Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiowata

jakie witaminy

Polecane posty

Mam mały problemik. Córcia skończyła dziś 6 tygodni, nie karmie jej piersia (brak pokarmu) lecz jakiś czas karmiłam ją piersią regularnie, podając wit.K+D(dla niemowląt karmionych piersią). Teraz od jakichś 2tygodni Karmię Córkę mlekiem modyfikowanym (NAN1) i zastanawiam się czy tylko witamine D3 mam jej podawać? Czy w mleku jest jej wystarczająca ilość ;> Będąc z córką w szpitalu przez jeden tydzień p.doktor kazała podawać wit. D3 (lecz nie przepisała żadnej) natomiast położna gdy przychodziła do córki sprawdzić, czy jest wszystko ok tuż po porodzie zapisała na kartce, że wit.D3 mam podawać od 4 miesiąca do 1,5roku. Więc mam pytanie, czy mam iść do innego pediatry poprosić o recepte na wit.D3 czy jakąś bez recepty w aptece wykupić?! Jakie polecacie z własnego doświadczenia?!

Gość mama z irlandii
idź do innego lekarza żadnej wit D nie ku;pisz bez recepty w aptece. Ja mojemu synkowi podaję ją nadal a ma 2,4 lat z tym że mieszkam w deszczowej Irlandii i w PL pediatra mówiła że mogę jeszcze mu podawać cały rok a nie jak w PL tylko w okresie jesienno-zimowym.