Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehlersa danlosa

znacie kogos z zespolem ehlersa danlosa?

Polecane posty

Gość ehlersa danlosa

Jak w temacie.

Gość pkooo
tak, ja znałam dziewczynkę i jedną rodzinę gdzie ta choroba była

Gość ehlersa danlosa
ciezko to mi nazwac choroba poniewaz z tym sie zyje normalnie. Ja sie o tym zespole dowiedzialam wczoraj a mam 26 lat. Moje dziecko ma nadmierna ruchliwosc w stawach przez to ........ Mozesz mi powiedziec jak rozwijalo sie dziecko tych ludzi?

Gość pkooo
a wiec tak: to choroba genetyczna to wiesz pewnie. Dziewczynka miała stałą rehabilitację ruchową w zasadzie, pewnie dzieci różnią sie od siebie. W związku z ograniczeniem ruchowym tez troszke była opóźniona umysłowo-ale nie uposledzona tylko była wolniejsza niż rówieśnicy, zwłaszcza w grafomotoryce, manualnie itd. czytanie, troszkę nadpobudliwa i cholernie rozpieszczona ale to juz kwestia wychowania. W drugiej rodzinie chorowała matka, dowiedziała sie przy okazji swojej córki, córka tez opóźniona psychjomotorycznie, emocjonalnie lękliwa itd. no i oczywiscie postawa to usprawnianie fizyczne.

Gość ehlersa danlosa
dziekuje za wskazowki. Z moja corka podobnie poniewaz ma 21 miesiecy i dopiero zaczyna stawiac swoje pierwsze kroczki. Co do innych opoznien to w sumie nie widze roznicy procz tego ze nie mowi za wiele : mama - tata- auto Dziekuje raz jeszcze za odpowiedz- w pn mamy wizyte u genetyka ponowna i sie dowiemy jak dalej dzialac. Corka wszystkich dogonila i wszystko jest ok ma to niestety po mnie