Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompletnieniedajeradyddd

kto pomoże w niemickim

Polecane posty

mam z tych sylab ułozyć wyrazy barn, bau, ern, gar, haus, haus, hen, hoch, hof, mer, nach, nung, rand, rei, stadt, stadt, trum ten, woh, zen, zim a nastepnie uzupełnić zdania ich mag tiere und lebe gern auf einem... ich wohne im 10 stock in einem... ?hochhaus? ich teile mein ... mit meinem bruder ?wohnung? die kirche steht im wohnst du in einem haus? Ja, in einem ... am Kennst du schon viele leute hier? Nein, aber die ... sind sehr nett. Wir haben eine ... im ergeschoss das haus hat einem groben ... słowa ułożyłam, ale kilka sylab mi zostało i nie wiem czy są one dobrze zrobione wohnung haus stadt bauernhof garten hochhaus stadttrand reihenhaus zenstrum z góry dziękuje za pomoc to nie jest lenistwo tylko początek mojego uczenia sie niemieckiego ;)

tez go nie lubię ale uczyć się muszę

ich wohne im 10 stock in einem... ?hochhaus? mieszkam na 10 piętrze w wieżowcu???

ich teile mein ... mit meinem bruder ?zimmer? dzielę pokój z moim bratem???

Gość a ja mam ina
ich mag tiere und lebe gern auf einem... lubię zwierzęta i ... bardzo z ich wohne im 10 stock in einem... ?hochhaus? mieszkam na 10 piętrze w wieżowcu ich teile mein ... mit meinem bruder ?wohnung? dzielę mój ... z moim brate, mieszkanie die kirche steht im kościół stoi w wohnst du in einem haus? Ja, in einem ... am mieszkasz w domu tak w Kennst du schon viele leute hier? Nein, aber die ... sind sehr nett. znasz już wiele osób tutaj, nie ale ...są bardzo mili Wir haben eine ... im ergeschoss my mamy na parterze das haus hat einem groben ... dom ma po krótce??????????????

die kirche steht im stadtrand kościół stoi na obrzeżach ????

wszystko dobrze przepisałam ;) takie jest zdanie !!!

wohnst du in einem haus? Ja, in einem reihenhaus am - mieszkasz w domu? tka w kamienicy! ??????

wohnst du in einem haus? Ja, in einem reihenhaus am zentrum moze ktos to sprawdzic i doradzić z resztą? ;))

Gość a ja mam ina
na pewno einem haus? Das Haus (Die Hauser) ? Nie znam się za bardzo niemieckiego ucze się sama od miesiaca. to który by to był przypadek? der genetiv? a nie powinno być im? a nie am? Np wiem, że się mówi Ich wohne im ersten Stock ( to przykłąd) W każdym razie das Haus i der Sroc rodzajni w przypadku Geneviw mają taki sam dem-określony i einem w nieokreślonym ale tam jest im a nie am

Gość a ja mam ina
Dobra nie czytaj tego co wyżej napisałam, bo to jakieś bzdury:) w każdym razie nie in einem ale im właśnie ( in +einem=im)? chyba że to się tyczy tylko radzajnikó określonych?

zdanie mam napisane i musz esię męczyć i tak kombinuje myślałąm że dostanę pomoc fachowca a tu nici ;(