Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska Frania

Dziewczyny/kobiety jaką antykoncepcję stosujecie (nigdy was nie zawiodła)?

Polecane posty

Gość laura26
sliffta a czy po tej laparoskopi masz jakieś dziurki blizny na brzuchu? jak to wyglada?

Gość a ile kosztuje taki
zastrzyk antykoncepcyjny????

Gość Ciekawska Frania
napewno mniej niż dziecko :(

Gość jabaabadu
A ja mam pyt do kobiet, które zaszły bo zawiodła prezerwatywa. Czy umiałyście ją wtedy nakładać tj. robiłyście to zgodnie z instrukcją? Tj pilnowanie, żeby nie zostawić powietrza w zbiorniczku itp..? Zupełnie nie rozumiem, jak gumka może się zsunąć albo pęknąć, jeśli rozmiar jest dobry i przestrzega się instrukcji!!! Wspólnie z partnerem stosujemy prezerwatywy (najczęściej durex) od 6 lat...Nie było nigdy wpadki. Pomimo ostrego seksu gumka nigdy nie pękła ani nie zsunęła się. Nigdy nie "wyskakiwał" jak tu któraś pisze, że tak dodatkowo robi w dni płodne... Odstawiliśmy gumki i zaszłam w 1 cyklu więc z płodnością u nas jest wszystko dobrze.

Gość laura26
podziwiam te,które mogą się kochać w gumce.Dla mnie i dla mojego męża to jakaś masakra!musimy czuć swoje ciała,wtedy jest najcudowniej,guma dla mnie to bariera,nie odczuwam rozkoszy wtedy żadnej!ja jestem na plastrach parę miesięcy i ufam im.

Gość Ciekawska Frania
Myślałam że umiem. Bardzo się myliłam:( Zawsze mnie zastanawiało to jak kobiety rozpisują się że dzieci nie chcą mieć wcale i jaką antykoncepcję stosują???!

Gość słiffta
laura26 sliffta a czy po tej laparoskopi masz jakieś dziurki blizny na brzuchu? jak to wyglada? Dziewczyny naciec jest 3 wielkosci 2 cm :) okolice pępka i dwie na podbrzuszu nie ma żadnych blizn. Przynajmniej nie te widoczne :)

Gość Ciekawska Frania
Ja mam bliznę po cc okropna:( Wyczytałam że przecięcie jajowodów jest nieodwracalne ale podwiązanie już tak (nie wiem czy to prawda)

Gość laura26
no z tego co piszesz to są nacięcia widoczne,czyli jakieś tam blizny.Ja bym chętnie sie poddała temu zabiegowi ale muszę przyznać,ze teraz mam świetny brzuch,jakbym nigdy w ciązy nie była,zero rozstępów,zero skury,wszystko super,jeszcze mam ciemną karnację więc w ogóle uwielbiam swój brzuch dlatego jakiekolwiek nacięcia na nim to jak dla mnie odpadają

Gość Ciekawska Frania
Mi nacięcia by nie przeszkadzały ale oczywiście rozumiem inne mamy.

Gość przyznam szczerze
ze tez mi zal kobiet,ktore sie staraja i nic z tego.ja tez musze myslec jak sie zabezpieczyc by nie wpasc.

Gość mireczkaa
Tabletki od zawsze :) W wieku 30lat odstawiłam, od razu zaszłam w ciążę. Teraz od dwóch lat gumki. Żadnych wpadek ;)

Gość słiffta
laura26 no z tego co piszesz to są nacięcia widoczne,czyli jakieś tam blizny.Ja bym chętnie sie poddała temu zabiegowi ale muszę przyznać,ze teraz mam świetny brzuch,jakbym nigdy w ciązy nie była,zero rozstępów,zero skury,wszystko super,jeszcze mam ciemną karnację więc w ogóle uwielbiam swój brzuch dlatego jakiekolwiek nacięcia na nim to jak dla mnie odpadają wiesz ja tez mam super brzuszek :) i nie rozumiesz co piszę:D jedno nacięcie jest w pępku ma 2 cm sprawdz ile to jest na linijce. Pieknie sie zrosło jestem 3 lata po zabiegu i nic nie widać a dwa są tuż nad włoskami na łonie i tez slicznie się zrosły nie widac żadnych blizn :) to nie tak jak blizna operacyjna :) ale nie zachecam cie do zabiegu:) jesli wolisz faszerowac sie hormonami twoja sprawa ;) Rozbieram sie na plazy do bikini i nikt nie widział u mnie zadnych blizn :)

Gość laura26
wow!!to super sliffa!gratuluje,widziałaam tą stronkę co załączyłaś, lekarz pierwsza klasa,klinika też, myslę,że kiedyś może się tam wybiore.Narazie krótko biorę plastry,będę je stosować puki dobrze je toleruje a potem zobacze.Skoro mówisz,że nie ma blizn to przekonujesz mnie do tego

ja przez 2 lata stosowałam Baby-comp jako antykoncepcję a potem pomógł mi też przy zajściu w ciążę bo on wyznacza dokładnie dni płodne i niepłodne. Ma skuteczność jak tabsy 99,3 % teraz po ciąży jeszcze nie mam @ ale jak tylko dostane znowu wracam do komputera cyklu

Gość uwazaj zebys nie zaszla w ciaz
przed pierwsza miesiaczka po porodzie :P Dlatego moim zdaniem lepiej samemu poznac metody naturalne, zamiast opierac sie na elektornice. Chociaz faktycznie moze byc to wygodne.

Gość SzminkaV
tabletki Marelon 2x hormony,od poltora roku.SUPER :)

ja kiedy zastanawialam sie nad antykoncepcja mialam wiele nurtujacych pytan i glupio czasem sie pytac o to na wizycie u lekarza... znalazlam keidys taki portal wpadka.pl gdzie mozna zapytac specjalistow o te sprawy, jest nawet lista gabinetow, gdzie warto sie udac :))

ja kiedy zastanawialam sie nad antykoncepcja mialam wiele nurtujacych pytan i glupio czasem sie pytac o to na wizycie u lekarza... znalazlam keidys taki portal wpadka.pl gdzie mozna zapytac specjalistow o te sprawy, jest nawet lista gabinetow, gdzie warto sie udac:)))

Gość Ciekawska Frania
Słuchaj jestem mężatką więc abstynencja nie wchodzi w grę. Ja nie założyłam wątku po to by pisać o abstynencji mam problem i myślałam że są mamy w podobnej sytuacji jak moja.