Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda żona:):):):):)

czy tutaj na kafe któraś młoda zona robi weki na zimę?

Polecane posty

Ja zrbiłam w tym roku dużo powideł se śliwek, konfitury z wiśni, zakiszę za parę dni w słoikach kapustę. Nie mam niestety grzybów, bo rok nie był grzybowy. Jeszcze marzy mi się zrobienie czerwonego wina z winogron. Lubię mieć coś swojej roboty, a wy?

Gość ja robię pomidory - sok domowy
korniszony i kapustę.... słodyczy nie jadamy - więc dżemy odpadają - mrożę co najwyżej kilka woreczków truskawek i wiśni do jakiegoś deseru czy kompotu. Najbardziej lubię swoje pomidory - sok i do picia i do drinków i do zupy sosów, lecza, lasagne, spaghetti - mama milion zastosowań i co najmniej 100 słoików robię, z naszych własnych pomidorków :D są nieporównywalne do sklepowych pod każdym względem.

Gość kosiarz umysłów
to golisz sie w kroku czy nie ?

ja też nie jadam słodyczy, a do śliwek pod koniec smażenia daję tylko 2 łyżki stołowe cukru na duży garnek, śliwki są bardzo słodkie, a to nie jest cukier niezdrowy, natomiast konfiturę z wisni traktuję ajko dodatek do jakiegoś deseru, wiec jadamy naprawdę od czasu do czasu

Gość kosiarz umysłów
co z goleniem ?

Gość karlabrunii
ja robię - ogórki kiszone i konserwowe - sałatkę z czerwonej kapusty - jablka prażone - sok malinowy

Gość JAMJAG.
Ja jestem panną,ogórki we wszystkich postaciach, sałatki,kapusta kirszona,kompoty ze wszystkich owoców,papryka,dynia ,zakwas własnej roboty i chleb,wszystkie zioła suszone(tymianek,lubczyk,lawenda itd.),własny ogródek ze wsiem,własne wędzonki(sama dzielę świniaka,bo nie lubię jak ktoś się wpier...),mam nawet czosnek własny,cała piwnica na2,i żeby nie byłyo nie mieszkam na wsi,tylko w miasteczku

Gość kosiarz umysłów
dodaj, starą panną

tak, zrobilam kompoty z różnych owoców, kisiliśmy kapustę i ogórki. Zaprawiłam też buraki. A z ziół zasuszyłam tymianek,estragon i oregano :)

ja zrobilam dzemy z truskawek i czarnych porzeczek, z truskawek pycha ale z porzeczek sa tak kwasne jak nie wiem... za malo cukru dalam. ale tak to mam babcie ktora mi daje buraczki, ogorki, kompoty itp.

Gość JAMJAG.
Nie ,akurat żyję w konkubinacie,z wyboru już z 3,mam 25 lat po prostu to lubię,myślisz że jak ktoś umie gotować to wada przy ożenku?to po prostu moja pasja.ps.to ja się rozstawałam ,a to dlatego że nigdy nie mogę się zdecydować kogo wolę

Gość JAMJAG.
Nie ,akurat żyję w konkubinacie,z wyboru już z 3,mam 25 lat po prostu to lubię,myślisz że jak ktoś umie gotować to wada przy ożenku?to po prostu moja pasja.ps.to ja się rozstawałam ,a to dlatego że nigdy nie mogę się zdecydować kogo wolę

Gość JAMJAG.
Zapomniałam dodać że pasjami robię wina,mam i z 7 letnie,nie zgadniecie z czego wychodzi najmocniejsze?z jagód.