Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viklimix

budowa domu koszty pytanie do was

Polecane posty

Gość viklimix

buduje dom 150m2 za fundamenty wykopy i zalanie + robocizna zapłaciłam 11 tyś za materiał cegła+piasek+ wapno 13 tyś+8 tyś robocizna płyta 11 tys materiał z robocizna projekt 5 tyś wychodzi nie całe 50 tyś został mi dach ,okna i instalacje ile to mniejwięcej wydzie i napiszcie mi czy dużo dałam za to co mam do tej pory czy raczej ok

Gość viklimix
up up nikt sie nie buduje

dość mało jak na razie zapłaciłaś. tylko ze postawienie w stan surowy otwarty to jakaś 1/3 kosztów.

Gość viklimix
wiem wiem ze to było raczej tańsze ale to zrobilismy w 5 miesięcy więc spoko na reszte mamy czas założylismy ze tak do 2015 się wprowadzimy chodzi o podanie liczb ile was kosztował dach ,dachówka-blacha okna instalacjia itp

Gość viklimix
budujemy dom bez kredytu więc nie mamy wszystkiegio na raz w rok a troche dłuzej ale miesięcznie odkładamy około 5 tys zł

ciężko pisać o kosztach nie widząc projektu, koszt dachu zaleczy od jego rodzaju - najdroższe są wielospadowe okna to samo - czy są standardowe czy nie ? jaki kolor ram? czy są okna dachowe czy nie ?? - one są drogie to samo dotyczy okien robionych na wymiar nie można tak określić cen

Gość viklimix
dach dwuspadowy ale okna na wymiar ogrzewanie gazowe

to poszukaj ceny materiału pomnóż przez powierzchnię i wyjdzie ci koszt materiału , robocizna to juz inna sprawa bo kazda firma ma swoje cenniki

Gość asgfbfd
jenny stawia dom co prawda wirtualny ale cene poda ci realna.

Gość gość
To już drogo wychodzi. Na materiałach można sporo zaoszczędzić, bo tak naprawdę cały czas sie coś dokupuje, ja jak kupowałem w PCMB (katalog na pmcb.net.pl) to wyszło mi na całości jakieś 3000zł taniej niz jakby kupował w innych sklepach.

Gość gość
Ja buduje. 350 000 juz poszło a dom jeszcze nieotynkowany, żadnych, mebli niczego. Plytki, panele, sciany, grys. potrzebne jeszcze jakieś 100 tyś, nowe naczynia, rekwizyty, a i jeszcze dookoła jakiś ogródek by sie przydał, taras.. Spokojnie 500 tyś, a to i tak najmniejszym kosztem.

Gość gość
do kosztow nalezy tez na pewno doliczyc rozne kontenery takie jak tutaj www.kontener-serwis.pl jest to nieodlaczna czesc kazdej budowy