Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczególnie maluszkom 2-3 -lat

czy pójdziecie z dziecmi na groby ?

Polecane posty

Gość oczywiście że tak, zabiorę
mojego 3-latka na cmentarz 1 listopada ja na cmentarzu mam nie tylko dziadków, ale i własne dziecko... młodszą siostrę mojego synka:( synek wie, że siostra jest w niebie, bo Bóg zabrał ją do siebie, ale nie wydaje mi się by w tej chwili rozumiał istotę śmierci człowieka ma na to jeszcze czas niemniej uważam, że musimy być razem na cmentarzu również w tym szczególnym dniu

Ludzie - skoro czcicie Święto Wszystkich Świetych to znaczy ze jestescie wierzący i praktykujący. A takie zabobony i przesady sa niezgodne z naszą wiarą. Ja zabrałam dziecko jak miało 4 mies, rok pózniej tez a ostatnio jak byłam w ciązy to tez byłam na cmentarzu. Jak byłam w 6 mies poszłam na pogrzeb ojca mojej kolezanki i jak sie o tym rodzina męza dwiedzial to strasznie na mnie wyjechali. A tacy pobożni są i w głupoty wierzą. Ale jak zmarła babci męza to absolutnie zabronili mi pójsc na pogrzeb - tym razem usłuchałam ale bardziej ze byłam 10 dni przed terminem.

Gość proszaca
No jasne że tak ! Dzieci moje mają 5 i 3 lata. Co roku chodzimy na cmentarz.

Ja od małego syna zabieram na cmentarz i cierpliwie wszystko tłumaczę. Jest to normalna sprawa i absolutnie nie mam zamiaru izolować Go od takich spraw. Jednak on ma swoje teorie na większość tematów i dziś będąc właśnie na cmentarzu dowiedziałam się, że zza zapadniętego grobu, który mijaliśmy - uciekł kościotrup ;)