Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIGDyWiEcejaaa

Kościół to instytucja bijąca kase...Zarabiają na wszystkim

Polecane posty

Gość ja znam biegle
to normalne to pachołki watykany gwałiciele dzieci

Gość NIGDyWiEcejaaa
lady laro do mnie dopiero teraz to dotarlo:( ,a jestem osoba wierzaca

Gość całusy
Ten ma dużo kasy a co za tym idzie władze kto ma w ręku media..........Ludzie sami się na swój los godzicie bo z mediów korzystacie oglądalność ciągle podbijacie dzięki Wam ceny reklam rosną i ludzie tam pracujący coraz więcej zarabiają .............a Wy ? co z tego macie ?............. poza marnowaniem czasu i poczuciem ze się komuś daje zarobić ? .............. Nie trza wychodzić na ulice wystarczy wyłączyć media niech spadnie oglądalność ........... Niech stracą możliwość manipulacji Wami .......... a tak wogle to Liczy się przede wszystkim papier wszelki to papier rządzi światem !

Gość ja znam biegle
wszyscy płacimy na kapelanów ksiezy uczacych religii na fundusz koscielny

Gość NIGDyWiEcejaaa
A jak na ofiare nie dasz w niedziele,to sie ludzie krzywo na Ciebie patrza...A jak nie dasz na koledzie,to ksiadz wychodzi niezbyt zadowolony...Dolicz do tego chrzty,komunie,bierzmowania,pogrzeby,wszystko sie kreci wokol kasy

wlasnie z tego powodu wprowadzono celibat - aby ksieza gromadzili dobra dla kosciola, a nie dla swojej rodziny jak to bylo przed jego wprowadzeniem

Gość hautaa
Ja bylam kiedys swiadkiem jak ksiadz nie dal pewnej dziewczycei pamiatki komunijnej jaka byl obrazek,bo nie przyniosla w kopercie pieniazkow z komunii ktorymi sie miala rzekomo podzielic z biednymi dziecmi.Probosz nie mogl przebolec ze kase z portfela musial wylozyc,to se wymyslil historyjke hehe.Grzecznym tonem powiedzial,zeby przyniosla nastepnym razem,to on jej da obrazek,poglaskal po glowie i odprawil z kwitkiem...Ach...jakie to zalosne

Gość ptasiek nastroszony
juz sie lewactwo-robactwo wypierdza wsciekłe , że KK obnażył ich oszustwa i zbrodnie komunistów lewakow czerwonych jak dupa pawiana. KK niczego nie wymusza a lewactwo ktorego macki złodziejskie sa wszędzie wciaż kombinuje na co by dla dobra oczywiście obywatela przymusowo nakazac mu placic i kto zarabia i :prywatyzyje:

Gość ,kraciejo,
Ciekawa jestem czy znalazlby sie taki ksiadz ktory by nie wzial np za odprawienie mszy slubnej,pogrzebu itd...Kuzwa,to oni w koncu to robia z powolania czy dla pieniedzy???

Gość znawcanieprzyzwoity
prócz KK warto wziąć na celownik jeszcze Kapitalistów(szczególnie oligarchów wszelkiej maści) Polityków i bankierów, wszyscy łącznie robią nas w chója generując sztuczne zadłużenie Kaska do podziału ale nie dla zwykłych ludzi!!

Gość KUHVBDF
Mnie szkoda tych biednych naiwnych babulinek,ktore ostatni grosz na tace daja,a na lekarstwa nie maja:(

Gość ptasiek nastroszony
a lewackie państwo okrada obywateli, gdzie piniendze z podatków i sprzedaży majątku? czemu młode pokolenie nie partycypuje w zyskach , ktore wypracowali ich rodzice tylko okradzione musi na kredytv zaczynac od zera. bo lewacka mafia zajebała to wszystko w myśl komunistyczno-lewackiej doktryby : co jest twoje to jest moje a co moje to NIE RUSZ!

muszą z czegoś żyć w tygodni księża nie zbierają na tace śluby to teraz nie modne a pogrzeb i chrzciny to tez rzadko sa odprawiane a prąnd woda kosztuje a pozatym oni terz płaca podatki

Gość zxeeeetam
Ja pierdole!!!!!!!!!! Nikt nikogo nie zmusza w kosciele zeby kase dawac!!! To sa wolne datki!!! A ludzie sami sie tak nauczyli w lape dawac,ksieza w ogole od nich tego nie wymagaja!!!!

