Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmam pytanie

czy dziecko może urodzić sie martwe przez otyłość matki?

Polecane posty

Gość nooo takkk
otyłosc ? no tak moze wazyc 80 kg i uznali ze otyła ale moze tez wazyc 140 kg ato juz tragedia i takie ryzyko moze sie pojawic

Gość HILKA
przynajmniej sie moze ta tlusta swinia odchudzi

Gość nooo takkk
no to ile wg ciebie mogła wazyc kolezanka ? mysle ze tutaj była inna przyczyna niz otyłosc matki gdyby to była ta przyczyna ktora podaje lekarz to komplikacje pojawiłyby sie juz podczas ciąży

Gość nooo takkk
Hilka niewiele wiesz :(

Gość HILKA
ale ten tluscioch przez te faldy nie mogl wyczuc, ze cos jest nie tak :( nie pisz mi ze neiwiele wiem, otylosc to choroba i jak ktos ma tendencje do niej, do tycia, to powinien robic wszystko co w jego mocy, by utrzymac wage w ryzach. nie kazdy musi nosic rozmiar 34 czy 36, niech juz ma te nadwage, skoro tak ciezko zrzucic, ale otylosc, duza nadwaga to naprawde ogromne obciazenie dla organizmu. tak samo ciaza, dodatkowo dochodzi. nie jestem lekarzem ale co wiem to to, ze duza nadwaga jest bardzo szkodliwa.

Gość EmmaRabba
Jak zwykle winę najłatwiej zwalić na matkę a lekarz od wszystkiego ręce umył znam niejedną kobietę otyłą która rodziła po więcej niż jedno dziecko i każde rodziło się zdrowe więc swoje błędy lekarskie lekarze najłatwiej zwalają na innych.

Gość EmmaRabba
HILKA jesteś prymitywną prostacką kurwą i huja wiesz.

Gość HILKA
Emma a dlaczego zakladasz ze wina byla lekarza a nie byla to jakas wada dziecka? z roznych przyczyn?

Myślę, że to podpucha, ale słuchajcie : Był przypadek, że opiekunka do dziecka, otyła, dostała zawału. I przygniotła swoim cielskiem dzieciątko, które się udusiło. Otyli mają gorsze życie, to fakt. Powinni się leczyć. Wtedy zyskują moralne prawo do zrównania się z innymi. Ci, którzy olewają sprawę są dla mnie równi z tymi, którzy nie leczą grzybicy.

Gość HILKA
dziecko czasem umiera, tak bywa, tak samo jak maly kotek czy maly piesek umiera po kilku dniach. i to niczyja wina. wiec nie badzcie takie ograniczone i nie probujcie rozstrzygac ze to wina matki czy lekarza bo po co ? stalo sie to sie nie odstanie. a matke moze to ruszy i przestanie wpierdalac :O

Gość EmmaRabba
a ty co obrończyni lekarza wiesz czemu tak zakładam że na jakiej podstawie lekarz oskarża matkę że to przez jej otyłośc to tak jakby miał cos na sumieniu skoro od razu zwalił winę na matkę tak jakby sam miał cos na sumieniu a lekarze nigdy do błędu się nie przyznają

Gość EmmaRabba
Brovar taki odrzut społeczny jak ty nie ma praw się wypowiadać taki menel jak ty dla mnie powinny być izolowane od społeczeństwa ciesz się że nie spotkałeśmnie w realu bo bym ci tak zajebała żebys zęby z podłogi zbierał frajerze

Gość HILKA
Emma szpital, jak w nim ktoś umrze, ma obowiązek zrobić sekcję zwłok. więc dopóki patolog się nie wypowie, to ty też nie oskarżaj lekarza.

Gość EmmaRabba
HILKA jesteś popierdolona co to znaczy matkę to ruszy ten chuj lekarz nie miał prawa powiedzieć że to wina matki więc co to kurwa znaczy że matkę to ruszy to że będzie żyła z poczuciem winy że to jej wina choć w rzeczywistości pewnie nie tylko lekarza lekarze to takie chuje którzy nigdy nie przyznają się do swojego błędu a ty hilka jestes porytą suką ciekawe jak ty wyglądasz

Gość EmmaRabba
a na jakiej podstawie miał prawo się lekarz wypowiedzieć i oskarżyć matkę przecież nie miał żadnych dowodów myślisz że lekarz patolog z tego samego szpitala będzie obiektywny i wystąpi przeciwko swojemu koledze nie bądź śmieszna środowisko lekarzy się kryje na wzajem i taka jest prawda.

