Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

czy wasze 2-latki ogladaja bajki ?

Polecane posty

Gość kissmylips
Moja Oliva ma 2 lata i ogląda bajki tak do 2 h dziennie zawsze płacze jak już się baja kończy :( i muszę ją czymś zagadać ,ale rzadko kiedy obchodzi się bez płaczu :( Dobrze,że śpi mi jeszcze w dzień ponad godzinę bo chyba bym nic nie zrobiła w domu... ach zapomniałam,że matki leżą i pachną dzieci obok zasmarkane oglądają całe dnie bajki a pranie robi się samo,obiad sam się gotuje,ziemniaki się obierają,odkurzacz sam sprząta... Jak czytam texty " Co Wy robicie całymi dniami" to ze smutkiem stwierdzam,że płytko w tych głowach płytko... Ten ocenia kto nie doświadcza...

Wszystko dla ludzi. Ja przypadkiem jak dziecko miało tak do miesiąca czasu,zauważyłam że maleństwo zapatrzyło sie w wizualizację grającego na biurku laptopa. Wiadomo dzieci zwracjają uwagę na tv,zwłaszcza w czasie reklam. Bajkę, infantylne teletubisie, bo chyba taka najlepsza dla najmłodszych włączyłam w 4 miesiącu życia dziecka eksperymentalnie ,żeby zobaczyć reakcję,dziecko wlepieło oczka w ekran z otwartym buziakiem,śmiesznie to wyglądało.. Są w tej bajce takie scenki, kiedy słoneczko sie śmieje i mała też sie śmiała z tego wydając różńe dzwięki przy tym. Bajkę wyświetlałam dziecku raz na tydzień lub raz na 2tyg. Ale w tej chwili mała ma 1,5 roku i pozwalam pół godziny dziennie oglądać,ale tez nie codziennie jest na to czas.