Gość ustamirza
merkaba pogrzeby rzadko odprawiane?:D co ty bredzisz?:D i chrzciny?:D Wez sie puknij:D pomysl ile ludzi umiera dziennie,a ile sie rodzi:D

Gość całusy
Ten ma dużo kasy a co za tym idzie władze kto ma w ręku media..........Ludzie sami się na swój los godzicie bo z mediów korzystacie oglądalność ciągle podbijacie dzięki Wam ceny reklam rosną i ludzie tam pracujący coraz więcej zarabiają .............a Wy ? co z tego macie ?............. poza marnowaniem czasu i poczuciem ze się komuś daje zarobić ? .............. Nie trza wychodzić na ulice wystarczy wyłączyć media niech spadnie oglądalność ........... Niech stracą możliwość manipulacji Wami .......... a tak wogle to Liczy się przede wszystkim papier wszelki to papier rządzi światem !

Gość hqGESSX
Mnie denerwuje ze ksieza sie do polityki mieszaja,no a kasa to swoja droga.............

Gość egonre
na tych starych to kosciol najwiecej zarabia ci mlodzi juz nie sa tacy glupi

Gość a mozesz wyjaśnić KTO KAŻE CI
WSPOMAGAĆ KOŚCIÓŁ????Jeśli nikt to zamknij sie i nie płać,nie wpuszczaj do domu,nie łaż do kościoła itd itp i KOOrwa mam już dość ! Jestem wierząca ,chodze do koscioła ,nikogo nie agituje nie widziałam na oczy ksiedza-gwałciciela,nie daje jakiś wielkich sum na kosciół a jedynie grosze na tace i NIKT NIE MA DO MNIE PRETENSJI! jak nie masz nic do powiedzenia to idz do ksiązek :O

Gość jasne ksieża i kościół są beee
natomiast ,dopalacze,szurnięte małolaty ćpające po klatkach albo bogatsze po klubach są za to cool !:O ludzie co wy piszecie zastanówcie sie .Cooćby nie wiem co kościół jednak jakieś zasady wyznacza i zwykły człowiek potrafi sie do nich dostosowac .A najwięcej maja do powiedzenia ci ,którzy nigdy w kosciele pewnie nie byli to wiec przejdzcie na buddyzm -wyznając kult np słońca czy tam innego bożka i będzie git !Po co pluc na coś co jest dla was nie dobre -skoro mozecie to zmienic !Idżcie sobie nikt was nie zmusza ...:)

Gość NIGDyWiEcejaaa
a mozesz wyjaśnić KTO KAŻE CI jak mam nie wpuscic do domu i nie chodzic do kosciola skoro jestem osoba wierzaca?

Gość znawcanieprzyzwoity
a pieniądze podatków zamiast spływać na zasilanie emerytur spływają na kościół niech państwo przestanie dotować kk a opodatkuje tych którzy do kościoła chcą chodzić proste??

Gość jasne ksieża i kościół są beee
no to dlaczego plujesz jadem?

Gość a to dobreee !!!!ha ha ha
".....niech państwo przestanie dotować kk a opodatkuje tych którzy do kościoła chcą chodzić proste??...."

NIGDyWiEcejaaa do mnie dopiero teraz to dotarlo ,a jestem osoba wierzaca Ty wierząca osoba jestes????Nie wydaje mi się Do kościoła chodzi się dla Boga a nie dla księży NIKT Cię nie zmusza do dawania kasy kościołowi A może w oczy kole to kościelne bogactwo z zazdrości? Kolejna bezsensowna dyskusja