Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska Frania

Dziewczyny/kobiety jaką antykoncepcję stosujecie (nigdy was nie zawiodła)?

Polecane posty

Gość Ciekawska Frania
Jak czytam kafe wszędzie same STARACZKI a ja zaszłam w planowaną ciążę od razu ta moja wpadka też od razu. Co za sprawiedliwość że jedne kobiety nie mogą zajść a inne jak ja od razu:(

Gość ejejej
Prezerwatywa,zawiodla 5 tydzien ciazy :(

Gość Ciekawska Frania
ale ten krążek jest na receptę?

Gość Ciekawska Frania
Dziękuję za odzew dziewczyny.

Gość Kasienka_Kasienka
Stosunek przerywany- 5 lat. Najgorsza z mozliwych form antykoncepcji bo w zasadzie to nie jest żadna antykoncepcja, ale póki co działa. Z resztą jakbym zaszła w ciąże to nie robiłabym z tego tragedii :)

Gość Ciekawska Frania
No właśnie ale ja już nie mogę sobię pozwolić na wpadkę:( Nie stać nas na 3 dziecko więc chcę zainwestować w antykoncepcję.

na recepte :) przewaznie daja od razu na pol roku zeby co chwile nie przychodzic :)

Gość pink unicorn
fakycznie 100% to tylko wstrzemiężliwość, może zrób jakąś kombinację np tabletki plus prezerwatywa - da ci to większął pewność

Gość Ciekawska Frania
Dzięki za info. Najpierw zmienię gina bo mój stawia na prokreację( wredny facet). Rozważam jeszczę spiralę..

Gość a mozeeeeeeee
a może partner podda się wazektomi?

Gość Ciekawska Frania
Mąż nalega żebyśmy zmienili gina. Wazektomia - tylko ja naprawdę nie wiem gdzie szukać lekarza który to zrobi? Mąż poddałby się bez problemu. Albo ja jestem nierozgarnięta albo nie wiem gdzie szukać. Szukałam też gina który by mi podwiązał jajowody -nie znalazłam. Gdzie to podziemie tzw aborcyjne?

Ogólnie to nie rozumiem stosowania kilku zabezpieczeń jednocześnie . Jak zaczynałam współżyć była prezerwatywa oczywiście od ponad 3 lat biorę tabletki i jest ok. Nie wiem po co miałabym łykać tabletki i uzywać prezerwatywy? Tak w ogóle to może ktoś zna ginekologa który podwiązałby jajniki ? Tobie autorko polecam głęboki oddech i wizyte u lekarza który ci lepiej doradzi niz te znawczynie z forum

Gość Ciekawska Frania
mój gin nie podwiąże mi jajowodów. Pytałam o spiralę też miał jakieś ale. Aktualnie rozglądam się za innym lekarzem. Nic nie poradzę na to że nieplanowana ciąża odbiła się na mojej psychice.. I ta świadomość że nie mogę znowu zaciążyć doprowadza mnie do stanów lękowych

Gość a mozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hmm jak mąż zgodziłby się na taki zabieg to może warto poszukać jakiejś kliniki. Koszt jednorazowy większy ale pozniej nie ma stresu. Kiedyś na kafeterii facet opisywał gdzie robił zabieg za i ile itd . moze poszukaj tego tematu w archiwum.

blagam, nie stosujcie zadnych globulek czy kremow. to nie jest skuteczne, moja ginekolog sie zlapala za glowe jak ja o nie spytalam ja jestem na tabsach, cilest nie mam zadenych skutkow ubocznych, wrecz troche schudlam a cycki sie powiekszyly ;) miesiaczki sie unormowaly, buzia ladna

Gość Lelewella
Myślałam że znajomi może coś słyszeli ale jak zapytałam popukali się w głowę.. Póki co będę próbować tabletki możę trafię na odpowiednie. Na spiralę muszę uzbierać pieniążki i znaleźc dobrego gina. Mam pecha do ginów:( A przecież dużo zależy od lekarza..

Autorko z tego co wiem to globulki są mniej skuteczne niz gumki... Asekuracyjnie weź i globulki i gumki a na dłuzej proponuje tabletki - tylko dobrze dobrane przez lekarza. A nie wpisze ci tabletki X bo panz firmy X będzie mu sponsorował wyjazd na narty...

Gość słiffta
ja przeciełam sobie jajowody, ale mam juz dzieci wiec to inna sprawa:)

Gość Ciekawska Frania
Żle się czułam po tabletkach ale co prawda tylko 1 próbowałam.. Jak ktoś to czyta myśli że jestem wariatką ale naprawdę przez ta wpadkę w łóżku mi się nie układa i najlepiej to bym nie współżyła..

Gość Ciekawska Frania
Nie inna sytuacja bo ja też mam dzieci. Mogę spytać czy ciebie coś boli po zabiegu?

Gość słiffta
Frania 50 km od szczecina po niemieckiej stronie jest klinika w której polski lekarz robi zabiegi przeciecia jajowodów o połowe taniej niz w Polsce i legalnie :)

Gość słiffta
zrobiony zabieg miałam laparoskopowo w Polsce zapłaciłam duzo bo 3000 zł po dobie wyszłam do domu czuje sie ok. Nie mam ani bolesci ani żadnych innych skutków ubocznych. Czasem trafiają mi sie skrzepy przy miesiaczce ale przez 1 dzien sie pomęcze a potem jest oki. Ogólnie to dla mnie był jedyny sposób na antykoncepcje bo mam i problemy żylne i migreny i pęknietą szyjkę macici wiec ani tabsy ani spirala nie wchodziły w grę:(

Frania a nie myślałaś o spirali? Skoro juz rodziłaś nie bedzie problemu z załozeniem. MOje dzieciate znajome mają i chwalą sobie. Ok. Koszt jest większy niż przy tabsach, ale jednorazowo. OK. 5 stówek.

Gość Ciekawska Frania
Ja mieszkam na wschodzie :( Na necie gdzieś można znaleźć jakieś info na ten temat? Odczuwasz jakiś ból?

Gość słiffta
Frania nie odczuwam bólu :) kompletnie nic:) mało tego poprawiło sie moje zycie seksualne bo nie ma strachu :) Zabieg zabezpiecza w 100% i jest nieodwracalny :) Kiedys miałam strone do tej niemieckiej kliniki moze ją odnajde to ci podam :) u nich zabieg kosztuje 1800 zł. to o połowe taniej niz u nas:)

Gość Ciekawska Frania
Właśnie myślę że jedynym dla mnie rozwiązaniem jest taki zabieg żebym odpoczęła psychicznie..

Gość Ciekawska Frania
Przeogromnie dziekuję. Zadzwonię tam i się o wszystko wypytam. To chore że u nas nie można się wysterylizować a za granicą już tak

Gość a moze zastrzyk z hormonów
raz na trzy miesiące, ginekolodzy odradzą zwłaszcza laskom, które nie rodziły, bo potem ciężko w ciążę zajść. Trzeba długo organizm doprowadzać do normalności, ale to ciebie chyba akurat by interesowało. Warto iść do innego gina, szkoda żeby strach przed ciążą cię paraliżował ciągle.

Gość Ciekawska Frania
Dokładnie. Kocham swoje dzieci ale jestem nerwowa jak ma sie pojawić okres to biorę nerwosol byłam nawet u psychologa. Trochę ta rozmowa z nim pomogła ale jak patrzę na córkę to wszystko wraca. Mąż też stawia mi ultimatum