tej pory pije bebiko chociaz chyba juz dawno powinien przestac :-)

a może spróbuj już zwykłe mleko, ja swojemu wprowadziła jak skończył 2 lata z tym że raz pił zwykłe a raz modyfikowane, teraz ma 2,5 i jest tylko na zwykłym

Gość kurczeeeee no nie moge!
a na opakowaniu mm nie napisane jesty ile powinien wypijac? 25 0 ml to minimum jeslmi je w ciagu dnia nabial to jedna butla moze wystarczyc. jesli nazbialu nieje to jedna butla rano i jedna wieczorem

Mój syn 2,8 wypija ok 180 ml wieczorem, 250 w nocy:( i 250 rano razem zdarza sie , że nawet ponad 700 ml... Pije Bebilon 4. Czasem na kolacje wypija kakao ze zwykłego to potem juz nie chce przed snem, ale ciagle jeszcze w nocy sie domaga.

Gość Okłlll
Jak matka karmi rok piersią to dojna krowa,ale gdy stary koń prawie 3 letni udaje dzidziusia to wszystko oki.pewnie jeszcze smoka ciągnie i w pieluchach chodzi.o matko chyba czas na pożegnanie butelek?

iskierka nie ma co się dziwić że w nocy jeszcze 250 ml wypija, kto by się najadł 180 ml mleka na kolację... na noc powinien jakąś kaszę zjeść np manną lub kukurydzianą - ja taką robię na jednej szklance mleka czyli 250 ml mleka plus kaszka i tym się chociaż najje i śpi spokojnie do rana

Tylko, że ja nie dodałam, że on najpierw zjada kolację a potem i tak wypija to mleko. Do komentarza powyżej - smoka nie mamy dawno a i o pieluchach juz zdażyliśmy zapomnieć:)

Tylko, że ja nie dodałam, że on najpierw zjada kolację a potem i tak wypija to mleko. Do komentarza powyżej - smoka nie mamy dawno a i o pieluchach juz zdażyliśmy zapomnieć:)

Mój wypija jakieś 500-600ml na dobę, nabiału je mało, ma nietolerancję laktozy wiec jogurty i mleko zwykłe odpadają, spróbujemy przejść na lactofree mleko po 3 roku życia.

Gość moja dwulatka
Moja corka wypija co rano 210ml mleka modyfikowanego. Pozniej juz sniadanie wprzedszkolu. dzisiaj kupilysmy bidon z rurka bo faktycznie juz dziwnie wygalda z butelka i smokiem.

Gość anilka
iskierka, moj syn 2,5 tez pije bebilon i do niedawna tez mialam ten sam problem co ty- czyli nocne picie mleka!! po ktorejs nocy sie wkurzylam i postanowilam to skonczyc:)) zaczelam mu tlumaczyc, ze w nocy tylko dzidziusie pija mleko a on juz jest duzy, przed snem mu mowilam, ze daje mu mleko ale wnocy mu juz nie dam, i tak bylo. 2 noce wstawal, troszke poplakal i tyle. a teraz spokoj:) to naprawde trwalo tylko 2 noce!!!!!!! :)))))))))))) bardzo wazne jest tlumaczenie takiemu dziecku i rozmawianie z nim na ten temat! mozesz pokazywac mu np w gazetce male dzicko i mowic ze ten dzidzius jeszcze pije w nocy bo jest malutki ale ty juz jestes prawie dorosly itp:) powodzenia!