Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabimama

Skaza bialkowa- a jako kurze

Polecane posty

Troche to smutne ale zajelo mi 7,5 miesiaca zeby sie zorienowac ze moj maly ma skaze bialkowa moze dlatego, ze jak szlad do dr i pytalam od czego moze byc ta wysypka to mowili mi , ze dzieci tak maja i dawali masc! Karmie piersia dlatego moze wysypka nie jest jakas tragicznak, ale jak wczoraj dalam synkowi kleik ryzowy pomieszany z mlekiem mm to caly zrobil sie czerwony na muzi i szyji. Teraz juz zrezygnuje z wszystkich produktow mlecznych! Ale czy tez z jajek musze? czy ze wszystkich produktow w ktorych sa jajka ?

Gość mamama27
no niestety - człowiek dziś sam musi być lekarzem i sie interesować, czytać i analizować - ja też wynudziłam nutramigen że skaza - a lekarz nad odsyłał od laryngologa, dermatologa itd - i pomogło czyli skaza sie potwierdziła - nutramigen pił od 1,5 m-ca życia ale jajko normalnie wprowadziłam i normalnie jej jajecznice - teraz ma rok - myśle że dawaj jajko skoro dawałaś - chyba ze będzie jakaś reakcja uczulająca - bo białko jajka jest silnym alergenem

Gość tak jaja tez uczulaja
ale zoltko mozesz po malutku wprowadzac ona bardzo zadko uczula, ale z bialkiem poczekaj, moja corka ma skaze od 2 mc teraz ma 9mc i juz wychodzi z niej szkoda dieciatka u ciebie z tego, co piszesz to tak szybko nie pujdzie musisz pilnowac diety, a mleko mm zastap naprzyklad bebilonem pepti i zmien lekarza :) powodzonka i zdrowka zycze :)

Gość tak jaja tez uczulaja
a i uwazaj na cielecine i wolowine wiadomo tez uczula ,cytrusy ,maliny,miod,orzechy,kakao,czekolada, seler,bardzo czesto idzie w parze ze skaza, sa to silne alergeny