Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suknia z 2010 roku

Uszycie sukni ze zdjęcia da się??

Polecane posty

Gość suknia z 2010 roku

Zakochana jestem w sukni z kolekcji 2010. Niestety nie ma jej już w sprzedaży. Myślicie, że jak pokaże zdjęcie to dobra krawcowa uszyje mi identyczną? :) Chciałabym żeby sobie dała radę.. Bo odkąd zaczęłam planować ślub byłam w niej zakochana, ale wtedy na kupno było za wcześnie, a teraz jest za późno i nie dostanę jej w salonach :(

dobra uszyje ale moze nie wygladac identycznie - zwlaszcza jesli sama sie w niej nie widzials mozesz miec inne eyobrazenie (ze bedziesz wygladac inaczej)

Gość Kropula
W magazynie ślubnym czytałam artykuł, że szycie sukni ślubnej ze zdjęcia, to duże ryzyko. Napisali tam, że dobra krawcowa może i poradzi sobie z fasonem, ale że różnica i tak będzie, bo każda suknia ma specyficzne fałdki, załamania, a co najważniejsze - nie każdy materiał układa się w ten sam sposób. Może warto poszukac innej "wymarzonej". :) Ja też mialam przez kilka miesięcy wymarzoną i upragnioną i już miałam ją kupić, dopóki nie weszłam z ciekawości do innego salonu. :) Kupilam zupełnie inną, różną od poprzedniej wymarzonej i to TA jest tą jedną jedyną. :)

Gość poweselna
Moja siostra miała taką sytuację ze swoją suknią ślubną i choć faktycznie wyszła spod rąk krawcowej bardzo podobna do zdjęcia z katalogu, na niej leżała zupełnie inaczej (moim zdaniem o wiele gorzej niestety). Ja natomiast w liceum szyłam w ten sposób suknię na studniówkę i niestety sytuacja podobna - na modelce na zdjęciu super, na mnie już tak dobrze nie wyglądała. Więc ja nie polecam... mimo, że i moja krawcowa, i krawcowa siostry cieszą się w regionie dużym zaufaniem.

Gość suknia z 2010 roku
No więc chyba nie będę ryzykowała.. Ale nie wiem czy znajdę coś równie pieknego. Wiem, że nie będzie układała się jak na modelce, bo ja nawet nie mam takiej figury. Ale mam zdjęcie katalogowe jak również na innej osobie znalazłam w internecie. I sobie (zrobione w salonie) Kurcze szkoda:( ale może znajdę inną wymarzoną chociaż ciężko pewnie będzie.

Gość pochodz po
salonach i pomierz w jakim fasonie ci najlepiej, ja tak zrobiłam i miałam szytą suknię ze zdjęcia.Niestety nie było mnie stać na suknię z salonu więc zdecydowałam się na szycie.Wiadomo suknia nie będzie z takiego samego materiału i nie będzie identycznie uszyta, ale wystarczy dobra krawcowa, i dobry gatunkowo materiał, teraz jest wszystkiego pełno.

Gość takie zbieranie
oczywiscie ze suknia z katalogu na modelce wyglada inaczej,ale wystarczy ze przymierzysz podobny fason i jesli wygladasz super i przede wszystkim Tobie sie podoba,to znajdziesz krawcowa co uszyje ci twoja wymarzona suknie...

Jasne, że się da :) Sprawdź pracownię krawiecką flamento - > www.flamento.pl szybko, tanio i profesjonalnie :)