Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żana na zakręcie

czy mogę od niego wymagać, by zrezygnował z alkoholu?

Polecane posty

Gość Killerus
Wiesz co przyznałas swoim pierdoleniem o kontroli i o pilnowaniu się? Że to właśnie ty masz problem z alkoholem! Ja się jakoś nie muszę kontrolować! A mam z alkoholem styczność od ponad 12lat. Wypije czasem jedno piwo lub dwa po pracy czasem raz na tydzień czasem raz na miesiąc czasem otworze sobie piwo po kolacji i nawet go nie dopije bo zasypiam zmęczony. I jakoś kurwa nie odczuwam potrzeby by się pilnować i powiedzieć stop. Nie popadaj z skrajności w skrajność pusta idiotko! Bo przeginasz ze swoim jebaniem!

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek
pogadaj z nim, by oddal krew na watrobe to sie dowie jak ma ja powiekszona, apotem twoj wyklad, typu zobacz kochanie masz watrobie powiekszona o 300% teraz cie to nie interesuje,ale jak tak dalej bedziesz robil dostaniesz raka watroby i koniec bedzie przechlapany zostawisz wdowe z dzieci, i na twoje miejsce wejdzie inny ze zdrowa wotroba:-P TO DZIALA MOJ OD KILKU TYGODNI PRZESTAL CHLAC; TYLKO DEGUSTUJE PIWKO CO KILAK DNIA

Gość wodka
napisałą napić a nie upić nieuku, to dwie rozne sprawy

@żana na zakręcie Nie chciałbym takiej hetery za żonę. To ty masz problemy z przeszłością, a nie on z alkoholem. Psychiczna tyranka. :o

Gość helenka z okienka
chodzenie pijanym zdecydowanie nie jest normalne. skoro do tego doszlo moze sie to poglebiac. sprobuj zapobiec temu w pore

Gość helenka z okienka
bo picie alkoholu np do niedzielnego obiadu jest ok. ale chodzenie pijanym ??? zdecydowanie normalne nie jest

Gość -30tka-
ktoś kto nie miał tego problemu w domu , nigdy nie zrozumie co czuje autorka. Piszecie, że ma nie pokolei w głowie. Być może tak jest, ale jeśli tak jest - to przez ojca akoholika, który przez 15 lat sprawiał jej ból, ona się bała. Ja mam to samo. Moja mama- elegancka kobieta, dobrze zarabiająca, przez całe moje dzieciństwo w każdy weekend piła i robiła awantury. Wzięlam ślub z człowiekiem, z którym spotykałam się 8 lat. Poznałam go niby na wylot. Po ślubie i urodzeniu dziecka mąż również zaczął pić weekendowo. Kiedy córka miała 3 miesiące przyszedł w nocy pijany jak świnia i wywalił mnie w koszuli nocnej w zimę na dwór, a sam zamknął się z córką. Była policja. Potem przepraszał i rok było dobrze. Obecnie problem powrócił. Kiedy zbliża się piątek ja już chodzę podminowana bo nigdy nie wiem jaki on przyjdzie, czy będzie robił awantury. Potafi iść w piątek wieczorem i wrócić w sobote rano. Czy jest alkoholikiem? On uważa , że nie, bo pije tylko w weekendy. Ja uważam, że tak bo jak pije to do końca, do upadłego. Robi przy tym awantury przy dziecku. Dziś znów go nie ma. Pewnie poszedł chlać, a ja nie mogę spać bo myślę co będzie. O której wróci i jak bardzo pijany. WIem, że tym razem go nie wpuszczę. Tym razem już nie. Myślę o rozwodzie. WIem, że mam zoraną psychikę na tym punkcie. Ale od małego miałam zaszczepione pod czaszką, że alkohol jest zły. Wiem jak mnie bolał widok pijącej matki, dlatego serce mi pęka jak moje 5-letne dziecko patrzy na takiego pijaka. Wiekszość ludzi, która zobaczyłaby moją matkę czy męża, nigdy nie podejżewaliby, że oni mają problem z alkoholem- eleganccy, dobrze zarabiający ludzie. Dlatego autorko topiku wiem co czujesz i uważam, że powinnaś porozmawiać z mężem i uświadomić mu jak bardzo to przeżywasz i cię to boli. Niestety u mnie taka rozmowa nic nie wskórała i jest coraz gorzej.

Gość jużnoc
-30ka-będę trzymała kciuki za Ciebie,żebyś go na pewno nie wpuściła.

Gość każdy teraz popija
,

Nie każdy popija, a autorka ma prawo się martwić. Z całym szacunkiem, ale przychodzenie "wstawionym" raz w tygodniu to o oczko bardziej zaawansowana kategoria niż "popijanie".

Gość Nie wyobrazam sobie,zeby
moj maz albo ojciec przychodzi do domu wstawiony raz na tydzien. Mojego ojca wstawionego (b lekko) widzialam ze 2 razy w zyciu, maz sie wstawia ( tez lekko) raz-dwa razy na rok. Owszem, alkohol jest dla ludzi - mozna wypic z rodziną wino do obiadu, czmu nie- ale byc wstawionym raz na tydzin, to przesada. Zwlaszca ,ze on wstawiony przychodzi - skąd? Sam pije? Z kumplami? Nie musisz wymagac od niego,zeby nie dotykal alkoholu, ale zeby nie przychodzil co tydzień wstawiony - stanowczo tak!

Gość Fan-tas-tic
Oczywiście, że możesz! Jeśli chcesz być z nim razem, szcześliwa, to wręcz musisz dla dobra waszego wspólnego. Alkoholizm to straszna choroba, wiem, bo sama przez to przechodziłam. Gdybyś potrzebowała pomocy polecam http://leczyc.pl/, bez nich chyba nie dałabym rady.

Gość Firen
Posłuchaj podstawą związku jest szczerość i rozmowa, wyłumacz mu na czym polegają Twoje obawy, a rozmawiaj spokojnie, nawet jeśli on sie usiesie i obrazi, to spokojnie powiedz że go kochasz i że prosisz żeby Cię zrozumiał. Powinien zrozumieć, przynajmniej ja bym

Gość gosc84
No dobra, On pije tylko w weekendy, ale czy Wy macie w ogolę jakieś plany na weekend ? Czy nie jest przypadkiem tak, że On idzie spotkać się z kolegami, bo w sumie nie ma nic ciekawszego do roboty ? Spróbuj kiedyś mu coś zaproponować, ale nie sztampową propozycję typu restauracja czy inne "miasto", tylko np. wycieczkę za miasto. I wtedy być może łatwiej ocenisz, czy pije bo musi czy bo lubi.