Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca cieżarówka

Czy golicie miejsca intymne w ciąży?

Polecane posty

Gość pytająca cieżarówka

Czy golicie miejsca intymne w ciąży? Jestem w 6 miesiacu ciąży i golę. Lekarz nic nie mówił, żeby nie golić, ale ostatnio jedna koleżanka była tym ogromnie zdziwiona. Stąd moje pytanie.

Gość to fajnie gratuluję
ja goliłam ale zdaje się nie dłużej niż do 6 miesiąca, potem powiedziałam mężowi że męczy mnie juz taka gimnastyka i przestałam aż do porodu

Gość ja przycinam i podgalam boki
jak zawsze nie mam zwyczaju golić na zero więc i teraz tego nie robię;)

ja się goliłam do samego końca, nawet zdążyłam przed porodem :D nadal się gole, uwazam że tak jest wygodniej, ładniej i higienicznie. Troszke gimnastyki przy tym jest jak brzuszek zaczyna przeszkadzać, co najwyżej można poprosić męża o pomoc :P

Gość pytająca cieżarówka
Pax Twoja odpowiedź pasuje mi w 100%, bo właśnie też chciałabym tak robić. W razie czego maż na pewno bedzie pomocny, ale na razie sama jestem jeszcze całkiem sprawna. Jeszcze nie widzę różnicy przed ciążą - w ciąży.

Gość niuniek12345
goliłam się przed ciążą, więc nie widzę powodów, by nie robić tego będąc w ciąży- jestem w 38 tyg. fakt faktem, trzeba się trochę nagimnastykować, ale nie wyobrażam sobie tego, że miałabym tam wyhodować busz

Gość pytająca cieżarówka
Acha jeszcze jak jesteśmy przy tym temacie. To czy golicie jednorazówkami, kremami typu veet czy depilatorem oczywiscie z końcówką do miejsc intymnych? Na razie depiltor i krem sobie odpuściłam, bo tak jakoś wydaje mi się że jednorazówki są najbardzij higieniczne. Czy mylę się?

Gość pytająca cieżarówka
Pax jeszcze raz dzięki. Ja tak samo ;) Podniosłyście mnie na duchu. Koleżanka mnie zdołowała swoją miną i zaskoczeniem. Byłyśmy na zakupach, akurat wrzuciłam do koszyka jednorazówki, a ta do mnie taka zdziwiona "a po co ci to?" Ja mówię no do depilacji.

Gość firmatyu
ja golilam do samego konca, co tydzien lub dwa. na ogol lusterkiem pomagalam bo nic nie widzialam :)

Gość ktosiam
jak mogą Cię włoski łaskotać ??? no jak, bo jesteś głupia ja bucik. Rozumiem, że mogą być nieestetyczne dla Ciebie ale łaskotać > Wypisujesz bzdury

Gość ktosiam
swędza odrastajace - to jestem w stanie zrozumiec, bo mnie też swedzą ale łaskoczą ???

Gość pytająca cieżarówka
Oczywiście "głupich jak bucik" poszukaj w rodzinie.

Gość kiciarkam
nie, nie goliłam przed ciążą to i wtrakcie nie gole :) Jedynie okolice bikini, no i przycinam.

Gość ja nie :)
ale jak kto woli po depilacji goleniu czy innych metodach mam zawsze takie swędzące bąbelki że aż strach dlatego tego nie robię a od około 6 miesiąca nawet nie przycinam bo już nic nie widzę :P

Ja goliłam dopóki mi brzuch nie przeszkadzał:PMęża nie prosiłam bo nie ufam jego precyzji aż tak żeby powierzyć mu żyletkę:P Do porodu się zgoliłam ale co to był za wyczyn:DD

Gość ktosiam
Kochana - łaskocze Cię własne owłosienie łonowe ?? Ty w ogóle znasz znaczenie tego słowa ?Dyskomfort ? Chyba tylko psychiczny, bo normalnie fizycznie nie może Ci przeszkadzać owłosienie. Nie wierze w to. Poza tym nie nazwałam Cię idiotką i nie mieszaj w to mojej rodziny :P

gole sie regularnie od 12 roku życia goliłam całą ciąże goliłam sie kilka godzin po porodzie (byłam nacinana) nie jestem jakaś niewiadomo jak wrażliwa włosy łonowe u kobiety napawają mnie obrzydzeniem więc darujcie sobie teksty w stylu jestes popierdolona co kto lubi

