Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusska89

odparzenie od podpaski?

Polecane posty

Gość anusska89

Witam, Mam pewien problem, otóż podczas okresu zaczęłam czuć dyskomfort w okolicach sromu, dokładnie tak poniżej, dolegliwości się nasilały, pojawił się ból i jak obejrzałam to miejsce to jest ono całe czerwone i schodzi skóra.. Boli mnie i czuje podrażnienie gdy chodzę. Czy to może być odparzenie, czy jakaś choroba? Nie mam żadnych upławów, ten dyskomfort pochwy nie dotyczy, tylko właśnie pod nią i na dużych wargach jestem zaczerwieniona.

Gość jhfhdhffjg
ja bym spróbowała clotrimazolum. mnie pomogło na podrażnienia i swędzenie. z reszta tak polecił mi ginekolog. sróbuj, nie zaszkodzi a może pomoże :)

Gość mnie się to zdarzało dopóki
nie wynaleziono tych podpasek (always) z taką plastikową siateczką. Tylko tych mogę używać, ale z tego co wiem, dużo osób z kolei tych właśnie nie może

Gość a ja.....
dokładnie, chodzi o siateczkę. Musisz używać bawełnianych podpasek, są np. always sensitive

Gość anusska89
Kurcze to tak boli przy chodzeniu jak się obciera i cały czas przez to podrażnia :( :( Zakupiłam dziś maść na odparzenia i stosuję nasiadówki z rumianku jeszcze. Po jakim czasie powinno minąć tak mniej więcej?

Gość alwaysy są właśnie
ohydne i od nich mam odparzenia też :o tylko bella jak dla mnie

Na swędzenie, szczypanie sromu mogę polecić Provag żel, jest naprawdę skuteczny, zawiera kwas mlekowy, nadtlenek wodoru czyli zakwasza środowisko a wiadomo że prawidłowe pH to kwaśne. Bardzo fajnie usuwa uczucie dyskomfortu, no i jeszcze nie brudzi bielizny. Pozdrawiam

Gość ja pani wasza
jezu jaki problem zalozyc tampon nic nie obciera a jaka wygoda

dokladnie - tampony i czeste zmienianie - zarowno podpasek jak i tamponow :-) bo najczesciej podrazneinie wynika z za zdugiego noszenia tychze...

Gość pandzior.pl
Wcześniej używałam podpasek, ale nigdy nie miłałam takich problemów. Od kiedy zacżęłam stosować tampony na nic innego bym ich nie zamieniła. Pozdrawiam: www.pandzior.pl

Oczywiście ze po podpaskach.Profilaktycznie zastosuj teraz clotrimazolum,poza tym stosuj na dzien tampony.Na noc warto kupowac najtansze podpaski bez tej gumowej siateczki:) ,na samą podpaskę możesz położyć sobie nieco ligniny.

Gość spróbuj wielorazowych
ja też miałam tak jak ty. Kupiłam sobie podpaski wielorazowe z bawełny organicznej i mi przeszło. Skóra w takich podpaskach oddycha i nie ma w nich chemikaliów. Ja kupiłam na stronie www.podpaski-wielorazowe.pl tam jest najwięcej do wyboru.

Gość ffffffeeeetttttaaaaaalllll
też tak miałam...posmaruj zaognione miejsca sudocremem. mi pomogło ;)