Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zombial

Stimulon potrzebuje

Polecane posty

Gość zombial

witam, otóż kilka tygodni temu przez kilka dni przyjmowalem tbletki antydepresyjne stimulon.. super dzialaly, niestety sa tylko na recepte (tamte dostałem od znajomego) fajnie sie po nich czułem. Czy jeśli pójde na prywatną wizyte do psychiatry o od wejścia powiem, że przyszedłem po recepte na stimulon nie bedzie z tym problemów?? czy musze przejśc jakieś testty na depresje itp...???

Gość mirreana
Zależy czy jesteś chory na depresję czy nie.

Gość zombial
spoko, jesli powiem, ze mam doła i że kiedyś kilka lat temu lekarz mi to przepisał to są szanse na ta recepte??? nie chce aby 100 zetów za wizyte poszło w błoto

Gość mirreana
Ale w jakim celu chcesz ten lek? Jeśli w zasadzie nic ci nie dolega to po co?

Gość zombial
napisałem, ze fajnie sie po nim czułem..... to chyba wystarczy.... tylko, ze jest na recepte i nie wiem jak ja zdobyć i czy jest cieżko..

Gość mirreana
W pierwszej kolejności psychiatra przeprowadzi z tobą wywiad. Ci lekarze niekiedy potrafią wychwycic sygnały mowy ciała ! I oczywiście spyta co ci dokladnie jest i każe ci spróbowac to opisac.

Gość zombial
u prywatnego nie będzie łątwiej?? słyszałem, że psycholog jest od gadki a psychiatra od wypysywania recept:)

Gość mirreana
Mi się wydaje że oni raczej na symulacje nie pójdą. Naprawdę, umieją człowieka poznac po szczegółach. Czasem tak sie zdzarza że człowiek wyglądający normalnie i zachowujący się normalnie ma schizofrenie - i jakoś oni to potrafią wykryc

Gość mirreana
Tak psychiatra jest lekarzem, a psycholog magistrem. wiesz co zrób, jak tak bardzo chcesz? Idź do internisty najlepiej oni też wypisują.

Gość ja mam jeszcze recepty na to
szczerze mowiac tylko na poczatku bylo ok potem stajesz sie zamulony ospaly,chodzisz jak nacpany, nie polecam z serce

a*

Gość mirreana
Moja ciotka uzależnila sie od Relanium i chodziła po różnych internistach właśnie i oni nieświadomi jej uzależnienia jej wypisywali.

Gość zombial
naprawde masz na to recepty?? skąd jesteś??:) ja z warszawy.. możemy sie jakoś dogadać??

Gość mirreana
Mi sie wydaje, ze masz poważny problem, ale to twoje życie i rób z nim co chcesz...

ja niestety z pomorza:) bralam 3 miesiace na poczatku bylo ok,a potem.... bedziesz w jeszcze gorszym bagnie...

Gość zombial
widze, ze jestes w temacie:) jak jutro pójde do psychatry i powiem, ze mam doła i chce na to recepte, wypisze mi ją?? tylko tyle chce wiedzieć

Gość mirreana
Raczej nie, chyba że trafisz na konowała, który bez obszernego wywiadu, wypisze ci to żeby cię spławic, bo inni pacjenci czekają

Gość zombial
wybacz mirena ale moje pytanie kierowałem raczej do ''ja mam jeszcze recepty na to" :)

powiedz ze kilka lat temu miales to samo(w tym miejscu powiedz np problemy z koncentracją, ospałość, smutek) i te leki Ci pomogly i bys chcial. jesli ewentualnie da jakies testy to zaznacz te warianty. powinien przepisać ;) jeśli bedzie chcial inne leki to powiedz mu ze nie chcesz testowac na sobie chemii, te sa sprawdzone i jest ok, jak nie bedzie chcial wypisac to idz do innego :P

aha i powiedz ze to trwa dluzszy czas ,okolo 2 miesiecy np teraz pomyslalam ze jesli bedzie upierdliwy to moze sie przyczepic o wczesniejsze leczenie...

Gość zombial
właśnie tak chciałem zrobić... i powiedzieć, że od niedawna mieszkam w Warszawie poprzednio mieszkalem na pomorzu i nie chce jechac tak daleko do mojego lekarza po recepty:)

ok więc zycze Ci powodzenia:) idę już spac:P pa:)

Gość zombial
ja mam recepty na to- jak chcesz sie pozbyc recepty i mi ja oddac/sprzedac bede nad wyraz wdzieczny. podac Tobie maila?