Gość ktosiam
wypraszam sobie, bo ja tutaj nie omawiam tego czy to normalne czy nie - mieć włosy łonowe. To wola każdej z kobiet. Ja akurat chcialabym mieć gładką *** , ale bardzo podraznia mnie golenie, na wosk mnie nie stać co miesiac. Wiec tylko przycinam a doczepiam się tylko "łaskotania"

Gość kiciarkam
kikidee- jezus maria, goliłaś się parę godzin po porodzie z nacięciem krocza??? Sorry, ale niektóre to naprawdę mają nasrane w głowach....

Gość hxd;o
ja też się golę, a brzuch mi nie przeszkadza jeszcze;)

nie goliłam rany tylko wszystko wokoło bez przesadyzmu ludzie maseczjusets nie moge patrzec na zarośniętą pizde sory taka już jestem goliłam cipe pachy nogi w szpitalu poród ciąża i połóg to nie wymówka żeby o siebie nie dbać i zarastać goliłam sie nawet gdy nie miałam faceta jesień czy źima choroba obojętnie co by to nie było golenie owłosienia używanie antyperspirantu mycie zębów i włosów to u kobiety podstawa jeśli ktoś napisze inaczej uznam go za zaniedbanego śmierdziela

Gość kiciarkam
kikidee- jak dla mnie masz jakąś obsesję, naprawdę. Zastanów się nad sobą. Ja nigdy nie goliłam się "na zero"- nie podoba mi się to i tyle. Wcale nie uważam tego za nie dbanie o siebie, nie przesadzaj!

Gość Z tym goleniem to jest tak
Ja też nie wyobrażam sobie żeby się nie golić, chociaż teraz to już nic nie widzę i robię to na wyczucie a potem poprawiam patrząc w lusterko, mam nadzieję że zdążę też ogolić tuż przed porodem bo czułabym się bardziej komfortowo - a u nas nie golą. Ale uważajcie dziewczyny bo moja koleżanka zaraziła się w ten sposób paciorkowcem. Także często zmieniajcie jednorazówki i dbajcie o ich przechowywanie.

kikcicoś tam to nie obsesja ty sie nie golisz całkien twój biznes ja zostawiam tylko paseczek dla mnie zarośnięte cipy to brak kultury i higieny hehe są posklejane od szczochów i krwi z okresu a na włosach z odbytu wiszą kulki ze sraki to opinie facetów

Gość kiciarkam
ja do porodu też musiałam się ogolić- na lusterko :) I powiem Wam, że czułam się...dziwnie ;P A mąż jak mnie zobaczył to zaczął się smiać, więc wiem, że takie golenie "na zero" to nie dla mnie.

Gość pytająca cieżarówka
Ktosiam pierwsza mnie wyzwałaś. Nie wiem, jakie ty znasz znaczenie słowa łaskocze. A gdy pytają mnie, czy mnie łaskoczą włosy łonowe? Odpowiadam: łaskoczą mnie włosy łonowe ok. 1 cm i nie tylko łaskoczą ,ale jeszcze i kłują :). Poza tym pytanie nie dotyczy poprawnej polszczyzny. Wracając do golenia miejsca intymnego. Kikidee ciekawe czy ktoś Ci napisze inaczej ;) A ja Ci napiszę ciekawostkę, że nie tylko u kobiety to podstawa. Mój mąż też goli miejsce intymne i to regularnie. Na początku nie dawał się przekonać, ale jak go raz przekonałam, to spodobało się.

swoją droga używanie podpasek tez jest niehigieniczne nie raz ludzie w mzk wyklinali że jebie bo jakaś ma okres aż mi wstyd za inne baby cuchnie jak skurwysyn od takich mam gdzies wasze opinie nie jestem śmierdzielem wstydd i hańba baby ogolcie sie i przestańcie używac podpasek

Gość mireczkaa
nie, nie goliłam się w ciąży. Przed ciążą również. Zrobiłam sobie laserową depilację okolic bikini, tak, żeby nic nie wystawało spod stroju, czy skąpych majtek. Ale myślę, że nie ma żadnych przeciwskazań