Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusska89

odparzenie od podpaski?

Polecane posty

Gość anusska89

Witam, Mam pewien problem, otóż podczas okresu zaczęłam czuć dyskomfort w okolicach sromu, dokładnie tak poniżej, dolegliwości się nasilały, pojawił się ból i jak obejrzałam to miejsce to jest ono całe czerwone i schodzi skóra.. Boli mnie i czuje podrażnienie gdy chodzę. Czy to może być odparzenie, czy jakaś choroba? Nie mam żadnych upławów, ten dyskomfort pochwy nie dotyczy, tylko właśnie pod nią i na dużych wargach jestem zaczerwieniona.

tak, to może być od podpaski, kup inne np. takie z jakąś miękką wyściółką, albo naturelle, ewentualnie przejdź na tampony, po okresie kup sobie jakiś krem na podrażnienia typu Bioderma Sensibio albo zwykłą maść Alantan i smaruj te podrażnione miejsca, sprawdź czy to zniknie i czy nie pojawią się inne objawy wskazujące na infekcję (upławy i świąd), jeśli bedzie ok to to ok, jeśli dojdą inne objawy lub to podrażnienie nie będzie znikać to udaj się do lekarza ginekologa

Koniecznie zmień podpaski ja osobiście stosuje naturelle i jest z nich bardzo zadowolona zawierają rumianek który łagodzi podrażnienia natomiast na swędzenie, szczypanie sromu mogę polecić Provag żel, na pewno po zastosowaniu poczujesz znaczną ulgę bo fajnie nawilża, no i jeszcze nie brudzi bielizny. Pozdrawiam