Gość HILKA
nie jestem otyla :O jak przytyje to walcze z nadwaga, otyla nigdy nie bylam :O wlasnie dlatego ze nawet jak bardzo przytylam, to od razu bralam sie za odchudzanie, tez mam problem z utrzymaniem wagi ale nie dopuszczam do sytuacji zeby moje BMI i wyglad przekroczyly granice przyzwoitosci :O moze i lekarz nie znajac wynikow od patologa nie powinien z gory mowic czyja wina jest smierc dziecka, jednak OBOWIAZKIEM lekarza, ktory pracuje DLA LUDZI, DLA ICH ZDROWIA, DLA ICH DOBRA, jest zwrocenie uwagi ze pacjentka powinna sie leczyc z otylosci bo otylosc to grozna choroba, chyba sobie nie zdajesz sprawy z powagi tej choroby i ja bagatelizujesz :O

EmmaRabba Wiesz, że szkodzisz sprawie? Gdyby spokojnie wytłumaczyć : opinia lekarza to jedynie OPINIA a nie FAKT to może ktoś by potraktował to z powagą. Ale jeśli bluzgasz i wyzywasz, to ludzie uznają że jesteś głupia i twoje argumenty nie są poparte żadnych autorytetem. Ja napisałem, że jeśli chory się stara leczyć, to powinno się to uznać, mieć świadomość tego że nawet jeśli nie udaje się schudnąć, to ta osoba próbuje. Gdy ktoś zaś nie dba o swoje zdrowie możemy powiedzieć, że to jego wina. Kto by szanował idiotę, który strzela sobie w stopę? To ani ładne ani inteligentne.

Gość HILKA
Emma ale patolog nie jest strrona w sprawie, patolog dostaje cialo i bada, i nie ma ze lekarz czy pacjent :O patolog stwierdza przyczyne smierci, a nie wine kogokolwiek :O

Gość EmmaRabba
Brovar ty menelu ale co to ma do rzeczy a kto powiedział że to przez otyłośc matki to dziecko umarło jakim prawem mendo zakładasz że lekarz miał rację nie miał na to żadnych dowodów i jakie znaczenie po śmierci dziecka ma fakt że matka jest otyła czy to jest takie istotne po śmierci dziecka otyłośc matki no chyba że dla lekarza to pretekst do tego żeby swoją winę przerzucić na matkę teorię lekarza można by było tylko wtedy brać pod uwagę gdyby to dziecko urodziło się od razu martwe ale nie wtedy kiedy jednak żyło po porodzie dwie doby to znaczy że lekarz jakiś konował coś tutaj przeskrobał po porodzie

Gość HILKA
e tam pierdolenie. jest znikoma ilosc chorob, ktore powoduja otylosc. natomiast leki moga powodowac NADWAGE, ale jesli sie dba o diete i o cwiczenia, to bedzie to ryzyko mniejsze.

Gość HILKA
Emma niekoniecznie, w artykule jest mowa o dzieciach do 1 roku zycia.

Gość EmmaRabba
Brovar Co ty pierdolisz przecież kto powiedział że otyłośc jest przyczyną śmierci dziecka widzę że jednak bardzo trzymasz wersji lekarza choć jest akurat ona bzdurna i śmieszna moim zdaniem lekarz dopuścił się zaniedbania po porodzie i tyle wmówił winę matce. Sama nie rodziłam nigdy dzieci i jest szczupła ale znam wiele kobiet otyłych i wszystkie rodziły zdrowe dzieci które w skali Abgar dostawały maksymalną ilośc punktów bo 10 znam też dzieci przypadki szczupłych matek a rodziły dzieci z wadami albo Downem a były to młode matki

Gość HILKA
emma ale nie jestes lekarzem, nie masz wiedzy. byc moze dziecko mialo jakas wae ukryta i nie wiadomo czy ta wada nie byla spowodowana otyloscia matki. nie bron matki, bo otylosc zwieksza ryzyko. nikt nie broni lekarza. o przyczynie wypowie sie patolog. koniec tematu.