Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewk.a@o2.pl

POMOCY! chce oddać dziecko do adopcji

Polecane posty

Gość ewk.a@o2.pl

Witam. Pisze ponieważ nie mam do kogo się zgłosić, a nie wiem co i jak. Jestem w ciaży, (20tydzień) mam 20 lat mieszkam pod Warszawą. Nie jestem w stanie wychować tego dziecka, chce je oddać to w 100% przemyślana decyzja. Prosze o pomoc, gdzie mam się zgłosić co zrobić itp. Chce żeby dla dziecka było jak najlepiej. Prosze pomóżcie.

Gość taka sobie jedna ja.....
mozesz zgłosić sie do sowjego ośrodka pomocy społecznej i tam ci udzielą wszystkich informacji lub poprostu zadzwoń do jakiegos ośrodka adopcyjnego w warszawie i się umów na spotkanie np tu Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy Towarzystwa Przyjaciół Dzieci 00-031 Warszawa, ul. Szpitalna 5/6 tel./fax 22 826-22-15, tel. 22 827-50-23, kom. 501-615-204 to jest bardzo dobry ośrodek napewno wszystko tam załatwisz istnieje tez cos takiego jak adopcja ze wskazaniem, mozesz wybrac rodziców dla dziecka a ośrodek pomoze ci wszystko załatwić Ps. zaraz zlecą się tu hieny, ale nie przejmuj się ja cię podziwiam bo wiem jak trudno podjąc taką decyzję.

Moja bardzo bliska kolezanka jest w podobnej sytuacji jak ty też oddaje dziecko do adopcji. Ja bym tego nigdy nie zrobiła ale rozumiem cie i tak super że nie usunełas tylko urodzisz i oddasz dziecko w ręce kochających rodziców. Na takie maleństwa czeka wiele par. tylko załatwiaj wszystko przez osrodek tam dokładnie sprawdzaja rodziny którym powierza się dziecko. a i zrzeknij sie od razu praw rodzicielskich żeby ta adopcja sie nie ciągneła i była mozliwa. Postaraj sie także aby dziecko od razu po porodzie trafiło juz do rodziny a nie do zielonego domku. U nas zielony domek to taki osrodek gdzie przez min 6 tyg dziecko przebywa zanim się je adoptuje. Masz zawsze 6 tyg na rozmyslenie się ale w tym czasie rodzina która w przyszłości adoptuje dziecko moze mieć je pod opieka pierw jako rodzina zastepcza a po tych 6 tyg moze juz adoptować życze powodzenia :)